Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Anyatejes babák anyukái, aki...

Anyatejes babák anyukái, aki babák NEM cumizott: Hogy és mikor szoktattad le a babát a cicin altatásról?

Figyelt kérdés

Az enyém 10 hós.

9. Hónapban tetőzött a szeparaciós, így Esélytelen volt bármit is csinálni addig, és most újra elölről kell kezdeni.

Volt 1-2 hét amikor ringatásig eljutottunk, és bizony kevesebbet ébredt, pontosabban kevesebbszer kellett segíteni neki visszaludni..

1 éves kora előtt szeretném elérni.

Valami tipp, mi az ami nálatok bevált?

- Cumit kiköpte mindig is, szundi kendő koncepcióját meg nem érti. 🤣 tehát odaadtam miközben altattam de el dobálja egy idő után.

- Tehát kb csak a ribgatás eszköze maradt, ahonnan indulhatunk.

- Kesobb, ha ez megy, talán a simogatás, mellé fekvés jöhet ha jól gondolom?

- Esetleg még a cumisuveg/viz?

(Tejallergias jelenleg még)

Köszi a válaszokat!

2024. júl. 1. 15:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Sajnos hozzászólni nem tudok. De a szundikendőnél nálunk az vált be, hogy mindig az ágyában volt. Illetve mikor etettem akkor is kapott egy pelust a kezébe, amit tudott gyömöszölni. Így le is foglalta magát, illetve összekötötte a pozitív élményt a kendővel. Esetleg próbáld meg, hogy szoptatásnál mindig a kezébe adod, vagy a mellkasára rakod. Hátha...
2024. júl. 1. 17:03
 2/5 anonim ***** válasza:

A nagyobbnál segített a bölcsi, napközben ott megtanult ágyban fekve, hátsimizve elaludni, és pár hét után, 14-15 hónapos kora környékén már hétvégére is bejött ez a módi. Napközbenre. Éjszakára csak sokkal később, már az éjszakai szopikról is leszoktattam, de azért elaludni még mindig cicin aludt el. Olyan 2 éves kora környékén hagytuk el teljesen a szoptatást, az utolsók bizony az elalvós szopik voltak.

A kicsi most 19 hónapos, még hallani sem akar hasonlóról :D Ő nem tudott 13 hónaposan bölcsibe menni, mint a nővére, így napközbenre sem sikerült még megtanulnia cici nélkül elaludni. Én nem vagyok olyan ügyes, mint a bölcsis gondozók, a közösség ereje, hogy képes legyek erre. A nagymamája el tudja altatni ringatva, de rajta kívül senki, még az apja sem. Ha érzi, hogy közel vagyok, akkor pedig a nagymama sem.

2024. júl. 1. 17:06
 3/5 anonim ***** válasza:
16 hónapos a lányom. Délutáni és esti alvásnál kért cicit (plusz éjjel). Elvettem tőle és most állom a sarat. Egyre jobban viseli az éjszakákat. 3 éjszaka ment le eddig. Cumija nincs és nem is volt. Kistesó lesz és ezért választottam le.
2024. júl. 1. 19:07
 4/5 anonim ***** válasza:

15 hónapos volt a kisfiam amikor egy kedd este úgy döntöttem, hogy nekem ez elég volt, fájt, zavart, plusz akkor már 3 hónapos terhes voltam.

A kisfiam meg mindent evett már hónapok óta, és este meg a délelőtti alváshoz adtam neki a cicit, meg ha éjszaka felébredt.

Szóval egyik este a mese után nem adtam oda. Ott voltam, simogattam, mormogtam neki a kedvenc meséjét, csitigattam, mert 40 percig sírt, tépte a ruhám.

Aztán elcsendesedett, tovább simiztem, meséltem neki halkan, majd elaludt. Éjszaka amikor felsírt a szívószálas kulacsát adtam oda, sima csapvíz volt benne. Gond nélkül ivott belőle és vissza aludt.

Másnap délelőtt kb 20 percig kereste a cicit, de nem sírt, csak nyűglődött. A mormogás, simogatás itt is segített.

Este szintén kb 20 perc ide-oda fetrengés volt, semmi sírással.

Éjszaka ugyanúgy elfogadta a kulacsot.

Harmadnap délelőtt és este is sima bujással, beszéddel aludt el.

Nem ébredt kevesebbszer, ugyanúgy megvan most is az 1-2 éjszakai ébredés, de csak iszik, és alszik tovább.

Most 17 hónapos, ugyanúgy működik minden.

2024. júl. 1. 20:36
 5/5 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Én cumisüveget adok neki vízzel, ha felkel éjjel. Nem mindig fogadja el. Mi csak pár napja kezdtük el. Simizve aludt el ma. Van olyan este, amikor hintában altatom vagy picit ringatom. Igazából a cél, hogy a cici nélkül megszokja.
2024. júl. 1. 21:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!