Elméleti kérdés: Az ember ragadozó a tengerimalac mégis
megszokja, és megszelídül, nem stresszel mellettünk. Egy
nagyon szelíd, barátságos, jól nevelt kutyát, ami soha
nem bántaná szerintetek miért nem tudja megszokni, miért
stresszel?
Csak nevelés kérdése. Láttam olyat ahol a ciákkal aludt a tengerimalac. A tengerimalacot is meg kell nevelni hogy a kutya nem bánt és a kutyát is meg kell nevelni hogy ne bántsa a tengerimalacot. Meg a kutyák hajlamosak gyors mozdulatokat tenni amit nehezen bír egy tengerimalac.
2020. aug. 8. 17:38
Össze lehet szoktatni, akár macskával, akár kutyával, de amíg ez megtörténik az munkás. A tengerimalacnak kicsinek kell lennie és a ragadozónak nagyon szófogadónak (ne egye meg amíg nem nézel oda).
Nekünk egy kacsa esett le az udvarba (meglőttés) két 25 kilós kutya közé. A kutyák játszottak vele (a kacsa szerintem nem így élte meg), de nem tettek benne kárt, pedig jó ideig eltartott mire kimentem, hogy mi nem stimmel.
Ha a zsákmány állat már tudja, hogy ragadozóval van dolga, akkor félni fog tőle, még akkor is, ha a ragadozó nagyon szélsőségesen barátságos. Ezért kell a szoktatást egész fiatalon kezdeni
2020. aug. 8. 17:42
Először is, az ember nem ragadozó, hanem mindenevő. A tengerimalac pedig megszokhatja a kutya társaságát is, de szerintem nagyban befolyásolja a sikert a tengerimalac és a kutya temperamentuma is. Nekünk törpenyulaink vannak - meg macskáink,meg egy kutyánk. Az egyik nyuszi félős, a másik egyáltalán nem. A macskákat hamar megszokták, a kutyát közvetlenül oda nem engedem, de a kutyán látszik, hogy inkább csak érdekli őt az ugrabugráló szőrgombóc,de nem próbálja levadászni. De van kutya, ami már eleve acsarkodva futna oda - na az ilyet a büdös életben nem neveled meg annyira, hogy biztonsággal oda lehessen engedni. Náluk ez nem tudatos, hanem ösztönös. Valamelyest tudnak uralkodni rajta a neveltetésükből adódóan, de rizikóztatni nem érdemes. Hogy a malacka mind stresszel meg te látod. Nálunk a kutya távolabbi jelenlétéhez az ijedős nyuszi is hozzászokott. A macskákat meg már kifejezetten szeretik.
2020. aug. 8. 18:00
Mert az embert nem ragadozóként fogja fel,főleg azért,mert nem is az!
2020. aug. 8. 21:04
5/13 A kérdező kommentje:
A zsákmányállatok az embertől is félnek. Persze amikkel már újszülött kora óta ember foglalkozik azok megszelídülnek.
Tudom, hogy az ember mindenevő, de mégis vadászunk, állatot ölünk, mi vagyunk a tápláléklánc csúcsán. Így gondoltam, hogy ragadozók vagyunk.
Ajánlom a Predators-című filmet!
Antal Nimród rendezte!
2020. aug. 8. 21:14
Nem az a fő veszéje a kutya-malac együt tartásnak hogy a kutya stresszeli.a kutya húsevő,ragadozó,a malacnak végzetes kórokozókat adhat át. SZIGORÚAN TILOS!!! tengerimalacot barmilyen más állattal együtt tartani.malacnak malac a társa.
2020. aug. 9. 22:21
8/13 A kérdező kommentje:
Természetesen nem úgy gondoltam, hogy együtt tartani, csak ha a malacok ki vannak engedve, akkor a kutyával lehetnek-e egy légtérben.
Egyébként azért merült fel bennem a kérdés, mert rengetegen mondják azt, hogy nem szabad a kutyát a tengerimalacok közelébe engedni, de mégis láttam neves tenyésztőnél olyat, hogy a kutyáit beengedte az épületbe, ahol a malacai laknak.
Egy légtérbe se szabad rakni malacot kutyaval. Az a "tenyésztő" aki a malacaihoz kutyat enged,nem tenyészhő hanem szaporító. Jó tenyésztő kb 3db van az országban
2020. aug. 9. 22:43
10/13 A kérdező kommentje:
A Csoda Poca tenyészetnél láttam videóban, hogy a tenyésztő után ment be a kutya is az épületbe, bár lehet, hogy akkor még csak nyulaik voltak.
Kapcsolódó kérdések: