Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Légzéskimaradás. Mik a tapaszt...

Légzéskimaradás. Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

A kisfiam lassan 2 hónapos, 4210gramm, minden rendben van vele, legalábbis a kötelező vizsgálatok ezt mutatták eddig. Tegnap elég húzós napja volt a drágámnak, nem nagyon aludt, éjfél felé sikerült elaltatnom, de akkor már nagyon nyűgös volt. Majd hajnali 3:58 kor elkezdett sípolni a légzésfigyelőnk( gyári beállítás szerint van beállítva, eddig nem is riasztott soha..) berohantunk, 3mp- sem telt el körülbelül, addigra már a sípolás abba maradt,és jelzett a figyelő,hogy lélegzik ismét a kicsi. Kitakartuk, megsimogattuk, kicsit mocorgott, de nagyon mélyen aludt.

Olvastam, hogy előfordul,hogy kimarad a baba légzése, szerintetek van okom aggódni? Mit javasoltok? Előre félek a mai éjszakától, azóta is remegek,és minden percben vele vagyok,hogy lássam,jól van e.. nagyon megijedtünk.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. dec. 8. 19:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódnod.Pár másodperc kimaradás teljesen normális!
2013. dec. 8. 19:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha a légzésfigyelő jelez, az nem pár másodperces légzéskimaradást jelent, hanem minimum 20 másodpercet! Ettől függetlenül nem kell aggódnod, ha a baba lélegzik és mozog, mikor ellenőrzöd. Előfordulhat ilyen hosszabb légzéskimaradás is. Ha viszont olyan, mint 1 rongybaba és nem reagál semmire, akkor értelemszerűen azonnal kórház, szükség esetén pedig lélegeztetés. Sokszor van egyébként téves jelzés is. Milyen légzésfigyelőtök van? (Csak azért kérdezem, mert ha Angelcare, az a jó hírneve ellenére nem megbízható, nagyon gyakran jelez tévesen.)
2013. dec. 8. 20:18
 3/10 anonim ***** válasza:
Attól függ,hogy van beállítva!
2013. dec. 8. 20:42
 4/10 anonim ***** válasza:

nyugi, nálunk pont ebben az időszakban, pont nagy fáradtság után volt csipogás, én is besz..rtam rendesen :)

az volt, hogy csaviztunk egész nap, és túlfeszült, aztán szinte elájult a fáradtságtól - mi is, este fél 9-kor már mindannyian aludtunk, és akkor egyszer csak PITTY-PITTY - azaz 12 másodperc + további 2 másodperc kimaradás... aztán újból lélegzetvétel. aztán mikor felemeltem, és visszaraktam, mert láttam szuszog, megint pár percre PITTY-PITTY... na akkor rágtam a körmöm egész éjjel.

aztán 3,5 hónapos korában megint volt egy ilyen - szintén kidőlt. na akkor figyeltem, és rájöttem arra, semmi gond nincs, csak olyan, de olyan mélyen alszik, hogy vagy túl felszínes a lélegzetvétel, vagy kimarad ennyi a szuszogásból, de semmi, de semmi baja.

nagyon sok ember nem is tudja, hogy van ilyen, mert nem használ apnoe riasztót... (és nem virraszt aztán feleslegesen) :)

nyugi, ha nem kék/zöld/lila/fehér és nem hörög a gyerek, akkor csak egy kis szünet.

azért ne dobjátok ki a figyelőt, mert ha baj van, akkor segít.

de ilyen pitty-pitty, vagy esetleg riasztás és szuszog, a legjobb családban is előfordult (én végigkérdeztem az összes ismerősömet, mind tudott egy-egy alkalmat felidézni ilyet!!!!!)

használjátok, ha baj lenne, jó ha van, nyugodtan kérdezősködjetek körbe, úgyis az lesz a ritkább, ahol nem szólalt meg legalább egyszer a figyelő :)

nyugi. ti is kihagytok éjszaka két szuszi között egyszer-egyszer 10 másodpercet, a baba is kihagyhat.

