1 hónapos kor után kinek hogy alakul az alvás? Estére gondolok..mikorra várható hogy legalább 2 etetés legyen , bár gondolom ez eléggé babafüggő
Azta mennyire különböző…
Nekünk 1 hónapos, de 2/ 2 és fél oránként éhes..alvás az estére kicsit jobb mint nappal. Éjjel is 2 és fél óránként kell enni.. de alszik éjjel kicsit nyűgölődve néha. Nappal van amikor 2 evés között kihagy egy alvást.
A fiam amikor hazahoztuk, 2x kelt fel éjszaka enni. Aztán 1 hónaposan 1x evett éjszaka, olyan 4 körül. Aztán 6 hetesen elhagyta azt is, és elkezdte átaludni az éjszakát. Most 3 hónapos, egyelőre tartja ezt a jó szokását. Este fél 9-től alszik reggel 8-ig.
De ő nap közben is csak 4 óránként eszik. Így napi 4 étkezés van. Kérdeztem a gyerekorvost, azt mondta, nem baj, neki ennyi az igénye. Mennyiségre viszont többet eszik, mint egy átlag ekkora gyerek, mert egy evésre 200 ml tápszert eszik. Az napi 800 ml.
Annyit tennék hozzá, hogy n biztos, hogy javuló tendencia lesz. Vagyis készülj fel, hogy javulás után is lehet rosszabb (kívánom, hogy ne legyen, de erősen benne van a pakliban).
Az én fiam olyan 1-3 hónapos kora között aludt a legjobban, általában 2x kelt. 3 hónaposan ez jól elromlott, és vannak éjszakák, amikor óránként kel. Fogzás, mozgásfejlődés..
Szinte nincs 2 egyforma éjszaka, ami néha pozitív (ha alig aludtunk), néha negatív (ha átalussza az éjszakát).
2,5 hónapos most a második éjszakát alutta át már, de nem vagyok naív, sejtem, hogy nem marad ez így örökre. Előtt borzasztó éjszakáink voltak, mintha előre hozta volna a növekedési ugrást. Az alap, hogy 2-3 óránként kel enni. Én erre készülök lélekben minden este és max kellemesen csalódok. :D Rosszabb eddig szerencsére nagyon ritkán volt. Akkor mondjuk nem tudtam hajnalban evés után visszaaltatni. Hát az kicsinálja az ideigeimet azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!