Saját ágyba szoktatást mikor és hogy csináltátok?
Három éves a nagyobbik gyerekünk. Másfél éves koráig küzdöttünk a különalvással, mire feladtam és mellém költözött. Azóta született kisebb gyerek, így az apjával alszik, azonban ő műszakozik és vagy hajnalban megy, vagy eleve éjszakás. Olyankor együtt alszunk, de a kicsi kel, így a nagy is, aztán fél éjszaka nem alszunk. Ráadásul a házasságunkat is kezdi megviselni ez a helyzet, mivel iszonyat éberen alszik, azonnal megneszeli ha az apja kimegy.
Szeretném most már elkezdeni a saját ágyba és remélhetőleg saját szobába szoktatást. Ki milyen stratégia mentén haladt? Először külön ágy, aztán a külön szoba? Beszélgetni róla? Mi vált be? Minden ötlet és praktika érdekel, ami előre vihet.
Elsősorban olyanok válaszát szeretném kérni, akinek ezzel van tapasztalata és nehezebb eset volt a gyereke. A "soha nem vettük volna magunk közé" meg "minek szoktattátok oda" nem viszi előrébb a mi szituációnkat, nyelvet köszörülni meg van egy csomó trollkérdés.
Persze, 10-es, mert ez így megy 😅
Az első gyerek elött az én elgondolásom is az volt, hogy majd elalszik szépen a kiságyban, aztán az úristenért nem akart, nem lehetett letenni az ágyba, mert ordított. Ha esetleg sikerült, 15 perc múlva ébredt és ordított. Bármit csináltunk, próbáltunk az első naptól kezdve, egyszerűen nem aludt a kiságyban, csak mellettem/köztünk.
3 hónapos korában már olyan szinten kiégtem fizikailag, hogy fel is adtam a kiságyba szoktatást, mert a gyerek épségét féltettem, annyira taccson voltam. Így legalább aludtunk, és 1,5 évesen át is szoktattuk, mondjuk a mai napig ébred éjszaka heti 2-3 alkalommal, pedig lassan 3 éves.
A második gyerek meg az első perctől kezdve jól alszik, őt beteszem az ágyba és alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!