Mi történik, ha egy síró csecsemőt egyszerűen beleraknak a kiságyába, és úgy hagyják egy rövid ideig?
Inkább ez, és a szülő vonuljon ki kicsit megmosni az arcát, inni egy pohár hideg vizet, megnyugodni, stb, majd felfrissülten visszatérni, minthogy megrázza és a földhöz csapja és akármilyen egyéb módon bántsa. Sajnos mindenre van példa. Az meg legendás, ahogy a gyerekek érzik a felnőttek "rezgéseit", szóval ha a szülő nyugodtabban, türelmesebben közelít a picihez, lehet neki is segít lenyugodni. Nyilván a kiságyban fizikai baja nem lesz a gyereknek, és ha ez nem "tréningszerű", tudatos semmibe vétele a gyereknek, csak alkalmi, amíg gyorsan elintézed a mosdóhasználatot, kiszaladsz a postáshoz, esetleg elvonulsz 2 percre megnyugodni, az lelki sérülést sem fog okozni.
Az, hogy a baba erre hogy fog reagálni, az nyilván tőle függ. Nekem egyik gyerekem sem nyugodott volna meg erre, csak még jobban rákapcsoltak volna, így én inkább ilyenkor mindig magamra kötöttem őket, aztán énekelgettem, tettem a dolgom, ringatóztam velük, aztán így szép lassan megnyugodtak és elaludtak. De más babájának lehet, más jön be, bizonyára van olyan, aki ilyenkor megnyugszik és elalszik egymaga is.
Én, ha minden rendben volt vele, hagytam sírni... ezért most meg fognak kövezni.
De 16 éves teljesen kiegyensúlyozott, jó kedélyű, normális a lányom, tehát bátran mondhatom, hogy semmilyen károsodást nem okoztam neki ezzel. A kapcsolatunk is szuperjó, pedig kamasz korban van :)
Inkabb tegye le a szulo a kisagyba es menjen ki 2 percre levegot venni, minthogy kimerultsegben es duheben meg valami butasagot csinal a gyerekkel (pl megrazza).
Volt, hogy en is ezt csinaltam, mert mar orak ota sirt es nem tudtam mit kezdeni vele.
Most ennyitol nem lesz baja. De ha razarod az ajtot es orakig magara hagyod, az azert mas.
Kepes persze belealudni a sirasba, amikor elegge kimerult mar, de azert ne ez legyen a cel, hogy csak leteszed aztan majd lesz valami. Ha par perc idore van szukseged, hogy osszeszedd magad, oke, de ne ezzel alvastreningezz egy csecsemot.
Nem az volt a kérdés, hogy inkabb ez vagy a falhoz vágás, hanem hogy árt-e.
Nyilván nem használ. Az hogy mennyire árt az pedig a rendszerességtől és a mennyiségtől függ, meg attól hogy eleve van-e valami baja a gyereknek.
Mi tortenne, szerinted ?
Ez milyen kerdes ?
Szarnya no es elrepul!
Számomra ez az a kategória, hogy lehet addig is ordít, amíg én a budin ülök, vagy a másik gyerek orrát szívom. Egyszerűen irrális elvárás, hogy egy baba mellett 0-24 minden pillanatban ott legyél és próbálkozzál mitől nem fog majd sírni.
Ha eleged van, akkor tedd le az ágyába, hagyd ott 3 percre, vegyél három nagy levegőt az erkélyen és ordíts egyet egy párnába, majd menj vissza és próbálkozz tovább. Semmi baja nem lesz, ennyit sírna akkor is, ha pisilned kéne éppen...
Semmi nem lesz.
Ahogy akkor sem lesz semmi, ha kimész WC-re, vagy átveszel egy csomagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!