Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan szoktassam le a cicim...

Hogyan szoktassam le a cicim való elalvásról?

Figyelt kérdés

3 hónapos kisfiam eddig mindig belealudt a cicizésbe, eltettem a kiságyba, aludt szépen. KB egy-két hete azonban elalszik a cicin, majd mikor letennem a kiságyba, felebred, sírni kezd, és nem nyugszik meg, hiába simogatom, dúdolok, mígcsak újra cicire nem teszem. Néha elalszik, azonban van hogy 5 perc múlva felebred és kezdhetem elölről. Ha magamon hagyom a szoptatóparnán, akkor alszik, akkor is ha nincs a cici a szajaban- tegnap egy egész filmet vegigneztem így, aludt szépen, majd mikor másfél óra után betéttel volna a kiságyba, kinyitotta a szemét.

Nyilván nem csinalhatom, hogy minden alvás alkalmával csak ülök és tévézek, míg ő rajtam alszik. Babakocsival elalszik, de nem is kocsikazhatok vele állandóan. Hordozóban max 10 percig van el. Így áll a házimunka, nincs időm semmire. Most a férjem sem tud segíteni, mert beteg.

Szeretném megtanitani, hogy ha cicizes után leteszem a kiságyba, akkor már nincs több cici, csak simogatás, dudolas, erre aludjon el, de nem tudom hogy kéne csinálni. De mindig megsajnalom, olyan keservesen sír, és újra kiveszem, kap cicit, megnyugszik. De nem játszható ezt minden alkalommal 3x, mert így is fáj már a hátam, plusz félek, ha az alvási regresszió fellep, akkor ezt fogom éjjelente 8x eljatszani...

Arra is gondoltam, hogy cumit adok neki(eddig nem kapott) , de akkor is megebredne gondolom, ha kiesne a szájából, és ahhoz sincs kedvem, hogy éjjel kismillioszor raktam vissza a szájába a cumit.

Hogy csináljam, hogy neki is jó legyen és nekem is?

2022. okt. 1. 09:48
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, én nem pontoztam le senkit, még a 4est sem ☺️

Sajnos a hordozokendoben 10 percet bír ki, de lehet sokat mondok. Próbáltam úgy főzni, de őszintén szólva félek, hogy valami rafroccsen, megegeti a gáz, vagy a forró edény, stb. A vasalás ugyanezért nem megy így. Azt meg, hogy hajlongjak vele porszivozas közben, na azt nem vállalom, a hatgerincem miatt sem. De persze ha több ideig ellenne hordozás közben, azért tennék - vennék közben én is.

Próbálkozok a cumival is.

Persze, lehet hogy csak átmeneti... Legalábbis remélem, csak ezt ugye előre nem tudja az ember. És muszáj valami megoldást találnom, mert bárhogy is szeretem a gyerekem, azért vannak teendőim. Most a férjem is beteg, úgyhogy csak magamra számíthatok.

2022. okt. 1. 11:56
 12/17 Derjaderja ***** válasza:
53%

3 hónapos korban nem kell 20 percet kibírni egyedül.

Hordozast javaslom én is.

Hamarosan meg leteheted habtapira magad melle. Úgy is tudsz zöldséget vágni. Indulnak majd a nagymozgások.

Teljesen normálisan viselkedik a babád. Vannak ilyenebbek és olyanabbak is.

2022. okt. 1. 12:20
 13/17 Derjaderja ***** válasza:
50%

Ja bocs nem lapoztam át. Akkor próbáld mindenhová vinni, alakíts ki minden helyiségben egy kis zugot és kis reszletekben csináld meg a dolgokat. Vagy alvaskor.

Nekem is ilyen volt a lányom, leginkabb ejjel takarítottam a 20 perces ebredései közt. Meg persze együtt aludtam vele, mert őt pl nem lehetett úgy letenni hogy ne ebredjen fel.

Nem mondom hogy nem lehetett volna vhogy jobban szervezni, de akkor így sikerült.

2022. okt. 1. 12:23
 14/17 anonim ***** válasza:
37%

3 hónapos baba, lehet, hogy növekedési ugrás, akkor pár napon belül el fog múlni.

Főzés közben nem tudod pihiszékbe rakni? Látna id, egy helyen is lennétek

2022. okt. 1. 21:52
 15/17 anonim ***** válasza:
86%
Túl sokat vársz el egy 3 hónapos csecsemőtől. Most az van, h alkalmazkodni kell ahhoz, amit ő igényel. Eddig nem igényelte annyira, h mellette legyél alvás közben, mostantól bizonytalan ideig viszont igen és ezzel nem tudsz mit csinálni. Lelkileg fel kell készülni, hogy egy kisbabánál egy dolog állandó, mégpedig a változás. Egyik héten így, másik héten úgy alszik, azzal teszel magatoknak a legjobbat, ha próbálsz nem rástresszelni és úszol az árral. Kitartás neked!
2022. okt. 1. 22:49
 16/17 anonim ***** válasza:
62%

Ha babakocsiban alszik, akkor próbáld ki a hintát. Elektromos, adamo stb.

A hinta (és a babakocsi) mozgatja a középfülben lévő folyadékot, ami hat az alvásközpontra. Ez az igény az önálló mozgással szép fokozatosan megszűnik. Cicin elalvást felejtsd el.

2022. okt. 2. 08:57
 17/17 anonim ***** válasza:
38%
16. Miért is kéne elfelejteni?
2022. okt. 2. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!