Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mikor lesz már jobb az éjszaka...

Mikor lesz már jobb az éjszakai alvás?

Figyelt kérdés

Fiam 5 hónapos múlt, de az alvás az kegyetlen... napközben jól alszik, de este rengeteget ébred. Van hogy fel, egy óránként kel. Néha van 1-1 óra alvás egyben, de van hogy nem lehet visszaaltatni vagy 2 órán keresztül. Van esti rutin, 7:30-8 körül fürdetés, etetés és alvás. Éjjel legalább 1-2szer megetetem. Már próbáltunk tápszert, lefejt tejet is adni hátha az éhségtől nem alszik (ha esetleg nem szopizik eleget)

Már az sem érdekelne ha 8szor kéne kelni, de az hogy közben 1-2 óra mire visszaalszik... így sokszor én már 3tol ébren vagyok mert nem tudok visszaaludni

máj. 4. 11:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nekünk 5 hónaposan romlott el és 15 hónaposan lett jobb
máj. 4. 14:59
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Mennyit alszik napközben?

A gyerekeimnél a rossz alvás mindig a mozgásfejlődéshez "igazodott". 12 hónapos korukra megtanultak járni, onnantól átaludták az éjszakát.

máj. 4. 15:11
 3/17 A kérdező kommentje:
Kb 3, 3.5 orat. 3 alvas van napkozben.
máj. 4. 15:16
 4/17 A kérdező kommentje:
Mar kuszni/maszni probalgat es mindig a hasara fordul. Ez ebreszti fel leginkabb
máj. 4. 15:16
 5/17 anonim ***** válasza:
84%

Nem akarlak elkeseríteni.

2.5 éves, 3óranként kel a mai napig.

máj. 4. 18:22
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nálunk se lett jobb a helyzet. Mindig rossz alvó volt. 14 hónapos de az utóbbi 1 hónapban egyre rosszabb. Szinte egész éjjel fent van, nappal max 2 órát alszik. Nagyon várom,hogy jobb legyen. 🙏
máj. 4. 19:07
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem korfüggő, hanem gyerek.

Az enyém éjjel születésétől jól alszik. Nappal voltak nehezebb meg jobb időszakok is. Nem dicsekvés, nekünk más van ami nehezebb az átlagnál.

Vannak dolgok amik nehezítő körülmények lehetnek, de ez sem egyforma mindenkinél pl. Fogzás, mozgásfejlődés stb.

Kitartás, örökké nem marad így, legkésőbb iskolás korában biztos átalussza majd. :)

máj. 4. 19:08
 8/17 anonim ***** válasza:
Hat keszulj fel ha mar most ezt kerdezed, 16 honaposan meg idonkent felorankent is kel. A minimum az 5 ebredes.
máj. 4. 19:23
 9/17 anonim ***** válasza:
0%

Hát akkor ha 3-3.5 órát alszik nappal akkor biztos nem az a gond, hogy felcserélte az éjjelt a nappalal.

Mozgásfejlődés az oka, mert még nem tud önállóan forogni. Ha megtanul oda-vissza fordulni valószínű lesz megint pár jobb hetetek.

De mondom ha a nagymozgásokon túl van többnyire csillapodik a helyzet. Azt tudom, hogy babafüggő dolog az alvás, de akinél 2.5 évesen is óránként ébred ott néztetek tejfehérje allergiát pl? Vagy túlterheli vmi a gyereket esetleg? Nekem csak olyan fura mikor ilyeneket olvasok, hogy valakinek az 5 évese sem alszik éjjel, hogy az már nem a normál kategória. Adhd szokott még ilyen tünettel párosulni.

máj. 4. 21:17
 10/17 anonim ***** válasza:
51%

#9 nem kötekedés.

Fiam ADHD-s 12 éves, születése óta alszik,mint a bunda.

Rokon gyermek tejfehérje allergiás, szintén jó alvó.

Férjem pl rossz alvó volt, a mai napig az 40+ éve, a kisebbik fiunk szintén rossz alvó.

máj. 5. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!