2 hónapos a babám és nem hajlandó hason megmaradni. Mit lehet ezzel tenni?
Szia!
Az én kisfiam sem szeretett hason lenni,pedig csípőszűrésen,és a gyerekorvos is javasolta,hogy minél többet legyen hason,hogy erősördjön.3 hónapos kóra óta szereti a hason fekvést.
Nézd, szerintem ne erőltesd. Ő érzi mi a jó neki. A babák még ösztönösen cselekednek. Hagyd, hogy a saját tempójában csinálja a dolgokat.
Az én kisfiam születése óta csak a hátán aludt. Ha hasra tettem ordított, ahogy a tiéd is. Ráadásul bukós, refluxos és hasfájós is volt. Néhány napos korában 2-3-szor próbáltam hasra tenni, de mivel láttam, hogy nem akarja, hát nem erőszakoskodtam. Azután hetente egyszer próbálkoztam, de nem tetszett neki.
Szept. 28-án fordult először hasra (okt. 3-án volt 5 hónapos), azóta, ha a hátára teszem azonnal hasra fordul és élvezi!! Viszont aludni csak és kizárólag a hátán alszik.
Szóval, szerintem várd ki, amíg ő úgy gondolja, hogy eljött az idő...
Tényleg ne erőltesd. Ráadásul alvás közben hiába rakod hasra, attól nem erősödnek az izmai. Attól erősödnének, ha hason fekve emelgetné a fejét, kinyomná magát, de ezzel még ráértek.
A hason altatástól ráadásul még a bölcsőhalál esélye is megnő, úgyhogy alvás közben tényleg ne tedd hasra, semmi értelme. Időnként amikor ébren van és aktív megpróbálhatod hasra tenni és ösztönözni, hogy emelgesse a fejét, de ha nyöszörögni kezd, akkor vedd fel, ne hagyd úgy kínlódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!