Sírni hagyással kapcsolatban kérdések?
Sokat olvastam róla, de még mindig nem tiszta minden.
1. Akkor ha nem a karjaimban alszik el, akkor is magas marad a stresszhormonszint, ha pl a saját ujját szopva nyugszik meg, vagy ha babakocsiban tologatom?
2. Mi van akkor ha sehogy sem tudom megnyugtatni, ideges leszek az órák óta tartó üvöltéstől, és lerakom a szobájába amíg én kimegyek a kertbe 10 percre lehiggadni, mielőtt kárt teszek benne, és mire visszatérek, elalszik?
3. A fehér zajt nyugtató hatása a stresszhormonszintet is csökkenti?
4. Hogy lehet hogy kézben tartva akkor is csökken a stresszhormonszint, ha közben ugyanúgy sír?
5. Testközelségen kívül mi mással lehet még csökkenteni a stresszhormonszintet?
6. Mégis honnan tudná a baba hogy direkt hagyom sírni vagy nem érek rá, ha ott sem vagyok?
Túlgondolod.
Néha muszáj sírni hagyni, nekünk is kell pisilni stb. Ettől semmi baja nem lesz. Az gáz, hogyha egyszerűen hagyod üvölteni a kiságyban csak úgy, tkp mindig. Egyszer csak nem fog annyit sírni, mert úgyse jön senki. De ha rövid idő után mindig jön valaki, akkor minden oké neki.
Az meg, hogy a karodban alacsonyabb a stresszhormon-szint... hát józan ész. Neked se mindegy, hogy úgy sírhatsz, hogy valaki átölel, vagy úgy, hogy rádcsukják az ajtót, nem?
6. Megmondod neki. Nem hülye.
Szerintem is nagyon túlgondolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!