Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Egy hónapja külön ágyban...

Egy hónapja külön ágyban alszik, most mégis egy hete mellettem aludna el. Engedjem?

Figyelt kérdés
Három hete kerültek külön ágyba a gyerekek tőlünk. A nagyobbik 4 éves, vele semmi gond nincs. A kicsi 2 éves, ő 3 hétig szépen elaludt a mesémen-simogatásomon, most viszont már egy hete 5-10 perc keserves sírás van, hogy köztünk szeretne aludni. Az ágyak a mi szobánkban vannak, tehát kb 2 m-re vagyunk egymástól. Többen mondták azt is, hogy nyugodtan elaludhat köztünk, majd áttesszük, de én tartok attól, hogy a végén még felkel, és mindig visszamászik hozzánk. Ugyanakkor sajnálom is. :( Ti mit tanácsoltok?
2013. júl. 12. 07:37
 1/7 A kérdező kommentje:
Bocs, 4 hete kerültek külön...
2013. júl. 12. 07:38
 2/7 anonim ***** válasza:
94%

A gyerekek az ilyesmit nem poénból vagy a szülők bosszantása miatt kérik, hanem azért, mert komolyan szükségük van rá. Én engedném.

A középső gyerekem - a kisfiam - másfél évesen átkerült a saját ágyába, saját elhatározásból és ott is alszik általában minden probléma nélkül. Szereti az ágyát (egy szobában alszunk), de nagyon ritkán, úgy 2-3 havonta egyszer előfordul, hogy az éjszaka közepén átvándorol mellém. Soha nem csináltam ebből gondot, szüksége van rá, hadd jöjjön. Nem szokott vissza mellém, csak néha, ha valamiért nagyon kellek neki, akkor jön. Olyankor összebújunk és kész. Van, hogy ha felébredek éjjel, átrakom a saját ágyába (most lesz hároméves egyébként) de van, hogy hagyom reggelig mellettem. De tényleg nagyon ritkán fordul elő. Azt gondolom, okkal kéri a gyerek az együttalvást, nem fogom megvonni tőle a lehetőséget. Pár év múlva úgysem akar már velem aludni, most van ennek itt az ideje.

2013. júl. 12. 07:42
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Ne engedd! Nem azért csinálja, mert szüksége van rád, csupán hiszti! A szülők ágyában való alvás árt a gyereknek is.

Egy kis sírás nem fog neki megártani.

Ha oda engeded, akkor ehhez ragaszkodni fog később is.

2013. júl. 12. 07:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom hallgass mindig a szivedre meg az ösztöneidre. Ti meg a babátok tudjátok csak hogy épp milyen a helyzet nálatok. Most azt kéri hogy vele aludjatok, hol itt a baj? Ha nagyobb lesz, még visszasírod hogy milyen jó lenne még összebújni néha.
2013. júl. 12. 17:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Ne engedd, mert ott marad. A miénk is így kezdte és már 1 éve kozottunk alszik. Most már a párnámért és a helyemért is harcolni kell. Elegem lett, 26 hetes terhes vagyok. Szinte a hátamra fekve alszik el és egész éjszaka pakolgatom odébb. Most szoktatom vissza a saját ágyába. 1-2 alkalommal nagyon sír vagy hisztizik, de szépen haladunk.

Ja és nem igaz, hogy átteszed. Mert egy kis ido után felébred rá, hogy nem vagytok ott és sírni fog, úgyis átteszed magad mellé.

2,5 éves kislány anyukája

2013. júl. 15. 15:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Felnott no vagyok de meg emlekszem azokra az idokre, amikor pici voltam es sirtam anyueknak, hogy "haddmennyekaaaaat".

Nem emlekszem mikor, de egy ido utan ez abba maradt; normalis, egeszseges felnott lett belolem. En engednem tutti.

2013. júl. 24. 00:44
 7/7 anonim válasza:
Csak ritkàn. Mert aztàn visszaszokik. De ha pl rossz napja volt akkor engedd meg neki.
2016. dec. 25. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!