Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Baj lehet belőle?

Baj lehet belőle?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kérdésem a következő.

Lehet baj abból, hogy hideg szobában altatom a babám?

9 hónapos kisfiamat mindig is úgy altattam, hogy amikor hideg van kint, mint pl most, akkor egész napra nyitva hagyom az ablakot és csak akkor csukom be, amikor hozom be őt aludni. Kb 14 fok lehet a szobában. Sokkal jobbat alszik így, mint a melegben. Van rajta egy 3.5 tog kezes-lábas és egy 1.5 tog hálózsák+egy puha vékony takaró duplára hajtva. Én alapból így alszom kiskorom óta, hogy ilyen hidegben és észrevettem a fiamon, hogy ő is sokkal jobban szeret így aludni.

Viszont…mindenkitől kapom a megjegyzést, hogy degenerált vagyok és egyáltalán nem normális, hogy hogyan altatom és tüdőgyulladást fog kapni stb stb. Februári születésű és már a kórházban ki nyitottam az ablakot éjszakára, hogy jó hideg legyen és őt jól be bugyoláltam és semmi baja nincsen és nem is volt soha ebből kifolyólag.

Szerintetek?

nov. 4. 22:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
75%
14 fokban nem hiszem hogy baja lesz ha megfelelően felöltözteted. Mi gyerekként olyan házban nőttünk fel, ahol este apám begyújtott olajkályhával, az ha kialudt 10 óra felé, onnantól csak hűlt a kecó. Mire reggel lett sokszor volt 10 fok. Bent. És itt vagyok. Nem volt ettől tüdőgyuszim.
nov. 4. 22:58
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem ha 9 hónap alatt nem lett baj belőle és azt látod hogy a babának is jobb így akkor folytasd :) egyébként én is a hidegben alvók táborát erősítem így át tudom érezni. Meg télen is alvashoz bukó van az ablak nálunk. 18 fok alatt a legjobb aludni. A férjemet is én szoktattam rá erre és egy csapásra megoldódtak az alvási gondjai szóval egyáltalán nem hülyeség ez. Tüdőgyulladást ráadásul nem ettől fog kapni senki azt kórokozók okozzák nem a hideg levegő. Dehát mit is vársz itt mindenki már 18 fokban kezes lábasba öltözteti a gyerekeket :D néha rossz rájuk nézni. Őszi napsütésben teli kabát sapka sál a gyereken és kb 18-20 fok volt.
nov. 4. 22:59
 3/13 anonim ***** válasza:
37%
Ha be van megfelelően takarva semmi baja sem lesz. 18 foknál magasabb hőmérsékletben nem is ajánlott altatni.
nov. 4. 23:07
 4/13 A kérdező kommentje:

Akkor megnyugodtam, hogy nem csak én tartom ezt jónak. Körülöttem mindenki túl majrés…:D legalább el tudom nekik mondani, hogy már 2 embertől is kaptam vissza jelzést, hogy hasonlóképpen hidegben alszanak és még élnek :DD

Na hat a 18fokos vastag sapka, sál, teli kabát szitun én is ki vagyok…borzasztó. Értem én, hogy kicsi és máshogy érzi a hőt, na de nem ENNYIRE :D

nov. 4. 23:07
 5/13 A kérdező kommentje:

3as!

Be van takarva persze!

Engem azzal is riogattak, hogy a feje fog megfázni, mert nincs rajta sapka. 🤦🏼‍♀️(Kutacsa már nincsen)

nov. 4. 23:08
 6/13 anonim ***** válasza:
50%

Mi fatüzeléssel fűtöttünk gyerekkorunkban. Akár -18 fok is volt éjszaka és a tüzet nem tartottuk égve egész éjjel. Jó meleg takarónk volt és vastag pizsománk. Szinte sosem voltunk betegek, max himlősek

3# voltam

nov. 4. 23:18
 7/13 anonim ***** válasza:
82%
Es az orvos nem kuldott azonnal korhazba titeket, ha kutacsa mar benott egy 9 honaposnak? Mert ez eleg nagy baj.
nov. 4. 23:22
 8/13 anonim ***** válasza:
65%
Nem kap ettől tüdőgyuszit, de rohadtul kényelmetlen lehet ennyi cuccban aludni. Ha fázna, akkor viszont sírna, szóval nagy baj nem lehet. Örülök, hogy nem vagyok a gyereked, mert én kiborulnék, az tuti, de ő bírja, nincs ezzel baj.
nov. 5. 00:32
 9/13 anonim ***** válasza:
74%
Nem emiatt alszik jól,de te tudod. 9 hónaposan nem gáz,de újszülöttként ez megszállottság a részedről...
nov. 5. 00:55
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Régen (30-50 éve kb.) a bölcsődékben kint altatták a gyerekeket még mínusz pár fokban is. Nyilván az nem egy egész éjszaka hossza, de itt nem is mínuszokról van szó.

Nálunk 18 fokra kellett lecsavarni a fűtést, hogy ne jöjjön vissza folyamatosan a 4 hós fiam ekcémája. Semmi gond a 15 fokkal, csak annak ijesztő aki nincs hozzászokva.

nov. 5. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!