Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan altassam a babám...

Hogyan altassam a babám napközben és este?!

Figyelt kérdés
Sziasztok most augusztus 8-án lesz a kislányom három hónapos. Tápszeres baba. A napközbeni altatások általában nagy harcok. Ha el is alszik max 20-30percet és ugyan úgy álmos de vissza altatni már sehogy sem lehet. Hason szeret aludni általában úgy is alszik. Próbálom mindig időben elaltatni pl:amikor dörzsöli a szemét,ásítozik stb…inca baby hintában altattam napközben azt már szinte utálja ahogy bele teszem feszíti magát és sír. A kezemben nem akar elaludni ott is fesziti magát sir hiába ringatom vagy dúdolok neki. Most jelenleg pár napja baba kocsiban altatom de abban is megy a harc sokszor. Van borostyán párnája,pizsipajtija de egyik sem ér semmit nálunk. Cumizni nem cumizik kiköpi nem kell neki. De olyan mintha dudlizni akarna valamin ugy szeretne elaludni de a cumi nem kell neki van nuk cumink meg mam. Egyik sem kell neki. Az biztos hogy a foga jön neki mert nagyon nyálzik és rág mindent. Kenem neki dentinoxal,rágokái is vannak. Esetleg valakinek valami tipp? :/

#Babaatesettaholdponton
aug. 5. 21:40
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Türelem. Azt már próbáltad hogy a kiságyába leteszed és elalszik? Mindenféle csodamodszerrel próbálkoztál már csak a legegyszerűbbel nem. Kisfiam sem szerette soha ha altatni akartam. Mikor álmos leteszem és elalszik.
aug. 5. 21:49
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A fog azért nagy ludas szokott lenni.

Na meg vannak jobb, rosszabb időszakok.

Mi az hogy dudlizni?

Van olyan hogy egy baba magát altatja mindenféle altatási módszer nélkül. Lehet hogy a tiédnek is menne?

aug. 5. 21:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Probald meg, hogy nem akkor altatod, amikor mar lathatoan nagyon faradt, hanem elotte.

Most ez lehet hulyen hangzik, de en az orat neztem sokszor. Pl egy 3 honaposnak elmeletileg az ebrenleti ablaka az 1,5-2 ora. Vagy lehet picit kevesebb, tobb is, nalunk pont 1,5 ora volt.

Akkor 1,5 ora utan megprobaltam elaltatni, fuggetlenul attol, hogy latszolag faradt volt-e vagy sem. 10-bol 8 alkalommal elaludt :D

De nyilvan minden baba mas, csak elofordulhat, hogy mire egyertelmu jeleket mutat, addigra tulfarad es azert nem alszik.

Parnat amugy ne hasznalj ekkora babanal, gondolom, hogy lapos, de akkor se, veszelyes is lehet akar.

aug. 5. 21:51
 4/7 A kérdező kommentje:
A dudlizást úgy értem bocsi csak mi igy mondjuk hogy mintha cumizni akarna. De a cumi mégsem kell neki. Próbáltam már hogy beteszem a kiságyba és nem csinálok semmit hátha elaltassa magát de csak sír nagyon keservesen. :(
aug. 5. 21:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen ezt az idő nézegetést próbáltam már néha bejön. Az is jó ha tegyük fel alszik napi 3x de csak 20 perceket? Mert szerintem az egy ilyen kis babánál nagyon kevés, az idegrendszerének :/
aug. 5. 22:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha cumizni akar, de a cumi nem kell neki, akkor add oda a cumisüveget neki. Kisfiam is így cumizott a cumisüvegen és így aludt el. Számold ki, mikor kezd el elálmosodni és mindig úgy altasd. Nálunk 3 hosan ez kb 2 óra után jött el. Aztán 10 hónapos koráig 3-3,5 óránként aludt, most 14 hónaposan pedig 5 óránként alszik el.

Az altatasi módszerek, amik beváltak nálam:

Alvási rutin, ami azt jelenti, hogy alvás előtt meghallgatjuk a youtube-on az "Aludj kisgyermek" számot, így egy idő után, már tudta, hogy ekkor alvás következik.

Mindig óramű pontossággal megvártam, hogy leteljen az az idő, amikor álmos lett.

Babakocsiban odaadtam neki a cumisüveget, tologattam, énekeltem es elaludt.

Hordozó kendő, ringatas, éneklés, gitározás közben, az is bevalt.

Amikor nagyon álmos volt és semmi nem volt jó, akkor beleraktam a kiságyba, odaadtam neki a cumisüveget, énekeltem, sssshhh-tem és elaludt pikk-pakk.

Megváltást hozott még a feherzaj , ha semmi nem sikerült, arra is bealudt gyorsan.

aug. 5. 22:15
 7/7 anonim ***** válasza:
3 hónapos korában nálunk is gyatra volt az alvása. 1-2 hónap alatt rendeződött és délelőtt, délután aludt 1-1.5-2-3 órát külön-külön.
aug. 6. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!