Ha éjszaka alszik a kislányom 11 órát akkor elhagyhatja a délutáni alvást?
Csak a szenvedés van hétvégén, órák mennek el altatással.
Bölcsiben alszik délután de itthon nem.
Ha most nyáron kimarad a délutáni alvás, ősztől az oviban fog még tudni aludni? Gondolom igen ha korábban kel és jobban elfárad a pajtikkal!?
Egyáltalán nincs garancia arra, hogy az oviban majd fog.
Lányom 2,5 éves korától nem aludt délután, ha a fejünk tetejére álltunk sem. Reggel fél 6-tól este 9-10 volt fent.
Az oviban összesen 2 alkalommal tudták elaltatni, mindkétszer beteg lett.
Fiam 4. Szerencsére nagyobb az alvásigénye, így az oviban sincs probléma.
De a gyerek egyébkéntis elálmosodik,elalszik magától,nem? Amikor a szervezete úgy kívánja. Akkor csak fogja magát, és elalszik;és olyankor kell őt lerakni, nem? Amúgy, eszembe jutott egy kép, amikor egy kb ovis gyerek otthon, hason fekszik a szobájában a legói között. Ő ott "kidőlt" -má' nem fizikailag értem, hanem ott leborult "ráborította magát"/ráfeküdt a szőnyegre, amikor annyira fáradt lett, hogy elnyomta az álom - , és elaludt. [Kicsi babákat meg, gondolom, kézben fogják, vagy az ágyában fekszik, aki még pl ülni se tud.] Lehet, hogy butaságot írok; még nincs gyerekem, később majd szeretnék.
Meg még,hallottam olyat, hogy valakinek nagyon nehezen állt át a gyereke az óvodai délutáni alvásra. Merthogy, otthon totál nem úgy szokott lefeküdni délután aludni. Azt mondták.
Na, szóval, amúgy, arra gondoltam; hogy,ha a gyerek elfárad; úgyis elalszik magától, énszerintem nem feltétlenül kell altatgatni. Meg órához igazítani őt; hogy akkor még aludhatna olyankor, amikor neki jól esik. Mondjuk igen, ez egy 24 órás művelet, a gyereknevelés, hogy akkor lehet, hogy az egyik szülőnek mindig készenlétben kell lennie mellette; hogy, ha a gyerek pl hajnalban kel fel, akkoris foglalkozva legyen vele.
Szóval, az lenne a legideálisabb; hogy ha meg lehetne oldani, hogy valaki csak a gyerekkel foglalkozik, full hozzá igazodik az egész napja a gyerekhez.
Tehát, hogy olyankor , amikor még a gyerek nincsen időhöz kötve; tehát nem kell neki időre bölcsibe, oviba, suliba járnia, hogy pl 8-ra, 9-re legyen ott; addig hadd aludhasson amikor akar, amikor a szervezetének jól esik. És van akkor, aki vele együtt alszik, vele együtt kel. Tudom, biztos fárasztó, ha pont más ütemben alszik a gyerek, mintahogy a szülőknek tök jó lenne.
| [Az óvodához meg majd hozzászokik úgyis később. ] (Az lehet, hogy sosem könnyű amúgy sem. ---hogy hozzászokjon , hogy ott mikor van alvási idő -----)|
Meg még vannak nagyobb testvérek is, ez olyankor nagyon melós, ha pl vannak nagyobb testvérek is, akiket viszont időre kell vinni helyekre; meg még, ha a szülő mondjuk egyedül neveli a gyerekeket; mert akkor még nehezebb összehozni.
Bocsi,ha valami nemjót írtam; ezek csak felvetések; remélem,jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!