Miért alszik ilyen nehezen? (8 hós)
Figyelt kérdés
Kb. 3 hete nagyon nehezen alszik el, akármit csinálok ha alvásra kerül a sor, egy órát üvölt és veszi ki a cumit és rágja a kemény részét. Teljesen mindegy milyen pozícióban van, teljesen mindegy hol van, kinél van, alvás előtt egy óra sírás. Próbáltam 3ról 2 alvásra át állni nem jött be. Tegnap óta ha alszik sírva/ordítva kel fel. Tippeltem hogy a foga. De hiába kentem meg az inyét, adtam fájdalomcsillapítót neki pár óra múlva újra felsírt éjjel. Nem úgy nézem mint akinek ki akarna bújni a foga mert nem is piros az inye, és nem is látom úgy hogy szakitgatná az inyét a foga. Új dolgot nem csinált a mozgásfejlődésben, egészségileg minden rendben vele csak duci és lusta baba. Őszintén mikor már látom hogy nem akar aludni mostmár nagyon elszomorít hogy "na, most megint kinlódunk egy órát mire elalszik". Annyit vettem még észre hogy sokat dörzsöli az orrát, piszkálja a fülét. Csináltattam széklet vizsgálatot minden rendben, nézettem a fülét minden rendben. Láza, hőemelkedése nincs. Mit tegyek hogy ne legyen egy órás sírás alvás előtt? A derekam már nagyon nem bírja. Érdekesség még, hogy ha altatni akarom sír, ha leteszem az ágyába matat mindent és elvan egy ideig, aztán ott is kezdi a nyűgölést de még akkor sem akar aludni. :/ pedig folyton jár keze lába, nem hiszem hogy nem fárad ki. Éhesnek nem éhes nem kér enni ha kínálom (ezen kívül jól eszik), nem szomjas, tiszta pelus, nincs ingerelve altatás előtt, látszólag minden rendben. Hülyézzetek le nyugodtan de komolyan kifogytam az ötletekből. + Érdekesség hogy ha sikerül is letegyem aludni, az első fél órában még legalább 4x kell vissza altatni mert megébred. Mit tegyek?aug. 8. 05:17
2/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam egy köztes időt találni neki hogy ne is legyen túl fáradt a következő alvásig, de azért az utolsó alvás ne este 6-7kor legyen. Eddig kelt 7kor, evett, vissza aludt kb. 9ig, aztán alszik még délben és 4kor. Próbáltam át állni először hogy kihagyjuk az utolsó, vagy a reggeli, vagy a déli alvást de nem bírta. Gondoltam túl hosszú az idő közte. Próbáltam 10:30 körül és 3 körül altatni. De így sem volt jó. Alszik 3x egy nap, de nehezen alszik el. Ha többet hagyom fent, túl fáradt az alváshoz és akárhogy dörzsöli a szemét, akárhogy ásitozik, csak nyűgölődik és nehezebben alszik el.
aug. 8. 07:17
3/9 A kérdező kommentje:
Egyébként már pici korától így aludt hogy legalább még altatás után vagy 4x vissza kellett altatni hogy mély álomba legyen. Szinte minden 5-10 percben megébred az elején. Orvosnál voltunk, baja nincs azt mondta majd kinövi, a babák rossz alvók. Azonban nem hogy jobb legyen még rosszabb mint volt. Amíg alszik semmit nem tudok csinálni mert minden 5-10 percben altathatom vissza. Peddig már próbáltam zajban, fényben, sötétben, csendben, minden variációt, zene, fehér zaj, velünk altatni, külön altatni. Sehogysem működik.
aug. 8. 07:22
4/9 anonim válasza:
Nehez lenne valaszolni, hogy pontosan mi lehet a baj, isten tudja de tenyleg.
Akarmi.
Viszont ami nalunk sokat segit, az az, ha sokat vagyunk kint. Konkretan ha olyan az ido, akkor szinte furdesig.
Menjetek ki delutan, tedd le nyugodtan a fube kuszni, maszni. Menjetek hintazni is.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot. :) napi 2-3 órát kint vagyunk, megpróbálok többet kint lenni vele.
aug. 8. 07:33
7/9 A kérdező kommentje:
Valószínű fogzás is van a dologban mert még nincs foga.
aug. 9. 18:47
8/9 anonim válasza:
Esetleg ha bírod és ő neki is tetszik akkor a nappali alváshoz kösd magadra. Úgy nekem is mélyebben alszik a fiam. Amúgy fél óra után felébred ha az ágyàban próbálom altatni, de alapjáraton az enyém nyugodtabb baba. Az első fiam volt ilyen mint a tiéd. Iszonyat kimerültek voltunk a párommal két éves koráig. Éjjel-nappal üvöltött,sírt, sehogysem volt jó neki. Neki a fogzás és a fejlődések zavartak be. 2 éves kora után viszont mint akit elvágtak,kibújt az utolsó foga és végre este nem kellett minimum 4x kelni hozzá. Nem kellett onnantól kezdve ringatva altatnom stb. Tudom sovány vigasz, de ha a hordozókendő nem is, majd az idő megoldja.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot, megpróbálom. :)
aug. 10. 07:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!