Ez kóros lehet? 8-9 hónaposokra ez mennyire jellemző?
A babák sose olvassak a nagykonyvet. Amíg jól fejlődik, jól érzi magát addig normális.
Az én lányom a másik véglet... örülök ha napi 1x alszik 1,5 órát. És este 10 előtt akkor se lehet letenni. 😅 A 3 alvásrol már kb 5 hónapos korában lejött, én meg mindenhol azt olvasom hogy még 2-3x kéne aludnia. :D már elfogadtam. Ő ilyen.
Tényleg nem érdemes olvasgatni, én is mindig stresszeltem ettől. :D
Az én kisfiam most lesz 9 hónapos, egy hónapja már átállt 2 alvásra. Ő is nagyon hamar elálmosodik utána, néha a fürdést is előbbre kell hozni, de biztos kitolódik, ha többet bír ébren lenni. :)
Nem lehet hogy most kezd el állni, mászni és kifárasztja? Az enyémnek is volt kemény álmosodása pár hétig emiatt. Aztán belerázódott.
Másik dolog amit érdemes megfontolni a vashiány, bár ha jól álltok a hozzátáplálással akkor azt ki lehet zárni.
A leghosszabb ébrenlét délután leginkább azt segíti elő, hogy ékjel jobban aludjanak (kellő mennyiségű un. "alvásnyomás" lépjen fel, vagy ha úgy tetszik, kifáradjon - ezt nem csak instamamik tolják hanem elfogadott tény legalábbis az angolszász irodalomban). Ha nálatok enélkül is jól alszik éjjel és a vashiány kizárható, nem aggódnék, könnyen lehet hogy változik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!