Mi válik be ilyenkor altatásnál?
Néha az esti altatásnál gond van. Elalszik cicin a kisfiam (10 hónapos jelenleg), de nem tudom letenni, mert újra kéri, aztán fel is ébred, és a 15-20 perc, amit így aludt, elég ahhoz, hogy totál kipihent legyen, és felpörög. Szinte mindig akkor van ez, mikor a férjem délutános. Ha itthon van, ő hurcolja, lenyugtatja, és vagy úgy elalszik, vagy jön újra cicire. Tőlem a hurcolást nem fogadja el.
Volt, amikor hagytam játszani, hátha elfárad. Eredmény: 3-4 óra múlva sem aludt, közben a férjem hazaért, nagy kínlódva elaludt.
Ha meg felváltva cipeltem + cicizés, ugyanez történt. Nem aludt el.
Most megint így jártam. 19 óra előtt felkelt. Teljesen tanácstalan vagyok.
Plusz ki vagyok, mert tudom, ma sem lesz semmi énidőm. Mert mire elaltatjuk, mehetek aludni...
Én magam mellé vennem .
Így csináltam a fiammal is
Magam mellé vettem,ha sírt a cicit a szájába,és legalább én is aludhattam.
Az volt az elvem,hogy nem fog velem aludni,de hidd el van az a pont amikor fel lehet adni az elveket.
Nem alszik el ilyenkor mellettem, de nem is marad nyugton. Megy mindenfelé. Ez addig működött, amíg nem fordult át, addig néhányszor aludt babafészekben.
De egyébként az ágyunk neki nem biztonságos, leeshet, ráfekhetünk (mindketten forgolódunk).
Cumi sem kell neki, pár hónaposan végleg leszokott róla.
6 hónaposan már ült, mászott, kapaszkodva felállt. Ő már rég nem az a tehetetlen baba, akit le lehet rakni.
Egyébként végül fél 10-kor elaludt. Többet nem hagyom korán aludni, ha sír is, megfogadom a tanácsokat.
Nekem tápszeres, 11 hónapos lesz a héten, de így néz ki egy napunk:
8:00 körül ébred
9:00 körül reggeli - gyümölcs püré, joghurt, zabkása, mikor mi
11:00-kor viszem fel egy adag tápszerrel a kiságyába, el is alszik
Alszik 1-2 órát, van amikor 3 órát is
13:00-14:00 között ebédel husi, zöldség, tészta, mikor mi..
16:00-17:00 körül “uzsonna” valami kis gyümölcs
19:00-19:30 körül fürdés
20:00-kor kiságy, tápszer
Néha felébred olyan 3 körül enni, de nem mindennap..
Mellettem nincs az az Isten, hogy ő elaludjon, ha elfekszem vele, akkor szórakozik, piszkál, forog, mászik, játszik, úgyhogy a sötétet, és a külön szobát igényli, a kiságyával együtt..
Vannak nyűgösebb napok, fogzás ilyenek, akkor babakocsi, aztán sétálunk a hidegben, az jól elnyomja, és utána jót alszik.
De alvás előtt a szobájában is szellőztetek egy jó nagyot, akkor jobban alszik. Én fázós vagyok, de a fiam olyan, mint az apja, úgyhogy amíg úgy öltöztettem, ahogy “nekem jó” addig nyűgös volt, sírt, sokszor ébredt, melege volt, akkor lekerült róla a hálózsák meg minden melegebb ruha, és csak egy sima kezeslábast adtam rá, azóta ezzel sincs gond..
Kérdező, nem arról van szó, hogy időre kell altatni. De most itt van egy probléma és így persze még nehezebb.
Tapasztald ki, próbáld ma este 1 órával később altatni és meglátod. Egy ennyi idős gyerek simán ébren bírhat lenni 4 órát is estefele anélkül, hogy elálmosodna, gyerekfüggő. Nekem mondjuk a középső 4 sőt 5 órát is vígan elvolt.
Általában nem is alszik ilyen korán. Hanem néha nyűgös sírásba torkollik a fürdés utáni öltözés, és hogy megnyugodjon, megy cicire, de ott meg bealszik.
Amúgy 7 után szokott normál esetben. Inkább fél 8, néha 8.
Most ráadásul éjjel jóformán óránként kel. Nappal semmit nem eszik szinte, anyatejen kívül. Ma is 1 falat vajas kenyér, ennyit evett. Püréket régóta kiköpi, mióta darabost kapott.
Éppen rajtam alszik 40 perce, a mellem nem engedi el, lerakni nem lehet 1 percre. Hulla vagyok.
Nem öltöztetem túl (1 pizsiben van, hálózsák nélkül), sokat szellőztetek. Levegőn is van, tegnap 2x1,5 órát sétáltam vele... ma is már voltunk lent, csak nyűgös volt, nem aludt, így ahogy felértünk, elaludt rajtam.
Kicsit nagy szavakat használsz "megbuktam, mint anya". Ezen lépjünk túl gyorsan, mert hülyeség.
A hurcolással van itt a baj. Sajnos megszokta, hogy így alszik el. Nálunk full ugyanez volt, férjem rászoktatta én meg otthon szívtam, mikor ő nem volt itthon. A megoldás az volt, hogy beraktuk szépen a kiságyba-eleinte persze sírt, de nem gondoltam azt, hogy megbuktam, mint anya csak azért mert 3 napig 20 percet sírt elalvás előtt. Tudod mi történt?-3 hét után már szó nélkül rakhattuk le aludni, egy nyikkanás sírás nem volt. Elmúlt azóta 1.5 éves azóta is szépen alszik.
Azt tanácsolom ne szivasd magatokat tovább. Ha látod rajta a képességet, hogy amúgy el tud aludni már egyedül rakd az ágyába, saját szobájába. Nem kell ezen görcsölni.
A fogzásig szépen aludt éjjel, azóta is vannak jobb napok. Most szerintem újabb fogak várhatóak, ez a nyűgösségének oka.
Nem tapasztaltam nála érzékenységre utaló jeleket. Hasfájós is csak addig volt, amíg normális, utána elmúlt.
Szerintem a mostani nyugtalansága a fogzás, plusz esetleg szepa.
Sajnos ha nyűgös, az apja nem tud vele mást kezdeni, mint hurcolja, hiába mondom, hogy miért nem kéne. Persze este olyankor jól jön, ha valamiért épp cicin nem alszik el, és akkor ezzel kizökkenti. De pont azért nem hagyom, hogy napi rutin legyen, hogy ne szokja meg. Így viszont tök tehetetlen vagyok, ha egyedül kell altatnom, mert ha a cici nem válik be, meg vagyok lőve.
Pl. ritkán, de felébred teljesen éjjel (úgy értem, hogy nem csak cicire jön, és alszik tovább, hanem felül, nézeget), akkor is az apa-hurci a mentsvár. Különben reggelig kínlódnék. Szerencsére az még nem esett meg, hogy akkor kelt volna éjjel fel, mikor az apja éjszakás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!