Miért nem alszik? Még 3hetes sincs és órákon át ébren van.
Hiába hagyom cicin, másképp nem is aludna amúgy sem. De napok óta egyre rosszabb. Nem fáj a hasa, ez biztos, mert egyáltalán nem sír. Csak fogalmam sincs, hogy miért nem tud aludni. Nem eszek vagy iszok semmi olyat, mitől nyugtalan lenne. Se kávé, se tea, se csoki.
Nagyon figyelek a kajára is pedig.
Éjjel együtt alszunk, de nappal nem fekhetek állandóan mellette. Pedig úgy tűnik, hogy csak velem hajlandó aludni. Amint felkelek, talán 10 perc és ébred. Vagy még annyit se hajlandó.
Nekem is így volt,most 3 és fél hónapos a fiam,kínlódàs volt. Nàlunk az volt a gond,hogy nem vettem észre az àlmossag jeleit,utàna màr a fàradtsàgtól nem aludt,nyügös volt. Az sem jó,hogy cicin altatod,mert büfiztetésre felébred,vagy ha nem büfizik,akkor azért kel fel 20 perc múlva. Én így csinàltam,bejött:ébredésekor etetem,utàna büfi,peluscsere. Ez kb 40 perc. Utàna lerakom,hagyom egyedül,amíg elvan. Ha nyûgös,odamegyek,mondóka,torna,babusgatàs. Ez kb 1 óra. Ha így is nyûgös,cumi a szàjba,felveszem,ringatom,jàrkàlok vele,nem beszélek ilyenkor. Hamar elalszik,nem kell cici. alszik kb màsfêl óràt.Mostanàban màr nem is szoktam felvenni,csak simogatni az àgyban,olyankor csak összebújunk. Ez a Te babàdra êrvényes,tehàt hogy 3 hetesen max 2 óra ébrenlêt utàn màr álmos.
Kitartás,szépen kialakul minden (bàr ezt én sem hittem el az elején :D) !
Hiába próbálom letenni, ha már evett, büfi is volt és tiszta a pelus is .... Ordít és ordít. Próbáltam hagyni sírni,de semmi értelme,mert rák vörös már negyed óra után és csak még jobban cicit akar.
Az első gyerekkel ilyen gondok nem voltak. Nem is tudom, hogy mikor lesz ez rendben. A fiam úgy aludt 3órákat, hogy csak na. Ez a kislány meg nem akar,bármit csinálok.
Szüksége van arra,hogy szeretgesd,hogy érezze a tested melegêt :-) Az enyém is ilyen volt,aztàn jött a hasfàjàs..de màr 1 hónapja olyan,mint az àlom :-)
Cumizik amúgy?
Nem fogadja el a cumit egyáltalán. Neki én kellek, na meg a cici, ha arról van szó.
Nem baj, hogy velem alszik. Az első is velem volt végig anno. Csak sajnálom szegényt,hogy nappal ilyen keveset alszik és fáradt nagyon.
Megértelek,tudom,milyen ez. Volt,hogy 9-10 óràt is fent volt a fiam,nagyon aggódtam êrte. Akkor sokat olvastam a témàban,van olyan baba, akinek kevés az alvàsigênye... Sovàny vigasz...
Nekem az jött be,amit fentebb írtam,sajnàlom,hogy nem segített :-(
Esetleg a védõnõ tudna segíteni!
Jó egészséget Nektek,kitartás,minden nap egy kicsit könnyebb! :-)
Utolsó vagyok:
a sokat aludt a hordozókendőben, az a saját viszonylataiban. Ahogy egyik válaszoló is írta, vannak kevesebb alvásigényűek. Mint az én fiam is. Más mondja, hogy alszik a gyerkőc este 8tól reggel 8-ig, az én fiam meg kb. este 10től 7-8 ig. Napközben meg kb. összesen 1.5 órát. (7 hónapos)
üdv a klubban...kisebbik fiam dettó!!
éjjel aludt nappal ordított,mert nem tudtam egész nap szoptatni vagy az ölemben fogni...
tudod mi segített??hogy megnőtt és már nem igényelt annyi nappali alvást...szörnyűnek hangzik,de így volt,ahogy nőtt kevesebbet sírt,mert jobban bírta a nappalokat.Picinek egyszerűen alig lehetett elaltatni,hamar ébredt,ordított.
Most 9 hónapos,elkezdett mászni,így már utánam jön,és keveset sír.
Szóval kitartást...
szia!
az én kicsikém is pont ilyen volt, 3 hetes koráig derék újszülöttként aludt, aztán mintha elvágták volna. 3 héttől már inkább csak éjjel aludt, kb. 10-től 7-ig, és volt, h napközben semmit, vagy ahogy nálatok is 10-20 perceket...(persze pár ilyen nap után kidőlt, és átaludt egy egész napot, csak enni kelt fel).
sajnos nem sokat tehetsz, erőszakkal nem fog aludni, viszont még kicsi ahhoz, hogy magára hagyd a kiságyban (sírni fogtok - ő is, te is) :) szóval én ilyenkor cicin tartottam sokat. ágyon feküdtem, néztem a tv-t, ő meg szívogatta a didit - had' hízzon, ha untuk (ő is én is) akkor valamit játszottunk (volt azért, hogy elaludt, akkor intéztem a saját dolgaimat, evés ivás, miegymás). 3 hetesnek az a legjobb játék, ha magadra véve sétálsz vele a lakásban, had nézelődjön. én a mózesos babakocsiba is kivittem a teraszra, de még ilyen picinek nem sokáig viselte azt, ha nem mellettem volt...
ez egy ilyen időszak, én volt, hogy délután 5-kor már zokogtam (pedig elég kemény csaj vagyok) alig vártam, h a párom a munkából hazaérjen. ilyenkor a legjobban egy forró zuhany lazított el, nyugtatott meg.
ne aggódj, nem lesz ez mindig így... 6 hetes korától már kinyílik a világ, és ha nem is lesz jó alvó, akkor is már többet foglalja le magát... a babám most 3 hónapos, és nem látom kárát annak, ahogy eddig csináltam (cicinaltatás, ringatás, cicizés, kézben cipelés, extra-kényzetetés) mert elvan órákig egyedül a kiságyban, és ha fáradt, magától bealszik... este 7-től reggel 7-ig alszik (igaz, sokszor egy ágyban velem, de az a világ legjobb érzése) :)
jó babázást, kitartás, szalad az idő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!