Szorongás? Alvászavar? Mi lehet ez?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A problémám a következő. 13hónapos kisfiam pár hete mindig felsír éjjel, ilyenkor általában nehéz megvigasztalni. Többször közénk vettük és ha elaludt visszatettük az ágyába vagy velünk aludt éjjel. Először a fogzásra gondoltam, de pár napja kialakult, hogy fél12 és éjfél között sír fel. És biztos, hogy nem az a gond, hogy köztünk szeretne aludni, mert már ott sem nagyon nyugszik meg. És nem is éhes. És sajnos ha megnyugszik sem alszik túl sokat. Legkésőbb fél7kor már ébren van, de ez nagyon ritka, inkább 5-6óra között kel. Légyszi csak olyan írjon, akinél volt már hasonló! Köszönöm2013. szept. 2. 07:41
1/6 anonim válasza:
Szia!Kislányom 3éves lesz, nála a pavor nocturnus=éjszakai felriadás okoz ilyesmi tüneteket. Arról nem írtál, hogy Ő ilyenkor ébren teljesen van vagy olyan mintha aludna?! (Kislányom annak ellenére, hogy nyitva van a szeme és válaszol, mégsincs ébren) Olvass utána a tüneteknek, talán ez a baj. A googleon van több cikk erről. Őszintén remélem, hogy nem ez a baj!
2/6 A kérdező kommentje:
Úgy sír, mintha valamije fájna, de biztos, hogy nem, mert volt már, hogy kapott kúpot elalvás előtt és akkor is kelt. Először mocorog, akkor megyek be és nincs a cumi a szájában, beadom neki, olyan mintha visszaaludna, de egyszer csak nagyon hangosan kezd sírni, szinte visít. És tényleg olyan, mintha aludna. Nálatok is ugyanabban az időpontban van a kelés?
2013. szept. 2. 11:34
3/6 anonim válasza:
Nem, nálunk nem. Sőt nagyon összevissza ahhoz képest amennyire a pavort előre láthatónak mondják, írják. Emiatt kicsit bizonytalan voltam, hogy tényleg pavor-e. Felvettem videóra egy hosszabb ilyen rohamot. Megmutattam a védőnőnek, a gyerekorvosnak, még a bölcsiben is hátha valaki látott már ilyet. De mindenki csak nézett és nem tudott semmit mondani. Aztán beleástam magam az internetbe és ott találtam rá erre. A cumi általában segíti gyorsan lecsendesíteni és megnyugtatni, de volt sokszor, hogy nem segített és 5-20perces rohamok is voltak. Amikor először csinálta, akkor már az volt a fejemben hogy még 5perc és mentőt hívok :( Beszélt, válaszolt, nyitva volt a szeme, de olyan üres volt, sokszor tekergett, visított, csapkodott...stb. (Ő ugye nagyobb, mint a kisfiad-tuti hogy életkortól függ hogy kinél milyen a roham. ) Aztán beszéltem neurológussal, megmutattam Neki a videót és Ő 10mp után mondta, hogy ez tényleg az. Nyugodtan kell megvárni hogy vége legyen, én is csak arra tudok vigyázni, nehogy magába kárt tegyen. Ilyenkor egyébként menekül előlem, nem tudok vele mit kezdeni, sem megfogni, sem megszeretni, sem megnyugtatni nem tudom. Mintha félne tőlem. A yout-bon van pár video, angolul írd be ha érdekel - night terror. Van beszélgetés is, ha tudsz angolul de vannak rohamos videók is.
4/6 A kérdező kommentje:
Hát még próbálkozok, lámpát kapcsolok, másik ágy stb. Remélem nem az éjszakai felriadás lesz :( Köszönöm a segítséged! És kitartás
2013. szept. 2. 14:18
5/6 A kérdező kommentje:
Ami még furcsa, hogy szombaton a párom szüleinél aludt, semmi gond nem volt vele éjjel. Meg sem mozdult. Utazóágyban aludt, de a papával egy szobában.
2013. szept. 2. 19:29
6/6 anonim válasza:
Amióta van ez a gond a Kislányommal, talán háromszor aludt apáméknál és ott sem volt semmi gond. Nem értem én sem hogy miért, de szerintem csak véletlen hogy éppen akkor semmi nem volt. Vagy az 'új, más, idegen' (persze nyilván nem az, de nem a megszokott) megkeveri annyira, hogy elmarad a roham. Többre én sem tudok gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!