Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mikortól alkalmazható/alkalmaz...

Mikortól alkalmazható/alkalmaztátok a suttogó módszert?

Figyelt kérdés
a felvesz-letesz módszerre gondolok.
2013. aug. 9. 10:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Soha. Ez a legbrutálisabb, és legrosszabb módszer. Ettől nem fog jobban aludni a baba, inkább rosszabbul.
2013. aug. 9. 10:56
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

Semmikor.

Elolvastam azt a könyvet és kiakadtam tőle.

Semmi köze a kötődő neveléshez.

A rideg tartást tanítja. Anyám is ezt csinálta velem. Semmi jó nem sült ki belőle...

2013. aug. 9. 11:06
 3/11 anonim ***** válasza:
75%

Én csak hallottam erről a könyvről, a legnagyobb hülyeség a világon, még egy beleolvasásra sem méltatom.

Az édesanyákat ráveszik, hogy ilyen szemét szerint neveljék a babákat, teljesen kiszorítva az anyai ösztönt.

Nőnek születtünk, ösztönből és szeretetből kell gyermeket nevelni.

Az ilyen suttogók miatt mennek tönkre a házasságok...légy a gyereked szolgája....

2013. aug. 9. 14:07
 4/11 anonim ***** válasza:
35%

3-4 hónapos kortól 1 éves korig javasolja a szerző.

A többiektől viszont megkérdem, miért ellenzik ezt a módszert ennyire? Igen, sajnos eleinte sír a baba, de ott van az ember vele, igyekszik megnyugtatni, nem hagyja magára. Mint, mikor oltást kap a pici. Nem kellemes neki, sír akkor is, de anya ott van vele. Miért tartjátok ennyire rossznak akkor? Köszi a választ előre is, priviben is akár!

2013. aug. 9. 17:18
 5/11 anonim ***** válasza:
32%
Megis mi a brutalis abban, hogyha faradt a baba, de nem tud elaludni, segitek neki ugy elaludni, hogy az pihenteto is legyen. Sir, felveszem, megnyugtatom, majd mielott elalszik, leteszem. Ennyi. Sokkal nagyobb kiszuras ha mondjuk karban alszik el, majd becsempeszik as agyba. Nem csoda ha egy ora mulva sirva ebred, mert megijed, nem Ott van ahol elaludt. A brutalis a Ferber modszer, amikor 5-6-7-8 percent mulva kesleltetve mesz be hozza. De ennel meg sokkal rosszabb ha meg otevesen sem tud egyedul jot aludni, a gyereknek .
2013. aug. 10. 07:37
 6/11 anonim ***** válasza:

5-sel értek egyet!

Megtanítom önállóan elaludni de nem úgy hogy beteszem az ágyba rácsukom az ajtót oszt jó van had ordítson!Hanem bemegyeg,felveszem megnyugtatom!

Én sem értem,hogy az miért jobb,hogy részokatják a ringatásra aztán x hónaposan anyuka rájön,hogy dög nehéz a hátsója már a babának és már nem bírja meg különben is unja már a ringatást és soha többet nem ringatja!Na az ám az igazi lekitörés a babának!Eddig lehetett most miért nem??Ráadásul az én kisfiam utálta ha ringatuk,járkálunk vele stb attól még csak jobban felpördöt és méginkább nemtudott elaludni!

Azt meg nem is értem hogy ez miatt a módszer miatt mennek tönkre a házasságok!Ennek pont ez a lényege,hogy este ne órákat kelljen pesztrálnom a gyereket ami azt eredményezi,hogy marad,jut időm Apára is!

Nállunk bejött 2 gyereknél ez a módszer!

2013. aug. 10. 13:40
 7/11 A kérdező kommentje:
nálunk is bejött az 1nél-és óvónőként nagyon egyetértek sok mindennel-csak nem találom az 1kötetben az altatós részt-és,hogy mikor kezdhetem..az én kisfiam is elalszik magától.igaz már nagy-de akár egy órát is eldalolászik magában-semmi gond nincs.ezt szeretném a pici lánynál is folytatni..
2013. aug. 11. 12:19
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Óvónő vagy és még nem jöttél rá, hogy a gyerekek nem "működnek" azonosan?

Ami az egyikkel bejön, az a másikkal nem.

Ezért gáz ez a könyv is, és minden olyan könyv, ami valami féle módszert próbál ráhúzni a babákra/gyerekekre.

A lényeg szerintem az, hogy megismerjük és kiismerjük a babánkat, és a szükségleteit ki tudjuk elégíteni.

A suttógó egy fajta módszert sulykol, szerinte MINDEN baba képes erre, csak idő kérdése. Persze mindenkit lehet "dresszírozni", csak kérdés, hogy hosszú távon jó megoldás-e.

És üzenem x válaszolónak, hogy attól, hogy babaként ringatom a gyerekemet, ha arra van szüksége az elalváshoz, attól még nem kell 5 éves korában is ugyanezt tennem. (Tapasztalat).

Az a baba, akinél "működik" a suttogó, valószínűleg anélkül is hasonló ritmusra állna be.

3 gyerekem van, az egyikük pontosan annak a "leírásnak megfelelően" evett/játszott/aludt. Ha letettem fáradtan, elaludt.

Első gyerekem volt, kérdeztem is, hogy nem értem mi olyan nehéz ebben? És veregettem a saját vállam, hogy milyen "ügyes vagyok".

Aztán tapsztaltam, hogy irtóra baba függő ez az egész.

Harmadik gyerekem 14 hónapos, és ma volt először este, hogy még ébren letettük az ágyába, és ott letette magát, majd szó nélkül elaludt. Eddig ringatni/dajkálni/szoptatni/sétáltatni kellett.

Az idegrendszer máshogy érik a babáknál, a tudatosság, azt hogy nem fél egyedül maradni, mert nem gondolja hogy ott hagyjuk.

A gyerek szintjének megfelelően kell/lehet lépni az önállósodás útján, legyen szó elalvásról vagy másról.

(Mert ugye a suttogó sem csak alvásról szól, hanem minden másról is, itt most csak altatás volt a kérdés)

Szerintem rengeteg dologgal lehet próbálkozni (tettük ezt mi is), de fontos, hogy olyan módszert találjunk, ami mindenkinek megfelelő, és ne "erőszakoljuk hozzá" a babát egy módszerhez. (aki egyébként elég rugalmas, egy idő után megtanulja, hogy hiába sír, nem jön senki, akkor "kár sírni", csak épp megtanulja, hogy nem számíthat a szüleire 100%-ban)

2013. aug. 11. 22:53
 9/11 A kérdező kommentje:
igen-óvónő vagyok-és a következetes neveléssel-kitartó próbálkozásokkal értek egyet.egyébként a kérdés az időpontra vonatkozott-nem tanácsot kértem..
2013. aug. 12. 17:54
 10/11 anonim ***** válasza:
a könyv szerint 3 hónapos kortól egy éves korig, addig meg a susog-ütöget. Szerintem nem brutális módszer, valaki összekeveri az aludj jól gyermekemmel. Azt hiszem eléggé otthon vagyok a témában, mert 7 hónapig egyedül voltam a "gömbvillám" lányommal, aki fél évesen éjszaka is gyakorolni akarta a felállást és játszani akart. Most a fiammal vagyok gondban, mert ő meg állandóan cicin szeretne elaludni. Nem offolok; suttogó mindent megold 227. o.; remélem, tudtam segiteni.: )(egy "majdnem" ovónő)
2013. aug. 13. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!