Mi lehet az oka, hogy a gyerekem születése óta, rossz alvó? Van itt még anyuka akinek 2,5 éves gyereke még mindig 2-3 óránként ébred éjjel vagy időnkén már hajnal 3-kor kel?
nővérem mindkét gyerekét 2 éves korig szoptatta, és azt mondta, neki is felébredtek a gyerekek éjjel a szopiért :) mondjuk ő úgy mondta, hogy 2x felkeltek még két évesen is. (10-től 6-ig aludtak a gyerekei, mindig panaszkodott, hogy kevés alvás-igényüek a gyerkőcök) :)
szépen kivezette a cicizést, azóta végigalusszák az éjjelt. (a nagy 10, a kicsi 6 éves már)
------------
nekem 6 hós a babám, éjjel 3x ébreszt (7-től 7-ig alszik, azaz óraátállítás óta 7-től 6-ig sajnos) de azt észre vettem, ha nem rakom vissza a kiságyba, hanem magam mellett tartom, és együtt alszunk, akkor gyakrabban ébred, a kis huncut :)
lehet, hogy inkább nem kéne együtt aludnotok. apukájával nem alszik? nem próbáljátok ki, hogy mi lenne, ha 1-2 hétig apás alvása lenne? esetleg szép lassan külön?
Amint megláttam a kérdést két dolog jutott eszembe:
1. Hogy tuti cicizik,
2. Hogy egyik barátnőm is kelt éjjel még 3évesen is a fiához 4-5x is.
Persze ő is cicis volt. Nem tudom, h leszokott e azóta róla, meg se merem már kérdezni. Mindenki mondta neki, hogy ne ciciztesse már ennyi idősen, mert csak cumizik rajta, de nem foglalkozott velünk. Ez pont olyan, mint mikor kiesik a gyerek szájából a cumi. Rá van kapva.
Nem lehet, hogy nálatok is ez van?
Én amúgy tuti nem aludnék vele se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!