Miért nem alszik a gyerek már 2 éve?
2 éves fiam már születése óta rossz alvó.
Okát nem tudjuk. Bölcsődében sem bírnak, vele a dadusok. Rendszerint felkelti a többi gyereket.
Itthon is a nappali, és az éjszakai elalvás, is hosszadalmas procedúra...
Hiába elalszik ölbe, nem lehet 4-5x sem letenni. Feláll és sír.
Ha elalszik, és sikerül letenni, felébred sírva óránként, akár fél óránként is.
Így egy éjszaka akár 7 ébredés is előfordul.
Gondolnék a napirendre, de az ez éjszakai ébredésekre nem magyarázat, Max az esti első elalvásra.
Napközben vidám, kiegyensúlyozott gyerek.
Mi szülők, már nagyon fáradtak vagyunk emiatt.
10-es: nem tudom, nem kínozzák ott meg nagyon? Pl szülő nélkül eeg-tappancsokkal tele egyedül kéne elaludnia, ordítva akár?
Most is ölben eltolja magát, nem engedi az altatást, de a kiságyba se marad meg.
Valami van az biztos
Evéssel is van gond?
Én azt figyeltem meg a kislányomnál (2 éves), hogy akkor csinálja ezt, amikor keveset evett aznap. Sajnos ez a gyakoribb, mert nagyon rossz evő. Amikor szépen eszik egész nap, utána jó mélyen is alszik.
Nem, nem kell az alváslaborban sem egyedül lennie!
De egyébként amit te magad is említettél, a napi rend, az alvási rutin, az étkezés is mind befolyásolhatja az alvását.
Az alváslaborban is azt fogják mondani hogy ébren kell betenni a kiságyba egy 2 éves gyereket.
De javasolni fognak allergiavizsgálatot (elsősorban tejfehérjére) de ha ti nem vagytok hajlandóak változtatni az altatási szokáson akkor senki sem.fog tudni segíteni
13.as: napirend nálunk káosz.
Es esélytelen változtatni.
Bölcsőde, iskola, beteg szülő, külön intézni mindent. Káosz. Esélytelen rendszert vinni bele
14-es: Aki azt mondja, hogy ébren kell betenni, annak nem volt még gyereke.
Hiába rakjuk be a kiságyba ébren. Fennhangon kiabál és sír, és felkelti a testvérét.
Az egy mese, hogy belevágom a kiságyba, elvan egy darabig majd gondol egyet és elalszik.
Tejfehérje allergiára már gondoltam én is.
Orvosnak említve a mi stresszes életünkre vezette vissza a dolgokat.
Ez hülyeség hogy nem vagyunk hajlandóak változtatni.
Valtoztatnánk, ha lenne módja a változtatásnak, ami be is válik,és ami nem a sírni hagyàs.
Aki azt mondja, hogy ébren kell betenni, annak nem volt még gyereke.
2 gyerekem van. 2 évesen már mind a kettőt ébren tettem be a kiságyba. Sőt, sokkal hamarabb (nem újszülött kortól). Nem csak úgy bevágtam azt majd elalszik, hanem vacsora, fürdés, összebújás, később esti mese, és utána igen, egyesül alvás.
2 évesnek kell a napirend az életében. Ha nem tudjátok neki biztosítani (bármi okból) akkor nem fog nyugodtan aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!