Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 6 hónapos 15-20 perceket...

6 hónapos 15-20 perceket alszik nappal?

Figyelt kérdés
Éjjel kb. Este 10-11től alszik reggel 6ig. Nappal 3x próbálom altatni, el is alszik mert látszólag nagyon álmos, dörzsöli az arcát, DE 15-20 perc múlva felkel, nézelődik. Ilyenkor is még mindig nagyon álmos mert dörzsöli a szemét, ásitozik de vissza aludni nem hajlandó akármit csinálok. Általában reggel 8kor, 12kor és délután 4kor "alszik". Próbáltam több alvást bevezetni, nem akart aludni, próbáltam kivenni egy alvást hogy csak 2x aludjon (11től és délután 3tól) de akkor meg annyira nyűgös hogy nem lehet bírni vele. Amit "alszik" 15-20 percben abban is nagyrészt fogolódik. Próbáltam ölben altatni de ott nem tetszik neki hogy nem tud fordulni kedvére és amiatt kel fel, próbáltam mellettem altatni, ugyanúgy felkel 15-20 perc után, próbáltam a saját ágyában, ugyanúgy felkel 15-20 perc után. Pedig evett, ivott, tisztába van, büfizett. Látszólag minden rendben vele. Csak így a nap nagy részében nyűgösebb, hogy nem alussza ki magát. Szinte két percenként dörzsöli az arcát, aztán már a szemébe is belekap, kimarja magát, visit, de aludni nem alszik. A 4 hónapos oltásig minden rendben volt, azóta ezt játszuk. Mit csináljak hogy aludjon legalább egy órát egyhuzamban? Cumi nem kell neki, nem cumis, próbáltam alvókát, rongyot, plüsst az sem segít. Mit tegyek? Látszik hogy kialvatlan marad.

2024. jún. 28. 08:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Ennyi idősen sok a 3 alvás, álljatok át 2-re
2024. jún. 28. 09:51
 2/12 anonim ***** válasza:

6 hónapos korában változott meg az én babám alvási szokása is. Addig az éjszakát is átaludta.

Napközben általában már csak 2x aludt. Akkor is keveset. És cserébe az éjszakai alvását is borította. Most 1 éves, éjszaka kb 3x 4x kel😅

2024. jún. 28. 10:18
 3/12 A kérdező kommentje:

Próbáltam át állni 2 alvásra de igényli 3x, írtam feljebb is.

Akkor ezután számítsak erre? Nincs megoldás?

2024. jún. 28. 10:21
 4/12 anonim ***** válasza:

Hat, lehet o ilyen tipus. Egyelore az en kisfiam se tudott meg soha 1 orat aludni, most 1 eves es mar csak 1x alszik 30 percet napkozben, de cserebe o nem szenved, neki ez igy jo.

Viszont en azt latom “problemanak”, hogy tul keson fekszik le este a te babad szerintem. Egy 6 hosnak sok ennyi ebrenlet 2 alvas kozott, ha 4-kor alszik utoljara.

Probaltad esetleg csatos hordozoban altatni? Adamo hinta? Babakocsi?

Nalunk egy idoben ugy ment az esti altatas is, hogy babakocsiban bent tologattam majd aztan valahogy atszenvedtem a kisagyba.

Illetve van meg egy ilyen szunyokalo vidra plussunk, ez az ejszakai ebredeseknel segit neki a mai napig visszaaludni. Bar sokszor mellettem kot ki az agyban, de mindegy, legalabb alszik :D

2024. jún. 28. 11:40
 5/12 A kérdező kommentje:
Próbáltam már hintát, ringatószéket, hordozót, babakocsit. Igazából örökmozgó. Minden érdekli, mindent szeretne már csinálni, menni. Nagyon figyel mindenre. Ahogy észre veszem túl unalmas neki az egyhelyben fekvés ha vár rá a "nagyvilág" .. 😅 Talán nincs köze az oltáshoz, de kb. 2 hónapja van ez. Közben össze teszem a 2 kezem, jelenleg mindjárt 1,5 órája alszik egy ébredéssel. Próbáltam jobban kifárasztani, tornáztatni, kúszni-mászni tanulni, egy 3 órás procedúra után megadta magát. Talán nem elég fáradt az alváshoz és ez a gond. 😅 Foglalkoztam eddig is vele, de kb. 1,5 óra játszás volt az alvások közt, a többiben amíg a dolgom végzem csak figyel. Lehet ez a gond.
2024. jún. 28. 12:49
 6/12 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy nincs koze az oltashoz, ne viccelj mar 😂

Azert 6 honaposan meg ne maszasd kerlek. Ha meg nem is kuszik, akkor erre abszolut nem all keszen. De a kuszast se kell most nyomatni, forognia kene tudni, ennyi.

Igen, persze hogy “unatkozik” nagyon sok baba ilyen, hat kivancsiak a vilagra, ez teljesen termeszetes.

2024. jún. 28. 14:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem direkt mászatom, ő próbálja kinyomni a fenekét és nyújtja, teszi a karját előre. De eröltetni nem eröltetek semmit.
2024. jún. 28. 15:57
 8/12 anonim ***** válasza:
22%
És mennyi ideig próbáltad átállítani 2 alvásra? Egy csapásra nem fog menni, kell hozzá 1-2 hét legalább.
2024. jún. 28. 17:30
 9/12 A kérdező kommentje:
Kb. 4 napig. De 4. Nap már annyira nyűgös volt meg álmos hogy bealudt játszás közben ha nem altattam.
2024. jún. 28. 17:47
 10/12 anonim ***** válasza:
54%

6 honaposnak meg baromira keves a 2 alvas, arra semmikeppen ne alljatok at.

Sot, megkockaztatom, hogy akar meg a 3 is, de nyilvan ez mar babafuggo. Az en kisfiam akkor meg 4x aludt keveset, az tuti.

2024. jún. 28. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!