Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 8 hónap körüli babáitok hogy...

8 hónap körüli babáitok hogy alszanak napközben?

Figyelt kérdés

Kislányom épp a napokban lett 8 hónapos. Pàr napja, egy hete kezdte hogy a délutáni második alvást alig fogadja el.

Este 8-fél9-től reggel kb 6-ig (néha 7-ig) alszik, aztàn 10 körül kidől 1,5-max 2 órára. Itt nagyon altatni se kell. De utána délután nem nagyon akar elaludnj. Én eddig úgy altattam, hogy magamra vettem, félig fekvő helyzetben és vagy rögtön elaludt, vagy pár percig pislogott és tehettem is be az ágyába. Na most délutàn kb 15 óra körül próbálom elaltatni, mert eddig már eleve 14-kor aludt el, és ki is toltam, mivel bírja. Plusz 14-kor szinte esélytelen lenne letenni. De hiába, mert 15 vagy utána is nagyon sír szenved, bújik ki belőlem, de ezt csinálja 5 percig és aztàn egyből elalszik. Olyan max 1-1,5 órára. De ez az alvása mindig rövidebb, mint a délelőtti. Este szintén nem nagyon kell ezutàn altatni, álmos is és el is fogadja fürdés után az alvást. Mi lehet a gond délután? Én picit úgy érzem hogy nem fárad el eléggé… viszont ha tovább hagynám ébren, és később altatnám akkor meg szerintem este nem lehetne normálisan elaltatni. Az nem játszik, hogy legyen ébren 12-től estig, mert biztis vagyok benne hogy 16-17 körül magától elaludna és akkor teljes káosz lenne az este..úgyhigy nem merem “rá” bízni.

Nálatok hogy van az ennyi idős babákkal?

Egy alvás még biztos kevés lenne az enyémnek, de most a második is szenvedős már..nem tudom, tanácstalan vagyok.

2024. júl. 9. 15:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Dehat delutan elalszik 5 perc alatt, neked ez a baj?

2 karomat odaadnam erte, ha ez nalunk is igy lenne.

Amugy kell meg neki a ket alvas, mivel elalszik. Max altasd mashogy, ha neki kenyelmetlen mar ez a poz.

Az meg hogy mikor es meddig alszik, teljesen normalis hogy valtozik.

2024. júl. 9. 19:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem mindhárom gyereknél a délutáni alvás volt szenvedősebb, igaz ennyi idősen ez minimum 20 perc altatási idő volt és csak az egyik aludt fél óránál többet délután, mikor beindult a mászás. (7-8 hó, de mászáshoz kötöttem mert ebben az időszakban lett problémás az altatás, így emlékszem rá)

Őszintén, szerintem nincs gond, folyamatosan változnak.

2024. júl. 9. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!