Azokat a babákat, akik rácsos ágyban alszanak, hogyan altatjátok "melléfekvős" módszerrel?
Átrakós módszer nem lehet olyan jó, mert (állítólag) fontos, hogy a gyerek ott ébredjen fel, ahol el is aludt.
Ha átrakod, nem érti, hogy mit keres ott, ahol ébred, megijedhet.
Lehet benne valami, mert az első gyerekemet mindig átraktam és elég rossz alvó volt. A második gyereknél csináltam, ahogy az 1.válaszban írtam, és ő jobb alvó.
Én épp emiatt cseréltem le hamar a rácsost. Mindkettő igényelte, hogy mellette legyünk elalváskor, de az nekik nem volt elég, hogy melléülök és bedugom a kezem. 13 hónaposan került mindkét gyerekem sima heverőre, utána sokkal jobban aludtak, az éjjeli sírások megszűntek :)
4 éves fiú és 2 éves kislány anyukája
Érdekes, amit írtok, köszi. Én nem alkalmazom ezeket, mert a fiam csak ringatva, vagy rajtam fekve aludt el mindig. Mostanában végre már sikerül letenni az ágyába úgy is, hogy még ébren van. Ilyenkor én odaállok az ágya mellé és megfogom a kezét. Így elalszik. Csak elgondolkodtam, hogy vajon hová kellene mellé feküdnöm? A földre? :)
Azon is gondolkodom, hogy vajon mikor kellene lecserélni az ágyát? Most másfél éves, de eléggé forgolódós, nem tudom leesne-e.
Kicsiként kézbedugós módon altattuk:eleinte énekkel, ahogy nagyobbak lettek, mese , kis simogatás,ima.
Hely hiányában sokáig voltak a kiságyban, de másfél éves korukban a férjem átszerelte "kijárósra". Így elöl a kis perem óvta őket a legurulástól. Megmaradt a méretükhöz illő kuckós jellege, amit szerettek, de ki tudtak egyedül jönni belőle, szóval nem érezték börtönnek.
1.vagyok
Én a földre feküdtem, de sokszor nem volt elég, akkor befeküdtem mellé a rácsoságyba (nem vagyok egy nagydarab).
Az átrakás-rossz alvás között az lehet a kapocs, hogy felriad, félálomban van és hirtelen nem tudja hol van és megijed és sír és anyát keres. Míg ha a szokott helyén riad fel, akkor talán nyugodtabban visszaalszik segítség nélkül. Ezért nem tartják jónak az átrakós módszert.
De ezt olvastam valahol, valami tanulmány, nem tudom, ez nem az én véleményem, hanem csak úgy nagyjából hiszek neki :)
Megint 1.
Egyébként 1,5 évesen már esélyes lehet egy sima gyerekágy, persze leesésgátlóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!