Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » A 13 hónapos lányunk csak...

A 13 hónapos lányunk csak köztünk hajlandó aludni a franciaágyban, hogyan szoktassuk kiságyba?

Figyelt kérdés

8 hónapos kora óta folyamatosan köztünk alszik, és csak akkor nyugodt, ha ő van középen. Mostanra nagyon kényelmetlenné vált, mert keresztben alszik, kitúr minket stb...

Minimum két felsírás mindenképp van éjszaka. Ilyenkor kap egy kis vizet és visszaalszik könnyen. Azonban hiába tesszük bele a kiságyba az altatást követően, az első felsírás után képtelenség ott folytatni az alvást, ugyanis sír, dühöng, rúgja a kiságy oldalát, mutogat, hogy ő közénk akar jönni. Iszonyatosan akaratos, több órányi szenvedés után is képes elérni, hogy áttegyük közénk. Most már nagyon szenvedünk, mi lehet a megoldás? Már annak is örülnénk ha végre a saját kis rácsos ágyában aludna mellettünk, a külön szoba elérhetetlen vágyálomnak tűnik egyelőre.

Sose volt anyatejes, könnyű elaltatni.

2022. okt. 29. 03:19
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2022. okt. 29. 10:04
 12/17 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk is sokat aludt közöttünk, az elején. Aztán inkább keltem többször simogatni, néha ölbe venni, csak szokjon vissza a kiságyba. Aztán el is hagyta szépen. 1 éves lesz, már külön szobában alszik, este egyedül el tud aludni és nem ébred. Persze vannak fogzós éjszakák, akkor meg a szobájában lévő szivacson mellé fekszem, ha kell. De az ágyunkba nem szeretném már szoktatni, mert amúgyis borzasztó ficánkolós, és félek, hogy lemászik este.. :D
2022. okt. 29. 12:20
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Pedig szerintem, ha zavar titeket, akkor kulonszoba. Leesesgatlos agyat tennek, legalabb 90, de inkabb 120 centi szeleset (vagy 140-eset, ha elfer), es lehet kapni ilyen vekony babafeszekszeru U-alaku parnat, amit koreraknek, hogy ne masszon at rajta (atmenetileg egy feltekert takaro is jo, bar biztonsagosabb az erre a celra keszult parna). Es akkor azt csinalni, hogy te vagy felvaltva mellefekszetek, es szepen ki lehet jonni mellole, nem kell sehova sem rakni, es a parna a ketoldalan pedig megnyugtatja. Ha meg nagyon faradtak vagytok, akkor aki epp a soros az ebredesben, az ott is alhat mellette.
2022. okt. 29. 13:54
 14/17 anonim ***** válasza:
55%

Nálatok nem volt közelében a 6-10 évnek, én meg ismerek olyan családot, ahol a 10 éves gyerek még a szüleivel alszik, nem tudják kirakni az ágyukból, nem hajlandó egyedül aludni a mai napig. Teljesen lutri, hogy a kérdező gyereke mondjuk 1 év múlva halál nyugodtan átvonul magától a szobájába, vagy ugyanígy járnak vele, mint amit fent leírtam, úgyhogy szerintem az a tuti, ha nem is adják meg az esélyt az utóbbi forgatókönyvnek. De nyilván nem az én dolgom, meg nem is az én problémám lesz.

Mi sem szenvedtünk a saját ágyba szoktatással, mert első naptól ott aludtak, soha fel sem merült másik opció.

2022. okt. 29. 21:13
 15/17 anonim ***** válasza:
17%
Ez az élet más területein lévő dolgokkal függ össze. Ha a gyerek kiegyensúlyozott, biztonságban érzi magát, ki fog menni. Ott van az, hogy jobban ragaszkodnak, ahol a gyerek valamiért labilis vagy nem érzi eléggé a biztonságot.
2022. okt. 30. 10:28
 16/17 anonim ***** válasza:
70%

Sosem értettem miért kell odaszoktatni? Én már 10 éve csak azt hallom az ilyen együtt alvó családoktól, hogy nem tudnak aludni, vagy ők keltik fel a gyereket azzal mert megfordultak vagy fordítva. Én már akkor eldöntöttem, hogy ha gyerekem lesz nem vesszük magunk közé. Pedig csaszaros lettem, (faros fekvés) alig bírtam felkelni és kimenni a kisagyahoz, behajolni, kivenni,megciciztetni, aztán vissza. Most 7 hónapos és este ha a kiságyába tesszük egyből tudja, hogy aludni kell.

Sógornőm kislánya 1,5 éves és az elejétől köztük alszik, mert nem kelt ki az ágyból, hogy ciciztesse, majd hagyta cicin elaludni. Azóta folyamatosan cicin alszik és ki vannak merülve a fáradtságtól. A lányuk folyamatosan felébred éjjel, ezzel felkeltve őket is. Ha "csak" 3-4x kel akkor már örülnek. Az én kisfiam 3,5 hónapos kora óta atalussza az éjszakát. Ugyanúgy anyatejes.

Ha az elején magaddal altatod, hogy könnyebb legyen utána évekig szenvedsz, mert nem alusztok. Ennek ellenére nem értem miért csinálja a családok 85%-a ezt?!?

2022. okt. 30. 16:41
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

16-os, en a kornyezetemben azt latlm, hogy azok alszanak egyutt, ahol a gyerek rengeteget kel, es nem pedig forditva. Tehat kulon akartak altatni, de annyit kel, hogy nem birtak. Az elso gyerekemmel nalunk is ez volt, 3 evig keltem atlag 6-8x, megneznek en barkit ennyiszer jarkalva a gyerek szobaja es a szuloke kozott ugy, hogy meg dolgozik is mellette.

A masodik gyerekem sokkal elobb kulon tudtam rakni egesz egyszeruen azert, mert csak 2-4x ebredt, es ennyit mar tul lehetett elni.

2022. okt. 30. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!