Mikor tudott a gyerek önállóan elaludni? Alvás tréning nélkül
10 hónapos a kicsi. Nálunk csak ringatva alszik el. 20-30 perc egy átlag ringatás. Ezt napi 2-3x kell attól függően mennyire fáradt. 8 kg felett van és eléggé sokat fáj mostanában a hátam. A testtartásom is elég rossz. Igyekszem rajta javítani, de úgy érzem ez a sok ringatás nem tesz jót.
Akinek hasonló volt a gyerek alvása mikor tudtátok ezt rendbe hozni?
Énis sokáig ringattam minden alvásnál de most mellé fekszem és esetleg simizem a fejét vagy a homlokát és szépen elalszik nappal az ágyunkba alszik éjjelre átteszem a kiságyba
Szerintem te is próbáld meg erre rászoktatni esetleg paskolgasd a popóját vagy tapasztald ki hogy mitől nyugszik/lazul el
Persze van még néha hogy ringatni kell főleg mikor nagyon ritkán de késön rakom el aludni és túlfáradt vagy mostanába éjjel rengetegszer kel sírva és van hogy úgy nyugszik meg ha ölbe veszem de most egyszerre 4 foga jön
A 4 évesem is még néha megkér, hogy ringassam egy picit, bár legalább ő nem várja el, hogy úgy aludjon végig :D Csak a kishúga miatt látja, hogy ez is van, és párszor bevetettem ezt a módszert, hogy lecsillapodjon alvásközeli állapotra és ne pörögjön arcon alvásidőben.
De amúgy olyan, hogy lerakom az ágyba és meseolvasás-puszi-lámpa lekapcs-kimegyek, ilyen nálunk nincs. A kicsi cicin alszik el, ahhoz elég a babzsákban ülnöm, nem kell mellé ringatni is, de akinek nincs melle az altatáshoz (pl az apja :D ), annak bizony más eszköze nincs, csak a ringatás. 2 éves lesz novemberben. Nagyon szeretném rászoktatni őt is arra, hogy az alváshoz ágyban fekszik, hátát-kezét simogatjuk, mint a nővérének, de a nővére is a bölcsiben tanulta meg ezt a módszert, a kicsi is most kezdi majd szeptemberben, szóval ettől várok egy kis enyhülést. Addig sajnos marad ez.
Az viszont, hogy tényleg úgy aludjanak el maguktól, hogy nem is vagyunk jelen, hááááááááááát... Nekem ez még nagyon sci-fi :D
Soha nem ringattam egyiket sem.
1 éves korukig ölben szoptatva alidtak el, utána tettem őket az ágyba.
Leválasztás itán pedig melléjük fekve altattam.
A nagy 5.5éves a kicsi 3. Még mind a 2t altatni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!