Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Fél évesem esti lefektetésnél...

Fél évesem esti lefektetésnél van (de nem mindig), hogy 30 percenként felkel, és keres (kér) engem. Ez miért van így?

Figyelt kérdés

A kisbabámat mindig is úgy altattam, hogy este 7 órás (cicin) altatás után a kiságyba került az első ébredésig, akkor aztán velem aludt tovább. az első ébredés éjszaka 10-12 között volt.

de mostanában már van, hogy 30-40 percenként is fel-fel ébred, persze cicin visszaalszik. de ha pl. nincs itthon a párom este, akkor azért még a régi 3-4 órás egybe alvása van...

A gyerek amúgy anyatejes, kiságyban is és mellettem is alszik, felváltva. Napközben maximum 40 perceket alszik, 2-3 alkalommal. És nagyon nyugodt gyerek, barátságos, vidám!

Arra is kíváncsi lennék, hogy:

-ez a néhány nagy alvás alkalom is elmúlik, mert egyre tudatosabb, és előbb-utóbb nélkülem már nem is alszik? (mert így nevelem?)

-ez a sűrű ébredés lehet a mozgásfejlődés miatt? - nem is olyan régóta forog, és ül magától és már próbálkozik a kúszással is.

Igazából az is érdekelne, hogy van arra trükk, hogy ezt a pár órát még megnyerjem magamnak a továbbiakban is.

2013. dec. 25. 22:29
 1/2 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van! A védőnő szerint azért van ez, mert ugye elalszik cicin, én ott hagyom. Aztán egyszer megébred és lehet hogy már eltelt 40 perc, de ő ezt nem tudja, csak az az utolsó élménye, hogy szopik, ő úgy érzékeli,hogy csak 5 perce volt. nekem azt tanácsolta a védőnő, hogy szoktassam le a cicin elalvásról. na ez nálunk nem megy...
2013. dec. 27. 12:24
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is így van, ahogy az előttem válaszoló írta, a védőnője jól látja; meg lehet próbálni "leszoktatni", de szerintem egy pár hónapos babánál ez még igen korai és drasztikus lenne, ha eddig csak is így tudott elaludni. Nem lehet általánosítani, van olyan baba, akinél a csak a simogatás, apa közelsége, vagy a cumi nem működik, csak az anya. Ebben az esetben talán érdemes pár hónappal később újra kísérletezni...
2013. dec. 27. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!