Hogyan tudok egy 15 hónapost visszaszokatni a kiságyba?
15 hónapos a fiam, szeptemberben kezdi a bölcsödét es szeretném visszaszolatni a kiságyába. 8-9 hónapos kora óta éjjelente velünk alszik a franciaágyon, nappal is ott, csak akkor egyedül mert én nem alszom vele, csak elaltatom.
Azert szokott át hozzánk, vagyis szolattuk mi oda, mert rengetegszer odaverte magát a rácsnak éjjel amikor beindultak nála a nagymozgások és mászni kezdett, es annyiszor fel kellett keljek éjjel hozzá hogy megigazitsam, hogy sosem tudtam kipihenni magam. Van rácsvédőnk tehát végülis puha ott valamennyire, de az keskenyíti a helyet neki a kiságyban, es ő nagyon sokat mozog, "elvergődik" ejszaka, igy elkerülhetetlen hogy ne ütközzön valamennyire a rácsnak, vagy rácsvédőnek. Ha velünk alszik ilyen nincs, mert altalaban minket rúg fejbe vagy hasba, de az többnyire puha mi meg már megszoktuk, és gyorsan meg is tudom őt igazítani. 😀
Nappal néha sikerül, hogy elringatom, vagy elaltatom a franciaágyon és ha már eltelt 15 perc akkor átviszem a kiságyba, éa úg, ha sikerül 2 órát aludnia nappal hogy nem ebred fel, akkor király vagyok. De ha pechem van akkor nekiveri magát a rácsnak vagy simán észreveszi hogy nem a nagy ágyon van. Viszem majd bölcsibe, és szeretném megkönnyíteni az ottani gondozók munkáját, hogy ne legyen gond idegen agyban altatással sem. Egyebkent meddig van ez a túl sok mozgás a kicsiknél alvás közbe. Van hogy éjjel a feje kerül a lába helyére, ugy megfordul...😅😅
Egyáltalán semmi baja nem lesz attól, hogy beleütközik a feje a kiságyba. Nem értem, miért nem forgolódhat, amerre akar. Visszaszoktatni fokozatosan tudod, először nappali alváskor érdemes próbálkozni, vszleg akkor kisebb az ellenállás.
Amúgy a bölcsi miatt nem kell semmiről se külön leszoktatni, azt tökéletesen értik a gyerekek, hogy máshol másképp kell a dolgokat csinálni (evés, alvás, stb.). A gondozónők tudják, hogy kell ezt kezelni.
A fiam 11 hónaposan kapott 90x200-as ágyat leesésgátlóval. Azóta melléfekszem amíg elalszik, aztán megyek a helyemre. Már ha el nem nyom az álom. :D
Előtte nem aludt velünk, csak a rácsos ágyban egyszerűen nem akart megmaradni már. Így lecseréltük.
Bölcsőde miatt felesleges visszaszoktatni a kiságyba. Ott úgysem kiságyban fog aludni. Ott egész más a helyzet, környezet, emberek. Hidd el nem fogja várni a gondozónőtől hogy melléje feküdjön. Bölcsőde előtt amúgy sem jó változást eszközölni, az is épp elég nagy változás lesz neki.
Hidd el tapasztalatból mondom, 12 évet dolgoztam bölcsiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!