Letennéd délután aludni, vagy nem?
2,5 éves fiú, 7-8 között ébred reggel.1-2 körül még nem igazán álmos, most már többször elég nehéz elaltatni(ha nem vagyok mellette el sem alszik),viszont, ha 2-3 között alszik el és alszik mondjuk fél4-4ig,akkor este 10 előtt tuti nem alszik el!
Ha nem teszem le,akkor délután van 1-2 nyűgösebb óra,ilyen "holtpont" viszont este fél9-9 között szépen elalszik...nem tudom mi lenne a jobb...
ja és gondolom ez a holtpont is megszűnne, ha hozzászokna,hogy nem alszik délután,mert eddig csak ritkán maradt ki az alvás.
Én 1 éves koromtól nem aludtam nappal anyukám szerint. 1 kezén meg tudja számolni hányszor aludtam délután. Mondjuk az éjsazkát sem aludtam végig 5 éves koromig, szegénykém kész is volt.... Eygszerűen nem igényltem normál hosszúságú alvást.
Arra már én is emlékszem hogy utáltam az oviban az alvás időt mert unatkoztam mivel ott sem aludtam soha. Nem minden gyerek igényli az alvást napközben.Ha jobbnak látod azt a verziót ne aludjon. Baja nem elsz tőle, ha meg álmos lesz úgyis fog aludni. Az is lehet hogy ez csak egy időszak lesz aztán újra igényelni fogja.
De, hisztis....nálunk is 4-5 körül van egy "mélypont" amin igyekszem túl lenni,de nehéz,mert fél éves tesója is sírós,ha nem foglalkozom vele...
Ha ezen túl vagyunk,akkor egész szépen elvan fél9-ig,akkor kidől.
Az elmúlt 2 napban nem aludt délután,ma ő mondta,hogy szeretne,így aludt is.
Azért nem reagáltam amúgy eddig,mert elég vegyesek a válaszok...az ovi miatt előre nem aggódok,úgyis csak jövőre megy,addig sok minden változik.
De ez nekem most fennálló probléma,amit meg kell oldanom.
Szóval egyenlőre ez van, hogy van amikor alszik,van amikor nem.De ettől még van napirendje,nem kusza a nap,csak ha nagyon nem akar aludni,akkor nem kínlódok vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!