Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mennyit alszik délután és...

Mennyit alszik délután és éjjel a 1,5 év körüli gyereked?

Figyelt kérdés
2024. jan. 11. 14:36
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Megnyugtat, hogy nem csak az enyém ilyen. Nálunk most anya szerelem van, csak én vagyok jó altatni, és ha észreveszi, hogy megléptem, kiborul. Ráadásul van egy 3 hónaposunk is, úgyhogy tiszta móka az éjszaka. Ő egy álom nyugi baba, de szopizni még sokat kel éjjel, aztán alszik is vissza. De ő pl. 8-tól 7-ig alszik az evéseken kívül.
2024. jan. 12. 21:53
 12/12 anonim válasza:

Szia! Nyugi, teljesen jól működik a gyereked :)

Ahogy írod, szepázik is, épp abban a korban van (szeparációs szorongás második, vagy sokadik hulláma). Valószínűleg foga is jön még... Plusz egy rakat idegrendszeri fejlődésen megy át, még ha ezek a háttérben is zajlanak, és nem mindig veszed észre (alakul még a finommotorika, beszédfejlődés, stb). Aztán persze változnak a Hold fáziasi, meg retrográdba megy a Merkúr és társai :D :D :D

Azoknak az ismerősöknek a gyerekei, akiknek 6 hetes (vagy 6 hónapos) korától átalussza az éjszakát, 98% akarva vagy akaratlanul! le lettek alvástréningezve sajnos. Érdemes megbízható forrásokból tájékozódni a kisgyermekkori fejlődésről, a gyermek igényeiről. Javaslom például a Baby sleep and more facebook oldalt (magyar tartalom van rajta), vagy az Evolúciós nevelés és családi együttalvás nevű fb csoportot. Ezekben lelkitársra találhatsz, ha zombi vagy. Mind azok vagyunk, csak már hozzászoktunk. :D

15 hós anyukája vagyok, du 1-3 órát alszik, este 9-11 között alszik el, reggel 6-8 között ébred. Meg a kettő között eszik 2-6 alkalkommal :D :D

2024. jan. 14. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!