Rossz alvó gyereknél hogyan alakult ez ki?
Nálunk az elején nem volt rossz alvó.
Beütött a 4 hónapis alvásregresszió és ott borult minden. Rögtön rá elindultak a fogak. 2 éves koráig nem volt újra átaludt éjszakánk. 2,5 éves volt, mikor kijött az utolsó foga és onnantól volt jó.
#1 vagyok
4-24 hónapos kora között minimum 3x kelt. Fognál/frontnál/regresszóknál/mozgás vagy beszédfejlődési ugrásnál kb 8-10x. Nappal is rosszul aludt.
1.gyerek.Nehezen aludt el, sűrűn ébredt, sokszor még hajnal 2kor is ringattuk. Voltunk vele mindenhol, semmi baja, egy neurológus egyszer azt mondta, hogy simán csak ilyen, ez van, genetika. 12 éves a mai napig nagyon nehezen alszik el, utána viszont okés.
2.gyerek. Ő könnyen elaludt,de mindenre felébredt, sokáig, évekig sétálgatva, ringatva aludt csak. Férjemmel felváltva altattuk, nagyon durva volt. Kb 5 éves koráig csak szorosan átölelve aludt, azóta sokat javult, nincs gond az alvással.
3.gyerek Óránként minimum ébred, rengeteget, hiába van köztünk sokszor fel kell kelni vele és sétálgatva altatni. Későn alszik el, korán kel, közte sokat ébredt még 2-3 évesen is. Nappal egyáltalán nem alszik kb 2 éves korától.
Az is érdekelne, hogy ahol rossz alvó a gyerkőc, ott ti szülők milyen alvók vagytok? Illetve ha felkel a gyerkőc, akkor hogyan tudjátok visszaaltatni, mennyi idő?
A sétálgatva altatás azért durva. Én nem biztos, hogy ezt bevállalnám az éjszaka közepén.
6-12 hetes kora között átaludta az éjszakát. Aztán elkezdett ébredni 1-2x. Aztán még többször. Alvási apnoéja van.
Van olyan éjszaka, amikor óránként-fél óránként is fent van.
Vannak kevésbé sz@r időszakok, de akkor is ébred minimum 4-5 alkalommal. De az jónak számít. És nálunk is fel kell venni, kicsit sétálni kell vele. Most a héten elég volt felvenni, kicsit állni vele, aztán le lehetett tenni.
A tavalyi őszi-téli időszakban durva volt az apnoéja, volt, hogy éjszaka ki kellett ülni vele a teraszra. Mókás időszak volt. 😅
Most 2,5 éves, egyelőre baromi messze vagyunk az átaludt éjszakáktól. Talán ha kiveszik a manduláját tavasszal, és megszűnik az apnoé. Talán ha kint lesz az összes foga. Mindig várjuk, hogy egyszercsak jobb lesz. :)
Elvileg férjemet is ringatni kellett, velem sokáig aludt anyu együtt, de alapvetően nem voltunk extrém rossz alvóak. De mindkettőnket hagytak sírni, meg ilyenek, úgyhogy teljesen máshogy is neveltek minket.
A sétálgatva altatás meg opyan, hogy legalább addig alszik a másik. Ez nem döntés vagy szoktatás kérdése.
#1 vagyok
Mi jó alvók voltunk a férjemmel. A férjem még mindig az, engem 2,5 év éjszakázása elrontott :/
Mikor hogy aludt vissza, néha cicin, de sokszor ringatva. Hidd el senki nem akar éjjel sétáltatva altatni, de a muszáj nagy úr.
Kb 10-60 perc között volt. Ha éhes volt akkor 10 perc, ha foga jött vagy mozgásfejlődése/alvásregressziója/beszédfejlődése volt, akkor sokkal több idő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!