Mennyi idősen aludta végig a babátok az éjszakát?
Figyelt kérdés
1,5 hetes még csak a babám,nappal alig van ébren fel órát,éjszaka pedig óránként felkel. Mikortól kezdjem el rászoktatni hogy legalább 1-2x keljen éjszaka fel?2022. jún. 17. 09:23
11/22 anonim válasza:
3 évesen.
A szoktatást konkrétan hogy kell elképzelni?
12/22 anonim válasza:
A szoktatásra kíváncsi vagyok, hogy képzelted el.
A fiam amúgy 13-14 hónaposan kezdte de azt is úgy, hogy kiságyba beraktam ha elaludt, és kb 10fele felkelt, akkor magunk közé raktam és ott átalussza az éjszakát. Szóval még mindig nem a teljes éjszakát alussza át de ha köztünk van nem kel fel már.
13/22 anonim válasza:
4 hónapos koráig aludt, majd 3 éves kora előtt egy két honappal nem ébredt fel többé éjszaka
Közben a 40 perces kelések és a 2-3 órát fennmaradok között váltakozott
14/22 anonim válasza:
Lassan 4,5 éves és még mindig kel éjjel.
A kissebb 2,5 éves és ő is kb. 5 éjjelből 3x kel, első átaludt éjszaka kb. 2 évesen volt.
15/22 anonim válasza:
Bár az én gyerekem még csak 6 hónapos, egyszer sem aludta át az éjszakát. Voltak jobb éjjeleink, mikor csak kétszer kelt kb 2 hónaposan, azóta van hogy akár félóránként-óránként-3 óránként is kel.
16/22 anonim válasza:
2,5 évesen. De utána is előfordult néha, hogy felébredt éjszaka. Most 3 éves.
17/22 anonim válasza:
6 hetesen mind a 4-en átaludták - tudom, pukkadjak meg. 🤣 Nem szoktattam, ugrottam az első nyekkenésre, így alakult.
18/22 anonim válasza:
Kb 5 éves korától aludta végig. 2 éves koráig szopott,utána meg vizet ivott, rémálma volt, pavor volt, de az alvajárással még küzdünk néha. Most 6 éves. (Kislány).
19/22 anonim válasza:
Miután megtanult járni, 1 èvesen. De minden èjszaka más, már jön a 4 utolsò, hátsò foga, szal juhú.. a múlt èjjel hajnali 4 kor kèrte a tejitalt, holott már egy jò hònapja nem kèrte, max vizet. Mi azt nem ismerjük milyen olyan babával, aki átalussza az èjjelt. Rászoktatni? He-he.. lesznek meglepetèsek :)
20/22 anonim válasza:
6 hónaposom 1x kel éjjel enni, és ez nem szoktatás kérdése. Volt már pár hetesen is olyan, hogy átaludta az éjszakát. Néha valamiért sikerül neki, máskor meg többször ébreszt mint 1 alkalom. Néha csak azért, hogy rácuppanjon a mellemre egy percre, és már tehetem is vissza a kiságyba. Felébred, és felkelt ha valami problémája, igénye van, és kész. Rászoktatni legfeljebb arra tudod, hogy nem számíthat az anyjára ha felébred és nyűgje van, így csendben marad és lemond arról hogy segítséget kérjen. Erre jók az alvástréningek. Szerintem nagyon szomorúan hangzik. Tudom, hogy milyen rossz nem átaludni az éjszakát, de a gyermekvállalás egy darabig ezzel jár, ha nem vagy kivételesen nagy mázlista. Kitartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!