Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ti hogy altatjátok a babátok?

Ti hogy altatjátok a babátok?

Figyelt kérdés
Evés közben cicin elaludt ,de sajnos megszokta és evés nélkül is cicizni akart.A férjem rázta azt is megszokta és fél óránként rázatta magát.Babakocsi tologatás semmi,cumi kiesik úgy azért nem alszik,simogatás sem mindig válik be.Porszívóra elalszik de azt nem szeretném hogy megszokja,nehogy éjszaka is kelljen neki.Tanácstalan vagyok:((((

2013. márc. 6. 10:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idős a babád?

Terhes neked, hogy cicin alszik el? Mert ha nem, akkor nincs ezzel semmi gond, jól "ki van találva", hogy az emberanyukának van egy ilyen "univerzális" nyugtató, altatást segítő segédeszköze mint a mell:).

A porszívó, mint "fehzér zaj" pedig nem hülyeség, de megértem ha túl hangos és persze éjjel nem bevethető. E helyett szokták tanácsolni, hogy rádió sisteregjen halkan, vagy metrónóm kattogjon ütemesen... a fehér zaj bevett altatást segítő dolog(Ranschburg, Vekerdy, és a Kismamablogos csaj- nem jut eszembe a neve:( is szokta ajánlani), és szerencsére van olyan formája, ami nem zavaró.

2013. márc. 6. 10:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is cicin alszik el, pedig már 16 hónapos. Nekem nincs ezzel semmi problémám, mellé fekszem, elalszik, aztán kijövök mellőle. Persze mikor már elaludt, még egy darabig nem tudom kivenni a szájából mert felébred, de már kitapasztaltam, hogy mikor lehet. Emellett még a délutánihoz zenélni is kell, az estihez meg énekelni :).

Én szeretem ezt a kis altatási rituálét :).

A másik a babakocsi, ott is szokott aludni nap közben (sajnos már csak egyszer alszik kb. egy órát, kicsit kevésnek találom, de ha neki így jó...).

2013. márc. 6. 11:05
 3/12 Emianya ***** válasza:
kerdes,hogy mennyi idös a babad?csak a tapasztalatomat tudom elmondani.mert en is raszoktattam a cicin elalvasra,de magatol elhagyta mikor 4 honapos lett.mivel volt hogy a ferjem altatta "es nala nincs cici"nala raszokott a ringatasra ami több oran keresztül tartott.1 oras ringatas:10-20 perc alvas.most 5 es fel honapos a kicsikem es mostmar nincs ringatas,se cici.ejszaka hüvösebb(18-20fok) szobaban sötetben (csak az ora kattogasa hallatszik) alszik nappal a nappaliban.nekem a sir,felveszem megnyugtatom viszateszem modszer valt be,de ehhez is mint minden mashoz idö kell.este 9-töl reggel 5-6-ig alszik,(3-szor ebred)majd delelött ketszer 30-40 percet,delben 1-1,5 orat es delutan 1 oracskat.ja,es 4 honap kellett mig kisakkoztam,hogy a szoba hömerseklete nem volt jo neki :)remelem tudtam segiteni :)
2013. márc. 6. 11:13
 4/12 anonim ***** válasza:
Az én fiam eleinte cicin aludt el, de egy idő után már nem akart. Ekkor vettem egy ssc-t, hogy tudjak vele bkv-zni, de végül altatóeszköz lett belőle. :-) Csak beleteszem, amikor elálmosodik, és 5 perc múlva már alszik is. Éjjel is ebben altatom vissza.
2013. márc. 6. 11:21
 5/12 anonim ***** válasza:

Lányom 1 éves!

Napközben 30-60ml tápszerbe alszik bele (amivel szerintem nincs semmi baj, egyébként biztos el tudna anélkül is aludni, majd nyár közepén elkezdem szoktatni, mert szept. megy bölcsibe), este pedig úgyszintén a tápszerbe alszik bele, amit nem fogok megváltoztatni, majd, ha ő akar, leszokik! Hagyjad, had aludjon el cicizve... A ringatást pedig valahogy hagyjátok el, vagy nem tudom, mert talán később abból baj lehet! De ha nagyon pici pár hónapos, akkor azzal sincs nagy baj!

2013. márc. 6. 12:11
 6/12 A kérdező kommentje:
5 hetesek vagyunk.Szó sincs róla hogy terhes lenne hogy cicin alszik el.Sőt!Eddig tökéletesen működött,csak az orvos azt mondta felejtsem el mert azért bukik sokat mert mindig szívja is úgy is hogy tele van a pocakja.Most 3 napja van az hogy fél órákat alszik csak,és a kérdésem is erre irányult hogy hogy tudnám vissza altatni mert semmi nem válik be.
2013. márc. 6. 12:37
 7/12 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok!

Ohhhh, még nagyon pici! Csak álljatok át! Ennyi! :) Pár nap és megszokja!

2013. márc. 6. 12:41
 8/12 A kérdező kommentje:

Jó lenne :)) de valamit biztos rosszul csinálok:((

a 3 napból az első nap reggel 5től este fél 7ig 2 szer aludt fél órát.Nem gondolom hogy egy normális lenne egy ilyen picurnál:((

2013. márc. 6. 12:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha a porszívó bejött: http://www.youtube.com/watch?v=hERLH3Q-hCQ :)
2013. márc. 6. 12:49
 10/12 frászkarikaborsó ***** válasza:
100%
5 hetesen még nekünk is ez volt hogy alig bírtam elaltatni, gyakorlatilag csak hordozókendőben aludt el rajtam, aztán kb 8 hetesen egyszer csak magától elhagyta és azóta általában kis simivel elalszik magától a kiságyban (10 percen belül). Szerintem nyugodtan altasd továbbra is cicin, ha bukik attól nem lesz semmi baja, ha nem sír miatta és nem látod hogy fájna neki, akkor nem gond. Én örültem volna ha cicin elaludt volna ebben a korában de én nem voltam ilyen szerencsés, az enyém nem cicimániás :(
2013. márc. 6. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!