Mit tudok tenni, hogy jobban aludjon éjjel a bölcsis gyerekem?
1,5 hónapja jár bölcsibe a 1,5 éves lányom, és úgy érzem azóta katasztrófa az életünk.
Itthon mindig 3 órát aludt délután, és 11-12 órát éjjel. Nem mondom, hogy az éjszakák simán mentek, de pár hete szörnyűek. Csecsemő korában többet aludt ő is meg én is. Én jelenleg ilyen napi 4 óra alvásokkal próbálok túlélni, 1 hónap múlva kezdek a munkahelyemen, nagyon félek tőle, hogy ennyi alvással nem fogom bírni.
Az a gond, hogy a lányom a bölcsiben alig iszik napközben, ezért éjjel pótol.(Visz be szívószálas kulacsot, abból se hajlandó inni) Másból sem állnak az éjjelek, hogy vízért kiabál, majd pár óra múlva pelenkát cserélek. Közben jön két nagyörlője is, emiatt is szeret iszogatni éjjel, mert csillapítja a fájdalmat. Próbálom kenni az ínyét, de nem használ semmi, gyógyszert nem fogok adni állandóan.
Órákat fent van éjjel, és utánam kiabál, dobálja magát, tombol. Most ott tartunk, hogy éjjel is jó, ha 7-8 órát alszik.
A viselkedése a fáradtság miatt (is) borzasztó lett.
Lesz ez valamikor jobb? Másnak is volt ilyen? Nagyon kilátástalannak érzem a dolgokat, de biztos közrejátszik az extrém fáradtságom is. (Sosem voltam jó alvó, mindig nehezen aludtam el, de most mire végre elaludnék, megint kiabál a gyerekem. Azt hittem ilyenkor már jobb lesz, és nem egyre rosszabb.)
Lányom november óta jár, nálunk is borult az alvás. Azóta is tart. November óta nem aludtam egyben 3 órát. Mellette 8órában dolgozom. Had ne mondjam milyen mosottszar vagyok.
Én az együttalvást választottam, akármennyire ellene voltam. Így 1 fokkal jobb.
Tök normális tőle. Ahogy írták, ilyenkor pótolja be a nappali hiányodat. Amíg 100%ig meg nem szokja a bölcsit, addig ez marad így valószínű
Meg nagyon pici, masfel eves.
Semmi koze az ivashoz, ezt te sem gondoltad komolyan ...
Egyszeruen nem erett meg ra, es veled akar lenni - ezt potolja tudat alatt ejjel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!