Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit tegyek ha 2 hós babám...

Mit tegyek ha 2 hós babám hajnal 4től nem tud aludni?

Figyelt kérdés
éjszaka jól alszik, persze kel enni, de visszaalszik és 3 órát is tud szépen aludni, azonban a hajnali (3-4 órás) szopi után gyorsan álomba zuhan büfögés nélkül, leteszem és kb. 30 perc múlva nagy büfögések közepette felébred és keservesen sír, majd fél-1 óra ringatás után alszik el ismét, megint 30 percre és újabb büfiroham, szegény szenved és álmos, mit tehetnék? volt így más is?
2013. okt. 11. 10:44
 1/3 anonim válasza:

Szia! Ha büfizésre ébred, akkor érdemes annak ellenére megbüfiztetned, hogy szopizás közben elaludt. Nekem az első fiammal volt ugyanez, mindig bealudt, de inkább még negyedórát járkáltam vele, hogy kijöjjön az a nyamvadt büfi. Utána jobban aludt.

Azt is érdemes viszont tudni, hogy egy ilyen pici baba alvási ritmusa még nagyon eltér a miénktől, ezt fájó szívvel érdemes tudomásul venni, és a hajnali kelést kompenzálni egy közös szunyával délelőtt vagy délután, amikor hosszabban alszik a baba. Az, hogy éjjel 3 órát is alszik egyhuzamban, az jó jel (az első kisfiam 3 hónapos koráig nem aludt másfél, esetleg két óránál többet egyhuzamban).

A babáknál - ezt majd ki fogod tapasztalni - mindig minden változik, főleg egy-egy fejlődési ugrásnál, akár egyik napról a másikra. Emiatt a jónak is, meg a rossznak is vége lesz egyszer és más jön helyette :)

azt az alvás közbeni büfiztetést azért próbáld ki. Kitartás!

2013. okt. 13. 07:20
 2/3 anonim ***** válasza:

szia

nekem is kb 2 hónaposan felébredt 4-5 között, aztán "rajcsúrozott" és felébresztett, majd ő elaludt 1 óra múlva, én meg már nem bírtam visszaaludni :)

érdekes ez a két hónapos kor, ilyenkor borul minden :)

ha melletted alszik egy ágyban, próbáld bebugyolálni, hogy a kezével, lábával ne kalimpáljon, és próbálj így aludni, nálunk ez néha bejött, elaludt ő is :) ha nagyon rajcsúrozott tovább, beraktam a kiságyba és vagy lapítottam csendben, hogy ő is elaludjon, vagy kisomfordáltam a közös szobánkból :) azért néha cicin visszaaltattam, de ha előtte 30 perccel sokat evett, előfordult, hogy sajnos a telítődéstől bukott (azért ez is többnyire bejött - a cicizés - visszaaltatásnak, a bukás 2-3x volt csak, de azért írtam, hogy számítson erre is az ember, ha cicin altat) :)

amúgy majd ez változik ám, ne aggódj! ez pont a 8-14 hét közötti "alvásmizéria" része, majd kialakul, addig kitartás, és próbálj alvást pótolni napközben :)

jó babázást!

2013. okt. 13. 10:11
 3/3 anonim ***** válasza:

úgy ahogy az első írta,a hajnli 3-4 órás szopi után is büfiztesd meg még ha álomba is zuhan!

Tuti a büfire kel föl meg utánna fájhat is a hasa mert bent maradt a levegő!Vagy esetleg ha a szopi után hasra teszed le aludni??Úgy álmába is kijön a büfi vagy a fölösleg!

Ha meg nehezen jön a büfi arra adhatsz neki infacolt!

2013. okt. 14. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!