Hogyan szoktassam le a cicim való elalvásról?
3 hónapos kisfiam eddig mindig belealudt a cicizésbe, eltettem a kiságyba, aludt szépen. KB egy-két hete azonban elalszik a cicin, majd mikor letennem a kiságyba, felebred, sírni kezd, és nem nyugszik meg, hiába simogatom, dúdolok, mígcsak újra cicire nem teszem. Néha elalszik, azonban van hogy 5 perc múlva felebred és kezdhetem elölről. Ha magamon hagyom a szoptatóparnán, akkor alszik, akkor is ha nincs a cici a szajaban- tegnap egy egész filmet vegigneztem így, aludt szépen, majd mikor másfél óra után betéttel volna a kiságyba, kinyitotta a szemét.
Nyilván nem csinalhatom, hogy minden alvás alkalmával csak ülök és tévézek, míg ő rajtam alszik. Babakocsival elalszik, de nem is kocsikazhatok vele állandóan. Hordozóban max 10 percig van el. Így áll a házimunka, nincs időm semmire. Most a férjem sem tud segíteni, mert beteg.
Szeretném megtanitani, hogy ha cicizes után leteszem a kiságyba, akkor már nincs több cici, csak simogatás, dudolas, erre aludjon el, de nem tudom hogy kéne csinálni. De mindig megsajnalom, olyan keservesen sír, és újra kiveszem, kap cicit, megnyugszik. De nem játszható ezt minden alkalommal 3x, mert így is fáj már a hátam, plusz félek, ha az alvási regresszió fellep, akkor ezt fogom éjjelente 8x eljatszani...
Arra is gondoltam, hogy cumit adok neki(eddig nem kapott) , de akkor is megebredne gondolom, ha kiesne a szájából, és ahhoz sincs kedvem, hogy éjjel kismillioszor raktam vissza a szájába a cumit.
Hogy csináljam, hogy neki is jó legyen és nekem is?
Nálunk a cumi volt a megoldás. Mam latex cumi (sárga a cumi része) vált be, de minden baba mást szeret, próbálgatni kell, neki mi jön be.
Mi is a cumival oldottuk ezt meg.
Sima dm sajátmárkás vált be nekünk.
Bocs, utolsó, de épp 4. részletben vágom az ebédhez az 1 szem hagymát, mert az 1 óra alatt 5.ször sír fel. Így talán holnap délre elkészül az ebéd.
Ha fent van, szintén nem bír ki 20 percnél többet egyedül. Nem hiszem, hogy minden édesanya 24 órában a gyereke mellett tud ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!