Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Éjjeli bagoly lesz a babám?

Éjjeli bagoly lesz a babám?

Figyelt kérdés
5hós lánykám nappal sem egy jó alvó, kb 3-4 óránként alszik fél órát, de amit újabban este csinál, az kiveri a biztosítékot. 20kor kezdődik a fenékrázási rituálé, amikor már 4órája ébren van, halál fáradt, el is alszik, de a kiságyban felébred/felébreszti magát, négykézlábra áll, visszaaltatom, kiságy, felébred, ringatom, végképp felébred és onnantól még 1-2óra mire hajlandó úgy elaludni hogy abból éjszakai alvás legyen. Lehet hogy korai a 20órás lefekvési idő és ő később is későn fekvő lesz? A nagyobbik gyerekem este 20tól alszik reggel 7-8ig, a kicsivel meg itt szenvedek még órákig.
2013. júl. 28. 21:18
 1/3 anonim ***** válasza:
A nagyobb volt ilyen nekem, esténként előadta a Bambi anyjának haláltusája című darabot, amikor dőlt jobbra-balra, fetrengett mindenféle pózban, néha bealudt de felébresztette magát. Hát igen, éjjeli bagoly lett.
2013. júl. 28. 21:24
 2/3 anonim ***** válasza:
2013. júl. 28. 21:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Persze, lehet, a babák sem egyformák, ahogyan a felnőttek sem. Én is éjszakai bagoly vagyok, és a fiam is az lett.

Már akkor is lehetetlen lett volna letenni 20 órakor, amikor annyi idős volt, mint a tied.

Mondjuk én meg sem próbáltam volna, főleg ilyenkor, ilyen melegben. Általában este 8-kor még kint vagyunk. 22-23 óra körül alszik el, viszont cserébe reggel is sokáig alszik.

Szerintem ezzel babakorban még nincs semmi gond, mert ilyenkor még nem kell óracsörgésre kelni. Ha majd később oviba/suliba kell mennie, akkor lehet problémás a dolog, akkor majd meg kell próbálni kicsit korábbra tolni az alvásokat. De pl. én is sokat szenvedtem ezzel gyerekként, hiába parancsoltak ágyba időben, éjfél előtt soha tudtam elaludni, aztán persze reggelenként nem ment könnyen a felkelés. Szóval szerintem ha valaki ilyen típus, azon nemigen lehet változtatni.

2013. júl. 29. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!