Mit nem csinálok jól? Nem bírom már sokáig.
Kisfiam 9 hetes és szörnyen alszik.Én még ilyet nem láttam.Leírom az estéinket.
Este 7kor fürdés.Általában elõtte eszik de van,hogy fürdés után is kéri.Ilyenkor elalszik cicin.Pontosan fél órát alszik majd ébred.Kis ideih fenn van,nézelõdik majd nagy nehezen elaltatom mert dörzsöli a szemét meg a fülét.Magától nem alszik el,ha altatom fekve ordít és fel akar ülni ill. csavarja ki magát a kezembõl.Ha sikerül elaltatni megint fél óra max.Aztán kezdõdik elõröl amíg végre el nem alszikrendesen.Ilyenkor mindig fél órát kivárva ringatom és dúdolok változatlanul,hogy átvészeljem a kritikus 30. percet.A baj,hogy mire elérem a kívánt alvást már 2-3 óra is elmúlt,volt,hogy hajnali fél 5re aludt el végre.Addig félórázott.Mikir alszik végre 3,5-4 óránként ébred.Volt már,hogy este tíztõl aludt reggel 8ig és csak enni ébredt,másnap egy álom volt vele,kialudta magát.Ha viszont éjjel alszik el meg hajnalban,11-12ig alszik.Másnap nyûgös és napközben meg csak 30-1 órát alszik.
Nem értem miért ordít ha altatom miközben álmos.Mindenhigy próbáltam már de 1-2 napig hatásos csak.Mikor haza hoztuk elsõ nap minden olyan volt,mint a könyvekben.10 napos korától 2 hétig hasfájós volt,így velünk alszik.Csak az ölemben alszik,nem tudom letenni mert abban a pillanatban felébred és sír.Próbáltuk cicivel altatni de úgy kiszívta,hogy elevenre repedt,féltem,hogy nem fogom tudni etetni mert már sírva szoptattam.
Nem tudom mit rontottam el vagy mit kéne tennem.Tanácstalan vagyok és fáradt.Mégis mi történt???Segítsetek! :(
Talán pont a ringatás és dudorászás miatt nem tud mély álomba merülni.
"Csak az ölemben alszik,nem tudom letenni mert abban a pillanatban felébred és sír." És? Ahogy rászoktattad az ölben altatásra, úgy le is tudnád szoktatni róla, csak ahhoz meg következetesség kellene.
Na második, szerintem amit te is sokkal rosszabb, mint az első, és még te kritizálsz másokat.
Ez agyrém, hogy másokat szidni, és utána ír egy baromságot, és azt hiszi ő a legokosabb.
Az én babám is rossz alvó...
Próbáld meg minnél elöbb leszoktatni a kézben altatásról.
Én sajnos nem vettem ezt komolyan, első babám imádtam amikor rajtam aludt.
Jelenleg 7 hónapos 9 kg és még mindig ringatni kell és ha betszem a kiságyba akkor szinte azonnal felébred...
Ez nagyon fárasztó dolog...Már a súlya miatt is.
Egyébként nekem azt mondták, hogy vannak ilyen babák akik egyszerűen nem tudnak egyedül elaludni.
Sajna én későn kezdtem volna el szoktatni valamielyen más altatási módra, így csak azzal vígyasztal a gyerekorvos és a védőnő, hogy hamar megnő... :(
Nem lehet, hogy nem lakik jól rendesen, növekedési ugrásban is lehet, ilyenkor többet és sűrűbben enne, míg a szervezeted rá nem áll a több tejtermelésre. Amikor szoptatod, nem alszik el, ha jóllakott? A mellbimbó az elején kisebesedik, de aztán "megszokja" és már nem lesz gond. ha elaludt, vagy csak cumizza, akkor viszont el kell venni tőle.
A másik megoldás (nálunk ez vált be), hogy húzz egy textilpelust az arcához, mikor altatni akarod, az enyém is azt gyűrkészi elalvás előtt. Éjszaka minél kevesebb inger érje, ne kapcsolj villanyt, ne beszélj hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!