Sosem fogja megszokni, hogy ugat a kutya? Mindig felébred rá?
A fiam most lesz 10 hónapos. A két kutyánk már előtte is megvolt.
Semmi másra nem ébred fel a fiam, csak az egyik kutya ugatására.
Pedig megy vonat a közelben, ami dudálni is szokott. Múltkor felújítottak a szomszédban (ikerház), konkrétan vésték a falat. Arra sem ébredt fel.
Vajon ezt megszokja valaha? Vagy így jártunk, és ez a bolond jószág mindig fel fogja verni?
En is felkelek ra azonnal, ha ugat a kutyam. Bar o benti, nyilvan hangosabban hallom, mintha kint lenne. De hala a jo egnek nem orjong, nagyon ritkan ugat, csak kistestu es idegesitoen magas hangja van, ezt nem lehet nem eszrevenni 😂
Szoval nem hiszem, hogy ezt meg lehet szokni annyira (nekem 5 ev alatt nem ment), hogy teljesen ignoralja az ember.
Viszont a sok ugatas ellen lehet tenni. Mozgatni kell a kutyat naponta; setalni kell vele, mentalisan farasztani kell es akkor nem lesz kedve a falevelre is ugatni.
Ami mellesleg a szomszedoknak is rohadt zavaro lehet.
Létezik nyakörv ugatás ellen, talán ráz, nem tudom.
Ne kövezzen meg senki, nem én alkalmazom, hanem az egyik ismerősöm.
Az a kutya tényleg bolond, csahol örökké, szomszédokkal állandó vita volt és ez lett a megoldás… használt, mert alig ugat, már lekerült a nyakörv jó ideje.
Amúgy, valószínű nem fogja megszokni. Mindenkinek van valami, amire “érzékenyebb”.
Unokaöcsémnek a vízcsobogás volt ilyen, lehetett füvet nyírni, fát hasogatni, bármit, de vizet engedni, azt nem.
Letezik nyakorv, de legvegso esetben kene vele probalkozni. Pl ha orvosilag bizonyitottan ideggyenge a kutya es ok nelkul ugat a sok foglalkozas ellenere is.
Esetleg akkor. Es en mondjuk akkor se az aramossal probalkoznek, hanem a rezgossel, vagy van mar olyan is, ami illoolajat spriccel ugatasra es az a szag ugye idegesiti a kutyakat.
De az atlag magyar, csalados kutyatartoknal 90%-ban az a problema, hogy a kutya rohadtul unatkozik es azert ugat. Nyilvan tudom en is tapasztalatbol, mert gyerek es munka mellett nehez sokszor kello idot forditani a kutyara is, ezzel mi is kuzdunk, de megoldjuk.
Na unatkozni nincs ideje. :D
Sokat foglalkozunk vele (leginkább a férjem). Sokat viszi sétálni, futtatja. A másik kutyával is egész nap játszanak, birkóznak, fogócskáznak.
Az a baj, hogy fél. És ha fél, ugat. A menhelyesekkel tartjuk a kapcsolatot, azt mondták, időt kell adni neki. Javult is már rengeteget, de valószínűleg teljesen sosem fog elmúlni nála. Legalábbis ezt mondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!