Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 6 hónapos babátok mennyit...

6 hónapos babátok mennyit alszik napközben és éjszaka? Ha éjszaka megébred, mennyit van fel? Eszik is? :) Van esetleg más is akinek álmában felsír de nem ébred meg?

Figyelt kérdés

2022. okt. 4. 14:25
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm 10-es a választ. Nálunk nem ez lesz a forrása az ébredésnek, mert bár nappal ringatva, este magától alszik el a kiságyban. Nappal egyre többször alszik 1 óránál tovább már cumi nélkül is, este viszont hiába alszik el magától és marad szinte ugyanabban a pózban, mégis csukott szemmel felsír. Rengetegszer. Sokszor nem csinálok semmit, mégis visszaalszik, de általában amint felveszem megnyugszik szinte miközben emelem fel, leteszem és alszik tovább, vagy ha odaadom a cumit akkor is. Már annak is örülnék, ha 5x kellene odamennem. Olyan, mintha arra sírna fel, hogy megmozdul álmában..
2022. okt. 9. 20:15
 12/12 anonim ***** válasza:

Ertem, nagyon sajnalom h nem tudtam segiteni.

Leirok par dolgot, ami eszembe jutott ezzel kapcsolatban. Rengeteget olvastam az alvasrol, szinte megszallottja lettem a temanak, remelem nem veszed tolakodasnak az eszreveteleimet.

Sokat olvastam, h a napkozbeni torteneseket este, alvas kozben zarjak le a babak, ugymond ujra lejatszak, ezek okozhatnak ejszakai felsirasokat. Ez alapvetoen nem gond, de lehet segiteni azzal, ha az esti altatasi rutinba beepited a napjanak az elmeseleset, roviden max 5-10 percben, kezdve onnan h felebredt reggel, egeszen az altatasig. Nem tudom egy 6 honapos baba mennyit ert meg ebbol, en 1 eves kor utan vezettem ezt be, de talan par szot mar megerthet belole.

A masik ami eszembe jutott, az az alvasi kornyezet. Nincs e tul meleg, tul hideg, tul sotet, vagy tul vilagos. Nekunk felnotteknek is mas-mas az igenyunk alvas soran, van aki melegben szeret aludni, van aki inkabb huvosebb szobaban, stb. Erdemes lenne kicsit jatszadozni ezzel, par napig megfigyelni, van e valtozas 1-1 ilyen valtoztatas hatasara. Nalunk peldaul a vaksotet, siricsond valt be a legjobban, pont mint az apjanal, es a meleg szobat szereti, mint az anyja. :)

Megzavarhatja meg az alvast es az altatast is, ha pl halaleset tortent a csaladban. Ez haziallatra is vonatkozik, ha mondjuk volt egy kutya vagy cica, ami a mindennapjaitok resze volt, es hirtelen eltunt az eletebol. Ilyenkor a sok beszelgetes, es az ido a gyogyir allitolag, akarcsak egy gyaszfeldolgozas. Ebben nincs tapasztalatom, de nagyon megragadt bennem a tortenet.

Ha idoszakosan jelentkezik ez a sok ebredes, akkor a telihold ,frontok,

es a fogzas lehet nagy hatassal az ebredesekre, de ugy veszem ki az irasodbol, h mar regota tarto dolog ez nalatok. Ha viszont csak par napja, vagy 1-2 hete tart, akkor en a fogzasra tippelnek. Az szokott fajdalmas felsirast okozni. Meg lehet probalni a foginygeleket alvas elott, vagy nurofent. Ha segit, akkor meg van az ok! :)

Az elegtelen vacsora szokott meg gondot okozni (pl keves, nem tartalmas, vagy puffaszto), de gondolom 6 hosan meg az anyatej/tapszer a fo taplalek. Illetve ha ehes lenne, tuti nem aludna vissza, ugyhogy nem gondolom h ez a baj.

2022. okt. 9. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!