3hós kislányom nem akar aludni napközben mit csináljak vele hogy elaludjon?
olvastam a babák alvásáról, megvilágosodtam én is :) a baba alvása áll egy éberebb szunyából (amikor mozgolódik, résnyire nyitja a szemét, cumizik a szájacskájával, mosolyog...) ez az éber szunya kb. 20 perc... ha ezen túljut, kezdődik egy 60 perces mélyebb alvás (mozdulatlanul, mélyen alszik, akár csöröghetsz, zöröghetsz se riad fel, keze lába teste ernyedt...) na szóval a 20 perces alváson ha túljut, akkor 1 órára nyugi van... aztán megint jön egy 20 perces felszínes alvás - mert hogy ez az életbemaradást szolgálja, hisz ha éhes, egy mély álomból nem ébredne fel. szóval a gyereked a 20 perc ringatás után elalszik, és 1 óra múlva meg már nincs segítség a visszaalváshoz, és felébred. (nyugi, az én kis babóm, aki 8 hetes ugyanezt csinálja) :) a megoldás - vagy elfogadod, hogy 1-1 órát alszik, vagy megtanítod egyedül elaludni. (én még az első megoldással élek együtt, mert sajnos elkényeztettük, hisz ő a "kis szerelmünk", sokszor alszik velem és cicin, ringatva, ezért ez egy keményebb projekt lesz (és... nem csak a baba vágya a cicizés, anyával alvás, karban levés ugye-ugye, ebbe a másik fél is benne van) :)
de ha látom, hogy álmos - ELÉG ÁLMOS - akkor leteszem a kiságyba félálomba (legyen laza a gyerek teste - érezd a karjaidba, hogy a 20 perces éber szunya küszöbén, vagy közben van - pl. ne feszítse a kis testét, mert akkor sírni fog csak a kiságyába) és csodák-csodája elalszik (nekem se mindig sikerül ám) :) aztán néha ilyenkor "macskanyávogás" szerű hangokat hallatt, azokra nem reagálok - nem veszem ki az ágyból, és csodák-csodája, elalszik. HA SÍR AKKOR FELTÉTLEN KI KELL VENNI A KISÁGYBÓL - a baba bizalmát meg kell teremtetni, így fogja tudni álomba ringatni magát szép lassan.
egy a fontos - sose késő változtatni a szokásokon, és szeresd a gyereket, légy vele megértő és figyeld a jelzéseit minden érzékszerveddel! és az igényeit feltétlen próbáld kielégíteni - FONTOS - ha nem álmos, ne akard ágyba dugni... (ne próbáld te érezni hogy álmos, figyeld, hogy mennyire nyügi, rá fogsz érezni) :)ja, és nem lesz semmi baja ha nem mindig alszik, nővérem két gyereke mentálisan, szellemileg is tökéletes, pedig ők is csak 1-1 órát aludtak egy nap...
sok sikert és sok boldogságot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!