Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan altatjátok a 1-2-3-4-5-...

Hogyan altatjátok a 1-2-3-4-5-6 hónapos babáitokat?

Figyelt kérdés

Szoktam az oldalon olvasgatni és felmerült bennem a kérdés hogy ti hogyan altattok?

Mi mindig úgy alszunk hogy fürdés cici, és 99%-ban elalszik rajta és úgy megy a kiságyba.

2023. aug. 12. 08:19
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nálunk eddig kb 4x volt az hogy magától aludt el a 4,5 hónap alatt. De nem panaszkodhatok eddig mert cici után tényleg az esetek többségében alszik, sőt már közben. Csak a kiságyba kell áttenni.
2023. aug. 12. 19:49
 12/21 anonim ***** válasza:
32%
sehogy se altattam semmikor. eves furdes utan beraktam az agyaba, villany le, racsuktam az ajtot es ennyi. kb 3 hetig orditott valtozo ideig, aztan abbahagyta es felnott lett belole (persze nem aznap;-)))
2023. aug. 17. 13:52
 13/21 anonim ***** válasza:

12-es, te elhanyagoltad a gyereked. Remélem, mikor öreg, és magatehetetlen leszel, majd beraknak egy szobàba, ès nem mennek be hozzàd, akarhogy is üvöltesz. A magadfajtàk megerdemlik a leglepràbb öregotthonokat.

Èn mindig mellen altattam a gyerekem. Nem azèrt csinàltam, hogy üvöltessem. Egy kisbabànak, kisgyereknek nem kell tudnia egyedül elaludni.

2023. aug. 17. 17:59
 14/21 anonim ***** válasza:
47%
13 as ne aggodj te az en oregkorom miatt. ahol en elek itt nem szokas hogy a gyerekek apoljak a szuleiket. megfelelo vagyonunk van ahhoz hogy minosegi idosek otthonaba keruljunk ha szukseg lesz ra . Itt az allam idos korban meg bejaro segitseget is ad a takaritastol a bevasarlasig, az orvoshoz valo szallitasig mindenre. Amikor idos lesz itt valaki eladja a hazat/lakasat es abbol eldonti mit csinaljon. elutazza a penzt befektesse valamibe vagy arra hasznalja hogy megvalassza milyen idosellatasra van szuksege. Ez csak nalatok problema ahol kenytelenek a gyerekeikre tamaszkodni az idos emberek. en nagyon rosszul ereznem magam ha a gyerekem takaritana alolam a pelenkat ha mar odaig jutottam. Arra valo a szemelyzet akit ezert fizetnek es nem is rosszul. mellesleg mondjuk ha a gyerekem mas orszagban el (en pl. 20 ezer kilometerre lakom az anyamtol) akkor kivancsi lennek hogyan gondoskodna mondjuk rolam. en se gondoskodom az anyamrol tobbek kozt mert nincs vele kapcsolatom masreszt mert a vagyonabol boven telik a hazvezetonotol az apolonoig mindenre a ferjetol orokolt vagyonabol. ez kicsit mas vilag itt ugy hogy nem kell aggodni az itteni idosek eleteert. a net meg azert van hogy kapcsolatban legyenek azok akik erre igenyt tartanak.
2023. aug. 18. 01:45
 15/21 anonim ***** válasza:
12,14-es, csak nem Anglia? Akkor nem is csodàlkozom, hogy tojtàl a gyerekedre. Sok szerencsèt az unott lengyel ès a dilis, lusta angol gondozòk közt.
2023. aug. 18. 08:49
 16/21 A kérdező kommentje:
Tőlem ez a módszer távol áll. Nem lenne nyugodt a lelkem hogy ott van a szobájában és ordít miközben én nyugodtan csinálok akármit de fel is vehetném.
2023. aug. 18. 09:11
 17/21 anonim ***** válasza:
47%
nem Europaban elek kedves 15 os hanem Australiaban 1988 ota. ez meg most amikor a vilagban nagyon komoly gazdasagi gondok vannak a vilag 5 leggazdagabb orszaga koze tartozik. A nyugdijunk is kello mennyisegu es az eddig osszegyujtott anyagi hatterunk is biztositja a nyugodt es gondtalan oregkort. amikor modom volt ugy leleptem a csodas Mo rol hogy azota a 36 ev alatt egyszer latogattam vissza tobbszor szandekomban sem all. eletem legjobb dontese volt. azt az idos ellatast amit itt megkaphat az ember vagyoni helyzetetol fuggoen, Mo soha , meg 100 ev mulva se fogja az ottani rendszer megkozeliteni. amikor en szultem ez volt a modszer hogy ne vegyuk fel a gyereket ne ringassuk ha el van latva akkor majd megtanulja hogyan kell elaludnia magatol. ezt a gyerekorvosoktol a csecsemo gondozokig mindenki igy tanacsolta es csinalta. ti csinaljatok ahogy akarjatok nem en virrasztok at ejszakakat hanem ti. nektek ez nyilvan igy jo, engem igazan nem zavar.
2023. aug. 18. 09:30
 18/21 anonim ***** válasza:
47%

13 as nyugodtan szornyedj el en mindossze par napig szoptattam a gyereket aztan tapszert kapott. volt tejem viszont a szoptatast kellemetlennek es gusztustalannak talaltam ezert hagytam abba, mert ugy ereztem magam mint egy tejelo tehen. igaz nem is lett ures tejeszacsko a mellem meg idosebb koromra sem.

Ja a gyerek 3 kg felett szuletett es kutya baja nem volt a tapszerektol.

2023. aug. 18. 09:33
 19/21 A kérdező kommentje:

Hahhh az enyém már szülés előtt fiatalon is üres tejeszacskóra hajazott. Xd

Igaz, nem igaz amit írsz az érzelmi intelligenciád a béka segge alatt hever, de még az értelmi sincs magadon azok alapján amiket írsz.

2023. aug. 18. 09:44
 20/21 anonim ***** válasza:
69%

#12: 30-40 éve sok mindent javasoltak, amitől ma már égnek áll az ember haja, na meg van olyan is, amit érdemes megfontolni. Ezt a saját szüleimen, anyósomon látom. Igen, akkor javasolták azt, hogy hadd sírja ki magát, aztán megtanulja a kölök, hol a helye. Ebben annyi igazság van, hogy egy idő után tényleg megtanulja, csak milyen áron. Egy 6 hónap alatti baba okkal sír és nem azért, mert el van kényeztetve, zsarolni akar vagy hasonló. Jelez, hogy valami nem jó, a szülő meg vagy megpróbál neki segíteni vagy hagyja, hadd ordítson. Véleményem szerint a másik véglet sem jó, amikor minden nyikkanásra felkapják, mert olyankor van, hogy magától vagy kis segítséggel (pl. dobolás a háton) visszaaludna, de ezt a szülőnek kell kitapasztalnia.

Nálunk a sírni hagyás azért sem működne, mert kibukja a maradék tejet is a gyomrából (reflux szélgörccsel tarkítva). Egy vigasztalhatatlannak tűnő gyereknél elhiszem, hogy csábító megoldásnak tűnik. Családon belül hallom is én eleget.

2023. aug. 18. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!