Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » A babáknak miért nincs szükség...

A babáknak miért nincs szükségük alvásra?

Figyelt kérdés
Jelenleg 8 óta küzdünk, de mindig felébred. Nekem már kegyetlenül fáj a fejem és szédülök a kialvatlanságtól. Próbáltam, hogy lesz@rom a háztartást és alszok, amikor a baba, de az kb 15 perc 🤣 2 hónapos. Mit tehetnék, hogy ne legyen a szédülés? Eddig nagyjából aludt (néha). De ma se nappal, se éjjel, meg hajnalban is ez volt. Tej van, 8-9:30-ig csak evett. Meg amikor felkelt tíz percenként, akkor is evett. És még van, ha megnyomom a mellem. Asszem zombi lettem… 😵

2022. ápr. 17. 23:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
10. Hol olvastad, hogy nem normális? Ez nagyon régi tévhit, hogy ettől fáj a hasa. Pont, hogy ettől nem. De ha belinkeled ahol olvastad, szívesen megmondom, hol a hiba. Sajnos az orvosok és védőnők is ilyen ezer éves hibás tanácsokat osztogatnak. Tudom, jót akarsz, de pont ezzel ártasz.
2022. ápr. 18. 11:54
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!

Az étkezésen nem kell összeveszni. Ha enne, de nem adok neki, akkor sír, nem lehet megnyugtatni másképp. Tehát, ha kér adnom kell neki. Én se hagynám sírni. Nem egész éjszaka etetek, csak amikor kér.

A ringatást nem nagyon tűri, tolja el magát egy idő után. A homlok simogatást nagyon szereti, arra elalszik, főleg, ha fehér zaj is megy. Elalszik hamar, csak gyakran felkel. Nappal is elalszik. Akár a babakocsiban is. Van, hogy már akkor csukódik a szeme, amikor beleteszem. Megyünk pár métert és alszik. De ez sem tart sokáig. A kiságyban is hamar elalszik, ezzel nincs gond, de tegnap folyamatosan felébredt.

A hasamon alvást max 2-3 percig tartja, aztán felébred. Ennél többet még nem tudott rajtam aludni.

Hiába aludnék vele, akkor is felébred. Cserébe én semmit nem tudok úgy aludni. Párszor már próbáltam. És mint mondtam, nem az elalvással van a baj, hanem az ébredéssel.

Ja, a túletetés: ha nem kér többet, akkor sír a cicin. Ezt már felismerem.

Amúgy volt egy jó szériánk múlt héten. Napokig 9-11 között lecsengett ez a 5 percenként felébredés, majd 4 körül kelt enni. Ez így nagyon pihentető volt. De sajna elmúlt. Tudom, nem sok mindent tudok tenni, de a szédülés egy kicsit zavar. Random rám jön napközben. Szerdán kezdődik a suli a nagynak, vezetni is kell. Remélem, addig javul a helyzet.

2022. ápr. 18. 12:42
 13/16 anonim ***** válasza:
42%
Nem tudnátok felvenni egy bébiszittert ideiglenesen napi 8 órára, hogy tudj aludni? Lefejnéd a tejet, ő meg adná neki, mikor kell. Egy ideig biztos hisztizne, de aztán megszokná. Te meg füldugóval tudnál aludni. Lehet, elég lenne csak egy hónapra felvenni, utána változna ez az alvás dolog.
2022. ápr. 18. 12:56
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy erős a moro reflexe, és az kelti fel? Az ilyen babákat érdemes hason altatni, esteleg bepólyálni. Háton próválod altatni? Az enyém akkor kelt fel 10 percenként. Ő nem háton alvós, hanem hason, van ilyen.
2022. ápr. 18. 12:59
 15/16 A kérdező kommentje:
Hason alszik a kezdetektől, mert hanyatt fekve még ennyit se alszik. (kivéve a babakocsiban, bár néha ott is elkezd, sírni, amíg hasra nem rakom). Meg ha jön a büfi, ki tud folyni.
2022. ápr. 18. 18:50
 16/16 anonim ***** válasza:

Tudom, nem vigasztal, de az én 10 hónaposom is 10 percenként felkel már hónapok óta. Jobb éjszakákon csak óránként. Soha nem aludta át az éjszakát.

Én totális zombi vagyok, hogy már lassan 1 éve nem alszom semmit. Nyilván ennyi idő alatt minden praktikát kipróbáltam, semmi sem segített. Ráadásul tápszeres is.

Hát, kitartást ki tudja meddig! 😭

2022. ápr. 18. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!