Hogyan altassam a babám napközben és este?!
A fog azért nagy ludas szokott lenni.
Na meg vannak jobb, rosszabb időszakok.
Mi az hogy dudlizni?
Van olyan hogy egy baba magát altatja mindenféle altatási módszer nélkül. Lehet hogy a tiédnek is menne?
Probald meg, hogy nem akkor altatod, amikor mar lathatoan nagyon faradt, hanem elotte.
Most ez lehet hulyen hangzik, de en az orat neztem sokszor. Pl egy 3 honaposnak elmeletileg az ebrenleti ablaka az 1,5-2 ora. Vagy lehet picit kevesebb, tobb is, nalunk pont 1,5 ora volt.
Akkor 1,5 ora utan megprobaltam elaltatni, fuggetlenul attol, hogy latszolag faradt volt-e vagy sem. 10-bol 8 alkalommal elaludt :D
De nyilvan minden baba mas, csak elofordulhat, hogy mire egyertelmu jeleket mutat, addigra tulfarad es azert nem alszik.
Parnat amugy ne hasznalj ekkora babanal, gondolom, hogy lapos, de akkor se, veszelyes is lehet akar.
Ha cumizni akar, de a cumi nem kell neki, akkor add oda a cumisüveget neki. Kisfiam is így cumizott a cumisüvegen és így aludt el. Számold ki, mikor kezd el elálmosodni és mindig úgy altasd. Nálunk 3 hosan ez kb 2 óra után jött el. Aztán 10 hónapos koráig 3-3,5 óránként aludt, most 14 hónaposan pedig 5 óránként alszik el.
Az altatasi módszerek, amik beváltak nálam:
Alvási rutin, ami azt jelenti, hogy alvás előtt meghallgatjuk a youtube-on az "Aludj kisgyermek" számot, így egy idő után, már tudta, hogy ekkor alvás következik.
Mindig óramű pontossággal megvártam, hogy leteljen az az idő, amikor álmos lett.
Babakocsiban odaadtam neki a cumisüveget, tologattam, énekeltem es elaludt.
Hordozó kendő, ringatas, éneklés, gitározás közben, az is bevalt.
Amikor nagyon álmos volt és semmi nem volt jó, akkor beleraktam a kiságyba, odaadtam neki a cumisüveget, énekeltem, sssshhh-tem és elaludt pikk-pakk.
Megváltást hozott még a feherzaj , ha semmi nem sikerült, arra is bealudt gyorsan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!