11 hónapos babának elég lenne már a napi 1 alvás?
A lányom mindjárt 11 hónapos.
Fél 8-8 között keltem reggelente, de van hogy magától felkel.
Az első alvása 11-fél 12 között indul.
Háromnegyed 1-ig hagyom aludni, ha addigra nem kelne fel, felkeltem.
A következő alvása 4 fele történik, ilyenkor max 5-ig hagyom aludni.
Az éjszakai alvása 8-fél 9 között kezdődik.
Volt már, hogy bajos volt a nappali altatása, ezért gondoltam, sok neki már a 2, és próbáltam átállítani, de ilyenkor éjjelente napokig többször felkelt, igaz, az alvása amúgy is nagyon változó, megviselte fogzás és mozgásfejlődés is. De azt hittem, az a gond hogy túlfáradt napközben.
Ilyenkor úgy osztottam le, hogy 8 körül kelt és dél-fél 1 körül tettem le aludni, de másfél óránál tovább nem aludt, így estére már iszonyat hisztis volt szegényem.
Van, aki azt a tanácsolja keltsem fel jóval előbb, akár már 7-kor hogy kijöjjön a napi 2 alvás, jobb időközökkel.
Van, aki azt mondja, hagyjam aludni, ne keltsem fel se reggel, se az első alvásánál és hagyjam el a második nappali alvást.
Próbáltam utána nézni interneten, de a kora alapján kellene még neki a napi 2, igaz, olvastam több helyen hogy valakinek már a 10 hónapos babája napi 1x akart csak aludni.
Fogalmam sincs, hogy csináljam, mi lenne az ideális.
Ti mit tanácsoltok, hogy próbálkozzak, mi lenne a legjobb megoldás?
Akár másfél éves koráig is igényelheti a két alvást (az én fiam is akkor szokott át fixen az egy alvásra).
Nem értem, miért kelted reggel? Nagyobb tesót visztek oviba?
Van masik gyerek ?
Ha nincs mi a jo feneert keltesz fel alvo gyereket ??
Nekem is 11 hónaposan hagyta el a délelőtti alvást a fiam, majdnem egy hétig próbáltam altatni, de kb. 1 óra szenvedés után tudtam letenni, és 20 perc múlva ébredt is.
A keltegetést viszont én sem értem, sosem jutott eszembe felkelteni, ha nem volt muszáj.
Köszönöm válaszaitokat!
Ő koraszülött baba. Koraosztályon voltunk jó ideig, ott fix napirend volt, amit annyira megszoktunk, hogy miután hazaértünk is követtük, teljesen jól működött gond nélkül.
Védőnő, fejlődésneurológus is azt mondták ez így teljesen jó.
Most merülnek csak fel problémák, hogy már többet tud fentlenni, mint amit a napirendünkben tologatni tudunk.
Illetve a másik ok, hogy szeretnénk is 8-9 között éjjel ágybadugni a gyereket, és ha hagyom addig aludni amíg akar, tartottam tőle hogy 2 nappali alvással ez kitolódna akár 10ig is.
A férjemmel meg a munkája révén csak 9 után jut időnk egymásra vagy magunkra, szóval nem akartuk rászoktatni a gyereket, hogy éjjel 10től induljon az éjszakai alvása, már ha nem muszáj.
Nincs semmi segítségünk, ezáltal nem tudunk elmenni kettesben sehová, szóval mi éjszaka próbálunk beiktatni közös időt...
Beszélgetni, filmet nézni akár stb.
Egyszer megpróbálhatnád, hogy hagyod aludni, lehet minden jól jönne ki.
Az én fiam (4-es vagyok) pl. teljesen kaotikusan alszik napközben, van, hogy másfél órát alszik, van, hogy három és felet, ráadásul van, hogy egykor sikerül letenni, és olyan is, hogy csak kettőkor, de sosem ébresztem, hagyom pihenni. Ebből adódóan néha fél 4-kor ébred, ma meg pl. majdnem fél 6-kor, mégis mindig 3/4 9 körül szoktam kezdeni altatni mindentől függetlenül, és alszik is szépen. Pedig ha valakinek meséltem néha, hogy a délutáni alvásból 6-kor kelt, akkor mindig sopánkodtak, hogy "Na majd lesz bajod vele este!", aztán persze sosem jött be 😀
Tudom, hogy van, aki a fix ébren töltött időre esküszik, de ha nektek az a fő szempont, hogy a szokott időben aludjon, akkor nem biztos, hogy a saját kis bioritmusa alapján ébresztés nélkül nem tudná ezt megugrani... (A hónapokkal ezelőtti napirendhez ragaszkodni meg szerintem egy idő után úgyis lehetetlen lesz, csoda, hogy eddig is ment "tologatással".)
Simán el tudom képzelni, hogy ha reggel hagyod addig aludni, amíg magától nem ébred fel, akkor alszik akár 9-ig is, innentől rögtön lehet később altatni napközben (12-1 körül mondjuk), abból se ébreszd fel, és akkor már nem is fog több alvás kelleni.
Nézd meg hogy alakul, ha egyáltalán nem kelted fel. Sem reggel, sem kora délután.
Max picit hamarabb kezded altatni este, ha nagyon álmos.
Nekem 3 gyerekből 2 átállt 1 éves kor előtt az 1 alvásra. A legnagyobb 1,5 éves korig 2x aludt, de ő hajnalban ébredt mindennap, hiába ment este normális időben aludni, max 5-ig aludt. És már 9 körül álmos volt, így egy ideig maradt a 2 alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!