Szoktathatom már most önálló alvasra a fiam, és ha igen, hogyan?
3 honapos iszsz fiú, aki már egy lassan egy hónapja szornyen alszik. Éjjelente sokszor kel, és csak cicivel alszik vissza. Újonnan ez a nappali szokása is.
Babaöbölben aludt, de aztán éjjelente nem bírtam már ide- oda rakocsgatni, szóval már mellettem alszik.
Mindegy ki megy oda hozzá, az emberi beavatkozás kell neki elsősorban. Csak sok turbóanya nem hagyja hogy más segítsen mert akkor saját fontosságának csorba esik. Vagy az apát érvényesülni, aztán meg jön a férjem bunkó és nem segít vagy el se tudja altatni a gyereket, nála sose nyugszik meg.
Vajon miért nem?! 😅
Apuka is tudja szoptatni?
Vajon mért nem állnak sorban ilyenkor apukák, hogy ők is mehessenek visszaaltatni? Akár százból 1x?
14. Ja és 7vége sincs meg szabi?
Nálunk en is jártam covid előtt előadni, vizsgáztatni, apjuknak is volt laza műszakja, vagy szabija, én baromira örültem volna ha csak valaha előfordult volna hogy visszaalszik vele vmelyik gyerek, de nem aludtak. A kicsit hónapokig ébren sem tudta megfogni ordítas nélkül. Gondolod, én nem próbáltam mondjuk elem kötött baba nèlkül állni a tűzhely felett? Meg éjjelente szeretek óranlent altatni addig amíg már fel se hagy kelni maga mellől? Nem így szoktattam - hónapok alatt szoktattam legalább arra, hogy 13 hónaposan pár órát ébren ellegyen az apjával. K.vára 1 éve minden egyes alkalommal végigsikítja ha a nagyot törlöm fürdésnél/szárítom.a haját stb. Gondolod nem volt sírni hagyva kényszerből, ha egyszer kettőt kellett fürdessek? Gondolod nem próbáltam?
A nagyobb meg katasztrófa alvó, ő még cifrábbakat tudott, őt is hónapok alatt megszoktattam. 15hósan átaludt már csak a kistesó óta kezdett újra kelni.
Én becsület szavamra nem érzem hogy minden nyikkra mellre tettem volna, sőt még a nagynál kapásból 2-3 órànként szoptattam nappal (és az neki jó is volt), sose volt később se ilyen pólótepkedés, 9 hónaposan már fullra hozzátàplàlt volt es csak este meg éjjel szopizott. A kicsi meg tepi rólam a ruhát, ő ilyen komfortszopista. De ő is leszokóban van erről, mert engem nagyon zavar, és én se pártoltam soha és furcsán nézt az ilyen nőkre.
Az tény hogy direkt sose hagytam őket letéve sírni, de ha ez a szoktatás, akkor ez van.
13. Aztt gondolom, hogy egy adott baba anyukája ezt el tudja dönteni. A babák különbözők és vannak orálisan fixált darabok. Másrészt az újszülött elég jogos hogy szopizni akar. Harmadrészt szerintem az anyuka pont abban érdekelt hogy pl az apuka is meg tudja nyugtatni. Nyilvan megpróbálják, és rájönnek ha nem megy, mert nem fogadja el a baba csak a cicit és az anya beszívta.
Meg az olyan érdekes, hogy a párom nagy fia a saját anyja elmondása szerint is éjjeli ordító volt, a páromról családi legende hogy egész éjjel a folyosón tologatta az anyja, mert ordított, a sógornőm gyereke az túltesz az enyémek összegén. Amellett hogy mind cuki és jó arc amúgy.
Az én ágamon Anyu nem ért semmit, az ő gyerekei 2 hetesen átaludtak, sőt már a kórházban is szépen ettek 3 óránként és szerinte nem is sírtunk soha babaként csak úgy, úgy vitt haza hogy elvótunk a kiságyban.
Most nem akarom szegény uramra kenni, nagyon jó kis géneket is hozott, de sztem ez úgy genetika ahogy van.
14. Ja és 7vége sincs meg szabi?
Ennyit olvastam el.
Nálunk nincs hétvége, sem ünnepnap, szabi van, 2-3 nap.
Nem mindenki hétfőtől péntekig 8-4ig dolgozik.
A párom 24-36 órázik, egészségügyis, eszembe nem jutna, hogy ő keljen... hát nem vagyunk egyformák. Van aki életképtelen.
Az én párom mentőtiszt, nekem ezt ne mondd. Van olyan, hogy egy héten 3x 24 órázik és van olyan, hogy egy hétig be sincs osztva.
Ha dolgozik van olyan, hogy végigszívják az éjjelt, van olyan, hogy 24 óra alatt egyet vonulnak délelőtt.
Nyugodtan elképzelhető lenne, hogy azon a héten, amikor arra vett ki szabit, hogy én el tudjak menni reggel 8ra oktatni, mert oktatós hetem van, akkor az aznap éjjeli x kelésből 1-2t visszaaltat.
Vagy amikor 1ig dolgozom a gèpnél 20 percenként felrohanva visszaaltatni.
Neki se lenne ezzel baja, de nem alszik vele vissza egyik gyerek sem.
Az életképtelenes mondatod annyira rosszindulatú, hogy azt nem indokolja semmi ebben a vitában. Ha rám írod, mellélòsz, mi azért elég kamikaze módon szervezzük az életet, még életképtelennek nem nevezett senki aki ismer 🤣
Amúgy meg én is eüs vagyok, én is 36 óráztam eleget, meg dolgoztam havi 3-400 órát évekig.
Ettől fúggetlenül amikor másfél évig nem alszol 3 órát egyhuzamban vagy napi 6 óránál többet egy nap, az se semmi, össze tudom mérni.
Nem kell a férfiaknak azért a munka mögé bújni, néha nyugodtan lehet segíteni a keléseknél, ha megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!