Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért nem alszik a gyerek már...

Miért nem alszik a gyerek már 2 éve?

Figyelt kérdés

2 éves fiam már születése óta rossz alvó.

Okát nem tudjuk. Bölcsődében sem bírnak, vele a dadusok. Rendszerint felkelti a többi gyereket.

Itthon is a nappali, és az éjszakai elalvás, is hosszadalmas procedúra...

Hiába elalszik ölbe, nem lehet 4-5x sem letenni. Feláll és sír.

Ha elalszik, és sikerül letenni, felébred sírva óránként, akár fél óránként is.

Így egy éjszaka akár 7 ébredés is előfordul.

Gondolnék a napirendre, de az ez éjszakai ébredésekre nem magyarázat, Max az esti első elalvásra.

Napközben vidám, kiegyensúlyozott gyerek.

Mi szülők, már nagyon fáradtak vagyunk emiatt.

2023. jún. 12. 19:18
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

10-es: nem tudom, nem kínozzák ott meg nagyon? Pl szülő nélkül eeg-tappancsokkal tele egyedül kéne elaludnia, ordítva akár?

Most is ölben eltolja magát, nem engedi az altatást, de a kiságyba se marad meg.

Valami van az biztos

2023. jún. 12. 21:47
 12/32 anonim ***** válasza:

Evéssel is van gond?

Én azt figyeltem meg a kislányomnál (2 éves), hogy akkor csinálja ezt, amikor keveset evett aznap. Sajnos ez a gyakoribb, mert nagyon rossz evő. Amikor szépen eszik egész nap, utána jó mélyen is alszik.

2023. jún. 12. 23:11
 13/32 anonim ***** válasza:

Nem, nem kell az alváslaborban sem egyedül lennie!

De egyébként amit te magad is említettél, a napi rend, az alvási rutin, az étkezés is mind befolyásolhatja az alvását.

2023. jún. 13. 04:49
 14/32 anonim ***** válasza:

Az alváslaborban is azt fogják mondani hogy ébren kell betenni a kiságyba egy 2 éves gyereket.

De javasolni fognak allergiavizsgálatot (elsősorban tejfehérjére) de ha ti nem vagytok hajlandóak változtatni az altatási szokáson akkor senki sem.fog tudni segíteni

2023. jún. 13. 05:07
 15/32 A kérdező kommentje:
12-es. Evéssel nincs gond, inkább az, hogy rengeteget iszik. néha túlzottan is
2023. jún. 13. 18:58
 16/32 A kérdező kommentje:

13.as: napirend nálunk káosz.

Es esélytelen változtatni.

Bölcsőde, iskola, beteg szülő, külön intézni mindent. Káosz. Esélytelen rendszert vinni bele

2023. jún. 13. 19:00
 17/32 A kérdező kommentje:

14-es: Aki azt mondja, hogy ébren kell betenni, annak nem volt még gyereke.

Hiába rakjuk be a kiságyba ébren. Fennhangon kiabál és sír, és felkelti a testvérét.

Az egy mese, hogy belevágom a kiságyba, elvan egy darabig majd gondol egyet és elalszik.

Tejfehérje allergiára már gondoltam én is.

Orvosnak említve a mi stresszes életünkre vezette vissza a dolgokat.

Ez hülyeség hogy nem vagyunk hajlandóak változtatni.

Valtoztatnánk, ha lenne módja a változtatásnak, ami be is válik,és ami nem a sírni hagyàs.

2023. jún. 13. 19:05
 18/32 anonim ***** válasza:
72%

Aki azt mondja, hogy ébren kell betenni, annak nem volt még gyereke.

2 gyerekem van. 2 évesen már mind a kettőt ébren tettem be a kiságyba. Sőt, sokkal hamarabb (nem újszülött kortól). Nem csak úgy bevágtam azt majd elalszik, hanem vacsora, fürdés, összebújás, később esti mese, és utána igen, egyesül alvás.

2 évesnek kell a napirend az életében. Ha nem tudjátok neki biztosítani (bármi okból) akkor nem fog nyugodtan aludni.

2023. jún. 13. 20:28
 19/32 anonim ***** válasza:
#17 Teljesen megértem, hogy rettenetesen helyzetben vagytok. Bár nem én írtam azt a kommentet, kijelenthetem, hogy igenis van olyan gyerek, hogy lerakod és alszik. Persze nem egyik pillanatról a másikra, de 15-20 percen belül. Úgyhogy ez nem mese. De ismerem a másik oldalt is, ugyanis én is sétálgatva a szobában alattam el a kicsiket egy ideig, mert azt hittem ez úgy okés. Teljesen kimerültem, minden emberi módon... Aztán rájöttem, hogy ez nem megoldás. Egy gyereket nem csak baba korig kell nevelni, hanem jó sokáig utána is, amihez erő, energia, stabilitás kell. Ne csináljátok ki magatokat teljesen. A gyereknek ez nem jó, neki szülő kell. Nektek sem, mert kiégtek. Mi "korán" rájöttünk, csak pár hónapot szívtunk. Érdemes, kell is a szakember.
2023. jún. 13. 21:19
 20/32 anonim ***** válasza:
Változtatnánk ha lenne módja a változtatásnak-akkor kezdj el egy napirendet és/vagy legalább egy esti rutint kialakítani.
2023. jún. 13. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!