Mit tegyek ha 2 hós babám hajnal 4től nem tud aludni?
Szia! Ha büfizésre ébred, akkor érdemes annak ellenére megbüfiztetned, hogy szopizás közben elaludt. Nekem az első fiammal volt ugyanez, mindig bealudt, de inkább még negyedórát járkáltam vele, hogy kijöjjön az a nyamvadt büfi. Utána jobban aludt.
Azt is érdemes viszont tudni, hogy egy ilyen pici baba alvási ritmusa még nagyon eltér a miénktől, ezt fájó szívvel érdemes tudomásul venni, és a hajnali kelést kompenzálni egy közös szunyával délelőtt vagy délután, amikor hosszabban alszik a baba. Az, hogy éjjel 3 órát is alszik egyhuzamban, az jó jel (az első kisfiam 3 hónapos koráig nem aludt másfél, esetleg két óránál többet egyhuzamban).
A babáknál - ezt majd ki fogod tapasztalni - mindig minden változik, főleg egy-egy fejlődési ugrásnál, akár egyik napról a másikra. Emiatt a jónak is, meg a rossznak is vége lesz egyszer és más jön helyette :)
azt az alvás közbeni büfiztetést azért próbáld ki. Kitartás!
szia
nekem is kb 2 hónaposan felébredt 4-5 között, aztán "rajcsúrozott" és felébresztett, majd ő elaludt 1 óra múlva, én meg már nem bírtam visszaaludni :)
érdekes ez a két hónapos kor, ilyenkor borul minden :)
ha melletted alszik egy ágyban, próbáld bebugyolálni, hogy a kezével, lábával ne kalimpáljon, és próbálj így aludni, nálunk ez néha bejött, elaludt ő is :) ha nagyon rajcsúrozott tovább, beraktam a kiságyba és vagy lapítottam csendben, hogy ő is elaludjon, vagy kisomfordáltam a közös szobánkból :) azért néha cicin visszaaltattam, de ha előtte 30 perccel sokat evett, előfordult, hogy sajnos a telítődéstől bukott (azért ez is többnyire bejött - a cicizés - visszaaltatásnak, a bukás 2-3x volt csak, de azért írtam, hogy számítson erre is az ember, ha cicin altat) :)
amúgy majd ez változik ám, ne aggódj! ez pont a 8-14 hét közötti "alvásmizéria" része, majd kialakul, addig kitartás, és próbálj alvást pótolni napközben :)
jó babázást!
úgy ahogy az első írta,a hajnli 3-4 órás szopi után is büfiztesd meg még ha álomba is zuhan!
Tuti a büfire kel föl meg utánna fájhat is a hasa mert bent maradt a levegő!Vagy esetleg ha a szopi után hasra teszed le aludni??Úgy álmába is kijön a büfi vagy a fölösleg!
Ha meg nehezen jön a büfi arra adhatsz neki infacolt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!