Este tápszer segíthet az alváson?
9 hónapos babám 1.5 óránként kel.
Nagyon jó étvágya van, mindent megeszik,amit adok neki, és tejem is van elég, vagyis eddig azt gondoltam. Van, hogy 10 perc múlva visszaalszik 8 és éjfél között, de aztán...ma pl.2-5ig fent volt.
Az, hogy nappal évesek után szopik, ok,de lehet, hogy el kellene kezdenem este adni neki tápszert?
Szerintetek? Fürdés után kapna egy adagot, majd cicit.
Valaki csinálta így? Javult a helyzet?
Szóval nem akarom leválasztani, csak annyit, hogy aludjunk éjszaka akár csak 4-5 órát egyben.
Amennyit adok neki kb.
6 körül kekszpép 150ml víz meg 50 g por egy fél banánnal turbózva, vagy cm háztartási keksz 4 db, fél alma, körte, banán ( mindhárom), aztán hacsak nem mászik rám, fürdés után kap cicit, amíg be nem kómál, de nem várom meg, hogy rajtam elaludjon, hanem pici ringatás után beteszem az ágyába és fogom a hátát. Ha sír, kiveszem, de már nem eszik, nem beszélünk, csak ringatom, míg rámteszi a fejét és érzem hogy nejezedik, és ezt addig, mig el nem alszik.
Ma viszont vakarászta a fülét többször, úgyhogy a foga jöhet, nem számítok sok jóra.
Reggel 8 után szintén keksz gyümölccsel, délben hús, zöldség, rizs, vagy ha olyan, akkor amit mi eszünk, pl bolognai, túrós csusza, húsleves, neki mindig fűszerezés előtt kiveszek picit. Párolom a krumplit, répát, ami épp van itthon, brokkoli, sütőtök, karfiol, padlizsán. Meg néha megfőzök 2 kiló csirkemellet és jégkockaratóban lefagyasztom, abból kap 1-1 kockát.
Szóval reggel cici, utána gyümölcs.
Alvás, ébredés, cici, hús, zöldség ,cici, alvás,
Ébredés, cici, gyümölcs, cici.
Napi 5 étkezés kell, és nekem úgy tűnik ez lényegében 3. Reggeli cicivel, ebéd cicivel, vacsi cicivel.
Lehet itt az ideje az ugsit bevezetni és a vacsorát későbbre tolni, hogy kicsit jobban teli legyen a hasa mielőtt elalszik
A cici ébredés után és alvás előtt csak megszokásból van, kell neki, de nem számolok vele.
Évesek között kap kifli csücsköt, egy-egy gerezd almát, kölesgolyót, kekszet, de az csak nasi. A 3 étkezés 200 g körül vagy több. Általában főzök, de ha üvegest kap, egy egész lazán bemegy neki, plusz rá kölesgolyó vagy egy kis banán. Szóval eszik.
Elhiszem,hogy kel éjjel, nagyon korán kap vacsorát és gyümölcsöt. Amit írtál az legyen korábban uzsonna, és vacsira valami táplálót kapjon. Kaphat már kenyeret felvagottal, tojaskremmel, padluzsankrémmel, vajjal....vagy valami húsos menü. Legyen meg a napi 2 nagyétkezés, mert ahogy írod csak ebédnél van. A cici már kevés egy étkezésnek, az már csak plusz legyen. Közvetlen fürdés előtt kapjon tápláló vacsorát.
Próbáld ki ha te is 6kor ennél gyümölcsöt, hidd el éhes lennél már 11kor,sőt...
26... nekem pl ha belakik a gyerek akkor reggelig hangját nem hallom, viszint ha finnyáskodik, és alig eszik, akkor kel és kér tejet hajnal 2-kor, meg korgó gyomorral kel.
Engedtessék már meg tanácsot adni, anélkül hogy gunyosan nevetnél. Neked nem jött be, akkor biztos nem is működhet, mi?
Én közvetlen fürdés előtt adom a vacsit, utána még 2 deci tejet is megiszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!