Éber alvás- változni fog?
Sziasztok!
Pici fiam lassan 5 hónapos. Nagyon éberen alszik, kezdettől fogva.
Egy szobában alszunk és képes a takaróm zörgésétől felebredni este! Vagy attól h megreccsen a parketta.
Tény, h igyekszünk csendesebben végezni a tevékenységet, mikor alszik. Ez miatt elrontottuk volna? Csak mert mindenki azzal jön a csaladban, h azért ilyen mert hozzaszoktattuk a csendhez. :-(
Tényleg azért ilyen éber?
Fog ez változni?
Én alapjába véve úgy gondolom, hogy nem kell csendnek lennie egy lakásban. Akarva - akaratlanul "megszólal" valami. pl. hűtő, csengő, fürdesz, stb.
Igaz énazt sem pártolom, ha valaki egy ágyban, ill. egy szobában alszik a gyermekével. Bár ez mindenkinek a SAJÁT döntése és AKARATA. Főleg, ha másképp nem tudja megoldani.
Egyik barátnőm panaszkodott 1 éven keresztül, hogy a gyerkőce sosem akar aludni, ha igen, akkor minden mozdulatra felébred.
Aztán 1 évesen átrakta a gyerkőcöt a saját szobájába (jól fogadta) és onnantól kezdve átaludta az éjszakákat.
A közös védőnőnk azzal magyarázta, hogy egyrészt a külső zajokra jobban reagál(t), hiszen éjfélig tv-tek, stb. Másrészt a gyerkőc az anya minden mozdulatára reagál. Minden érzését megéli,hiszen 9 hónapig "össze voltak" zárva. Ez a "baba-mama egy" effektus.
Köszi a válaszokat! :-)
Tény, h ha csak rajtam múlna, akkor már a saját szobájában lenne. De a párom hallani sem akar erről. Ő akkor nyugodt, ha egy szobaban alszunk. :-( de egy évesen szerintem már külön tesszük.
Nekünk a védőnőnk azt mondta, h idővel kevésbé lesz érzékeny a hangokra. Ezért érdekelne, h vkinek van-e erről tapasztalata.
Vajon az ilyen éber alvó babak tényleg változnak idővel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!