Hogyan kell 3 éves gyereket rávenni hogy egyedül
elaludjon?
Figyelt kérdés
Esti rutinunk: vacsora, fürdés, fogmosás, pizsi, meseolvasás, majd összebújva alvás. Nem engedi hogy kimenjek, azt mondja fél a sötétben. Nincs sötét amúgy, ég egy sólámpa egész éjjel. Másfél-2 óra alatt alszik el így hogy mellette fekszem. Közben többször mondja hogy nem tud elaludni, nyöszörög, forgolódik. Nekem rengeteg dolgom lenne, semmit nem tudok csinálni tőle egy kis házimunka, összepakolás, filmezés a férjemmel vagy egyebek akármi, már nagyon frusztrált vagyok emiatt. Ráadásul kistasó is van aki kb óránként kel és a nagy ordít ha át merek menni cicit adni. Minden altatás kész káosz. Szeretném ha ott lehetne hagyni az ágyban hogy magától elaludjon, szerintem elég nagy már hozzá. A kicsi is egy éves már, megszokhatta volna a rendszert. Érdemes szakemberhez fordulni ez miatt, hogy ennyire nem képes lenyugodni és önállóan elaludni?
Tudom hogy nem elvárható csak kicsit kimerült vagyok és nem tudom hogy könnyíthetnék a helyzetemen :( fél9-9 közt viszem aludni és 10-11 közt alszik el. Fürdésnél ketten vagyunk.
2023. júl. 25. 21:08
22/37 anonim válasza:
Szerintem simán elvárható egy 3 évestől, hogy egyedül elaludjon. Persze nem úgy hogy bedobod a szobába és kész, de fürdetés, mese, kis összebújás után igen. Már nem csecsemő. Agyrém ami mostanában a gyerekek altatása körül megy. Gyakorlatilag uralják a szüleiket. A szóhasználat is árulkodó: nem engedi, nem fogadja el stb.
Lehet lepontozni
2023. júl. 27. 19:38
23/37 anonim válasza:
Szerintem egy 3 éves kicsi. Az ő 3 évese meg még féltékeny is. Próbálj meg úgy aludni hogy a férjed utána másik nőhöz megy. Ez most nagyon szélsőséges példa de ez a legnagyobb párhuzam ami talán megérteti.
2023. júl. 27. 20:04
24/37 anonim válasza:
A hűtlenség es a testvéri kapcsolat közé egyelőséget tenni elég nagy butaság.
2023. júl. 27. 21:11
25/37 anonim válasza:
Ezért írtam hogy szélsőséges példa... De ezzel tudod (talán) megérteni magát az érzést. Mert az érzés igencsak hasonló...
2023. júl. 27. 21:24
26/37 anonim válasza:
Ez nem szélsőséges példa hanem rossz hasonlat.
2023. júl. 27. 21:30
27/37 anonim válasza:
Nem rossz hasonlat. Szakemberek is ehhez szokták hasonlítani. Hiszen előtte csak ketten voltak anya és a gyerek, utána pedig belép egy harmadik fél ugyanabba a pozícióba, amiben ő van. Ugyanúgy gondozza, szereti, foglalkozik vele. Tehát nagyon is jó hasonlat.
Azt meg nem értem, hogy miért baj, ha egy 3 évesnek igénye van altatásnál a kontaktusra. Az én gyerekem is lassan 3 éves, szófogadó, okos, önálló, de szeret hozzám bújva elaludni. Én is szeretek mondjuk a párommal összebújva aludni, pedig lassan 30 éves vagyok.
2023. júl. 28. 07:32
28/37 anonim válasza:
#22 Hagyd, a gyakori 90%-a még iskolás gyerek esetén is simán megmagyarázza, hogy szegénynek törést okozol, ha kirakod az ágyadból a saját szobájába.
Én meg szaranya vagyok, mert a 3 évesem mese, összebújás és puszi után közli velem, hogy most már menjek ki, mert aludni szeretne. Biztos utál 😃 Ja nem, csak úgy lett szoktatva, hogy ez neki a normális.
2023. júl. 28. 08:49
29/37 anonim válasza:
28, mert a te gyereked ilyen. Ők is személyiségek. Nyilván valamelyest szoktatás kérdése is, de nem feltétlen.
2023. júl. 28. 09:09
30/37 anonim válasza:
28as, ja, mert ahhoz szoktattad, hogy akkor sincs anya ha kellene. Értem én, hogy a Csok nagy úr, de én nem törném meg a bizalmat köztem és a gyerekem között csak mert nekem teher az altatása és inkább apuci kolbászán ücsörögnék közben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!