Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » A Ti babátok, hogy tud elaludni?

A Ti babátok, hogy tud elaludni?

Figyelt kérdés

Mienk állandóan sírással jelzi, hogy álmos. Ilyenkor vagy a babakocsiba fektetjük bele és tologatjuk a küszöbön keresztül, hogy a babakocsi pattogására el tudjon aludni, vagy hintába rakjuk, lökdössük és úgy alszik el.

Egyszer kipróbáltuk, hogy ha nem altatjuk el. 1 órán keresztül sírt, mire elaludt. Csak ilyenkor megszakad a szívünk? Mit csináljunk vagy, hogy csináljuk, hogy ne kelljen altatgatni? (8hónapos lurkó)

2013. aug. 25. 11:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Az enyém 21 hónaposan még mindig cicin alszik el, de régebben (olyan 1 éves koráig kb.) délutánonként általában ő is babakocsiban aludt.

Mondjuk ha csak tudtam kivittem és úgy aludt el séta közben, de nekünk is volt olyan, hogy ugyanúgy ahogyan te írod, a küszöbön kellett áttologatni.

Aztán már a délutáni alvásoknál is a cici maradt, mikor már olyan meleg lett az idő, hogy kint nem tudott elaludni.

2013. aug. 25. 11:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Én 1 éves koráig ölben ringatva altattam el. Aztán szépen lassan átszoktunk arra, hogy mellette fekszem és simogatom. Nem volt könnyű, de szépen átszokott. Vannak olyan babák, akik maguktól is elalszanak mások igénylik az altatást.
2013. aug. 25. 13:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Ismét felteszem a kérdésemet, hátha választ kapok rá: miért akkora probléma, hogy egy kisbabát altatni kell? Jó, lehet, hogy a hintában altatás nem a legjobb, de a lényeg, hogy aludjon, ha álmos.

Kérdésedre válaszolva: az enyémek ennyi idősen vagy cicin vagy a babakocsiban aludtak el.

2013. aug. 25. 13:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom magától alszik el.leteszem a kiságyba és elalszik magától.persze szokott lenni néha olyan is hogy a mellkasomon alszik mint mikor újszülött volt,de ringatàs nélkül.szokott babakocsiban is aludni de ált.magától
2013. aug. 25. 16:04
 5/8 anonim ***** válasza:
14,5 hónapos a fiam, szerencsére sosem kellett altatni. Letesszük az ágyba és alszik.
2013. aug. 25. 16:17
 6/8 anonim ***** válasza:

9 hónapos a lányom.

Este mostanában csak beteszem az ágyba és elalszik magától, nappal viszont vagy a mellemen alszik el, magy mei tai-ban, másképp nem megy még neki.

2013. aug. 25. 21:05
 7/8 anonim ***** válasza:
nekem változó van mikor nekem kell be altatni hogy rajtam fekszik és ringatom van mikor a kiságyban kell ringatni de van olyan is igaz ez a legritkább hogy magától akar be aludni. igaz nekem még csak 4hónapos :)
2013. aug. 25. 21:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Amikor kisebb volt (úgy 6-8 hónapos koráig), ringatva, énekelve aludt el, majd cicin mellettem, és mostanában, egy másik anyuka javaslatéra, mert volt hogy a szopitól nem tudott kellőképpen elalvásig ellazulni, cici után elmondom, hogy: alszik a cici, alszik az anya, alszik a játék és stb, vagy elsőre 20 percig is soroltam a tárgyakat, mire elaludt. Délutáni alvás előtt van egy riuálénk : elpakoljuk a játékokat, esetleg átöltözünk tiszta ruhába, redőny le, függöny be , és már rá is hangolódik a csicsikára:) Persze most 14 hónapos, és már csak 1x alszik, így könnyebb, amikor 8 hónapos volt, mindig figyeltem a fáradság jeleit, mert volt hogy én is próbáltam altatni, és nem volt hozzá elég fáradt. Ez változni fog, ahogy majd jobban fog mozogni, mászni, kapaszkodva menni, érdekli a világ, jobban elfárad, és lehet hogy más altatást fog igényelni.
2013. aug. 26. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!