:)

2013. dec. 8. 21:42
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Angelcare a márkája a figyelőnek, amikor először használtuk akkor 1-esre volt állítva az érzékelő, csipogott is szinte rendszeresen, aztán elolvastuk figyelmesebben a papírját,és ott írták,hogy 3-as legyen beállítva, mert az a megfelelő,az 1-esen túl érzékeny volt. Azóta nem csipogott eddig egyszer sem ..és abból gondolom,hogy nem téves riasztás volt,mert ha nem vesz levegőt a kicsi,akkor nem hagyja abba a csipogást, most viszont észlelte a levegővételt és abba maradt a hang, csak villogott a piros és zöld fény már egyszerre.

Én is körbekérdezgettem már mindenkit,és szinte mindenki nyugatott,akinek van légzésfigyelője,hogy előfordult velük is ilyen.. csak tudjátok.. az a bizonyos " mi van ha ".. :( .. Bízom benne,hogy tényleg csak nagyon mélyen aludt,és attól volt. Eszembe nem jut kidobni a figyelőt, mert inkább felkelek a téves riasztásra fél óránként ha kell,minthogy aztán baj legyen,és észre se vegyem!

2013. dec. 8. 21:56
 6/10 A kérdező kommentje:
Szerintetek létezik az,hogy a baba a csipogásra kezdett el újra levegőt, venni, vagy ez butaság? Mert más fórumokon ezt olvastam,hogy előfordulhat az is,hogy a baba is kicsit megébred a hangos sipolásra,és attól kezd el újra lélegezni.. ! Ebből következtetek arra,hogy akkor ha nincs légzésfigyelő,akkor akár nagyobb baj is lehetett volna.. ? ..vagy ez butaság? :(
2013. dec. 8. 22:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Az egyik funkciója pontosan ez.
2013. dec. 8. 22:42
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekünk is Angelcare van, az eddigi 5 hónapban kétszer csipogott be, mindkettőnek tudom az okát, leírom, hátha megnyugtat picit.

Az első esetben a babám az oldalán feküdt, és éppen mellette ültem, tehát láttam/hallottam ahogy szuszog, mégis beriasztott a légzésfigyelő, mert az oldalán fekve egyszerűen nem érzékelte az egyik kisebb lélegzetvételét.

A második esetben pedig elmozdult az egyik érzékelőpad (valószínűleg ágyneműcsere közben), csak mi ezt nem vettük észre... szintén a szobában voltam, épp pakolásztam amikor becsippant, majd egyből riasztott is. Odaugrottam az ágyhoz, a lányom nyitott szemmel feküdt és pislogott rám riadt szemmel (gondolom a sípolás miatt)..

Az pedig egyáltalán nem butaság, hogy a baba "felriad" a csipogásra, tulajdonképpen erre is jó az előriasztás, kizökkentheti a babákat a nagyon mély alvásból.

2013. dec. 11. 19:02
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a nyugtato szavakat. Azért gondolom,hogy nem téves riasgtas volt,mert a hatan feküdt a Dragam,nem mocorgott el,és azt is jelezte egyböl a figyelő,hogy lélegzik..a sipolas utan.

Azota sem alszok nyugodtan.. remélem egyszeri alkalom volt :(

2013. dec. 12. 00:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Nagyon régi már ez, de gondoltam írok, hátha hasznos valakinek. Az alvási légzéskimaradásnak pont most néztem utána, és az esetek úgy felében a háton fekvés felerősíti. Mondjuk egy babát elég nehéz rávenni, hogy oldalt feküdjön. Érdemes komolyan venni az egészet, és ha gyakran előfordul, akkor elvinni egy alváslaborba. Nem attól kell tartani, hogy megfullad vagy ilyesmi, mert az ritka, hanem nem biztos, hogy úgy fejlődik, ha nem kap éjszaka rendesen levegőt, és nem tud normálisan aludni, és ez nem csak a babákra vonatkozik, hanem a 10 év alatti gyerekekre is. Ha csak ilyen ritka a kimaradás, mint a fenti esetben, akkor általában nincs gond.
2021. nov. 6. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!