Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Éber alvás- változni fog?

Éber alvás- változni fog?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pici fiam lassan 5 hónapos. Nagyon éberen alszik, kezdettől fogva.

Egy szobában alszunk és képes a takaróm zörgésétől felebredni este! Vagy attól h megreccsen a parketta.

Tény, h igyekszünk csendesebben végezni a tevékenységet, mikor alszik. Ez miatt elrontottuk volna? Csak mert mindenki azzal jön a csaladban, h azért ilyen mert hozzaszoktattuk a csendhez. :-(

Tényleg azért ilyen éber?

Fog ez változni?

2013. dec. 1. 17:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Én alapjába véve úgy gondolom, hogy nem kell csendnek lennie egy lakásban. Akarva - akaratlanul "megszólal" valami. pl. hűtő, csengő, fürdesz, stb.

Igaz énazt sem pártolom, ha valaki egy ágyban, ill. egy szobában alszik a gyermekével. Bár ez mindenkinek a SAJÁT döntése és AKARATA. Főleg, ha másképp nem tudja megoldani.

Egyik barátnőm panaszkodott 1 éven keresztül, hogy a gyerkőce sosem akar aludni, ha igen, akkor minden mozdulatra felébred.

Aztán 1 évesen átrakta a gyerkőcöt a saját szobájába (jól fogadta) és onnantól kezdve átaludta az éjszakákat.

A közös védőnőnk azzal magyarázta, hogy egyrészt a külső zajokra jobban reagál(t), hiszen éjfélig tv-tek, stb. Másrészt a gyerkőc az anya minden mozdulatára reagál. Minden érzését megéli,hiszen 9 hónapig "össze voltak" zárva. Ez a "baba-mama egy" effektus.

2013. dec. 1. 17:58
 2/4 anonim ***** válasza:
nem szabad csendhez szoktatni. Az én pici fiam tv mellett is alszik még amikor az apukája a házi mozin nézni a akció filmjét akkor is édes álmát aludja :).
2013. dec. 1. 17:59
 3/4 anonim ***** válasza:
A mi fiúnk elalszik bármilyen zaj mellett, mehet a porszívó, tv, hajszárító, rádió, kopácsolhatnak a szomszédok, csöngethetnek nem zavarja. De este, amikor lefekszünk aludni, akkor ő is felébred a parketta megreccsenésére is. Szerintünk egyszerűen bosszút áll azért, mert mi finom kajákat eszünk, ő meg csak tejet, tápszert kap. Na ez csak vicc volt. Csak azért írtam le, hogy nálunk mi van, hogy lásd, nem minden szoktatás kérdése.
2013. dec. 1. 18:48
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :-)

Tény, h ha csak rajtam múlna, akkor már a saját szobájában lenne. De a párom hallani sem akar erről. Ő akkor nyugodt, ha egy szobaban alszunk. :-( de egy évesen szerintem már külön tesszük.

Nekünk a védőnőnk azt mondta, h idővel kevésbé lesz érzékeny a hangokra. Ezért érdekelne, h vkinek van-e erről tapasztalata.

Vajon az ilyen éber alvó babak tényleg változnak idővel?

2013. dec. 1. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!